15.1.13

Ulasan Red Carpet Golden Globe 2013

Hello u olls,

Takutlah nak carut baju-baju retis Melesia.  Sebab nanti Shanell Harun kata "U takdak background fesyen,  u tak layak buat carutan fesyen,"  MAK TAKUTLAHHHHHHHHHH!

Jom tengok fesyen-fesyen diva red carpet untuk Golden Globe Awards 2013 yang baru sahaja berlaku semalam.  Akak sangat happy sebab ramai artist dah kembali berani dengan macam-macam style.  Buat apa nak takut kat Joan Rivers lagi!

Halle Berry in Versace
Tak mampu nak kata apa-apa.  EDGY SANGAT.  Melainkan sembah ratu 48 step zapin.  

Lucy Liu in Carolina Herrera
Saya sangat suka dress ini juga.  Walaupun motif bunga bunga itu persis kertas pelekat dinding.  Tapi saya tetap suka dress ini.  Very meletops.

Ariel Winter
Very simple and sesuai dengan umurnya. 15 tahun. Elfira Loy....sila belajar dari beliau.

WOW..........pernah tengok beliau dress ala-ala gini.  So nothing much to say.  Cumanya im happy dia tak lagi KURUS sejak sekian lama mendiamkan diri.  Tahniah lagu kegilaan zornen Melesia kini iaitu Skyfall memenangi anugerah runut bunyi terbaik.


Aiiiyooo depa.  Polishednya.  Tapi i donch like it.  I think Kate Hudson nampak lagi meleps dengan warna putih atau warna cerahlazah.

Marka G.  Clooney.  Erm.....orang kuruih kedekiang bolehla pakai dress motif melintang macam ni.  Orang agam jangan mencoba.  Tapi dress ini simple sangat.

Beliau nampak kertu dengan dress hitam ini.  Tapi Rose Hutingtong memang selalu pakai dress ala-ala macam ni kan?  BORING.

Cantek...........tapi Eva Longoria dah pakai 5 tahun yang lalu.


Helem Mirren.........................contoh wanita kertu yang amat berjaya dalam pemilihan fesyen.  I like.

Simple and very volapsyes.  I like the subang nya yang tiba tiba pop warna mint.

Depa yang latinos ni kalau tak show off tetek depa yang besak adalah tidak sah sama sekali.


Gillian Moore...merapu seperti biasa.  Muka pompuan kaya mahal mahal,  tapi taste baju adalah menyedihkan.

Siapa kakak ni???? Zornen kaaaaaaaaaaaaaa????


BORIAMMMMMMMMMMMMMM NEXT!

Awak kurus.  Takdak tetek.  So apa yang u olls cuba buktikan di sini???


Dress ini cantek.  Tapi perempuan ni muka macam katun sikit kan?

Eva Longoria....................erm....dia nampak sangat pendek dan terlalu desperet dengan dress ini.  Yelah nak terbelah pun...tapi tak perlu terlalu kuat mencuba.

Guliana Rancic......drakula sangat.  Tak suka la.  Corak kat dada tu terlalu menonjol!

NEXTTTTTTTTTTTTTT!

Badan kecik kepala and rambut besak........Aishah Aljuned ke ni???

Senang ja dress pompuan ni.  Beli kain net bulat-bulat macam tu......pastu sarung kat badan.  Pastu amik black dress kecik dan sarung kat atas.  Jadi la dress ni.  Senang ja!

Bencilah pompuan ni.  KEKWAT!!

BORIAM...NEXT!

Simpleeeeeee...i like.  

Another lovely red dress.  Cantek Diane Kane.

Macam pernah tengok sapa pakai dress macam ni tapi akak lupa.


Ni dressssss apa ni?????????????  Takdak efffort langsung.

Sila berikan sikat kepada makcik ini.

Sedihlah..........dress ini macam pernah dipakai oleh Lea Michelle pada Golden Globe 2011.  Ampa pi check it out.  Of course Lea Michelle style lagi meleps.

KURUIHHHHHHHHNYAAAAAAAAAADEPAAAAAAAAAAAAA.  APANI?????????? 

Deni meletopsla.  I suka dress ini.

Dress ini amatlah sesuatu.  I suka.

Rasanya dulu J Lo pernah pakai macam ni.

Kekwatnya depa.  Dahla mai dengan anak ikan.  Tapi dress ini amatlah memanggil attention.  Itulah yang JLO mahukan sekarang di usia ini.

NEXTTTTTTTTTTTTTT! (jerit kuat kuat)

Cuba cari dress ini  yang lebih close up.  Tapi tak jumpa.  I really like this dress.  Macam ganaz tapi still macam fanstasi macam mana ka.  I like!

MELETOPS!!  I suka.  Very the pengantin.

Pasaipa muka deni makin Joan Rivers.

Cantek.......i suka dia punya clutch.

Simple and cantek.

She is pregnant ya puan-puan.  Tapi meletops kan?

Dress ini pun cantek.  Nampak macam air duk jatuh jatuh.

WOWWWWWWW mewahnya dress ini.  Nak pakai macam nilah pi Miss Two Faces March ni!

Aku tak taupasaipa,   walaupun dress ini cantek,  tapi nampak muka Nicole Ricchi ni macam burung.  HAHAHA kan?

Jodie Foster akhirnya mengumumkan yang dia gay.  WOW.

Macam pernah tengok ja dress ni.

Hang amik kain apa ni buat dress hang.  Ikat la betul betul.........

WOW effort untuk wanita kertu.  Tapi takleh lawan Helen Mirren.

Taylor Swift semakin semakin semakin matang nowadays dalam pemilihan dress red carpetnya.

Kakak...awak nampak kembang la pakai dress ini.  Dimana pinggang awak?

Kakak.............awak takdak tetek sebenarnya tapi dress ini membuatkan macam tetek awak kendur.  Next.

Sedihlah baju Kak Kerry Washington kita tak cantek.

Deni pakai baju planet Zuhrah ka apa ni.

Apa ni????Apa ni?????? Kain lekat lekat ni semua.  First time tengok dress macam ni kat Hollywood.  Apa ni!!

Baju ni besak la kakak....................

Sekian sahaja!  Love u ollls!!  See u esok.

4 comments:

  1. jumie, rasanya yg baju merah tu claire danes - homeland kan ? bukan diane kate

    ReplyDelete
  2. Jumie, yg 2nd last tu kan skrg tgh hot kat runaway. Lg satu Julianne Moore bkn Gilian..

    ReplyDelete
  3. rasanya retis hollywood yg mempunyai teteks yg sebenar dan sempurna hanyalah christina hendricks & sofia vergara jaaaa...yg lain2 semua teteks tak berapa nak sempurna. skian harap maklum ..ahaks ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnn!!

      Sorry kawan kawan semua sebab saya banyak tulis nama artist silap. Sorry!

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...