24.2.13

Facebook di Screen Utama PC Saya




Jumie Samsudin

Semalam pelajar ini belanja saya nasi ayam satu bungkus. Dia bagi sebab ucap terima kasih jaga kaunter jaga student daftar kursus. Random act of kindness.

Tiba-tiba masuk komen :


  • Khairul Syahmi Brahim awat PC nampak FB.. heheh.. spoil hat tu jah.. heheheh


    Jumie Samsudin Apa pulak spoil u olls.

    Akak adalah staff USM pertama yang menggunakan FB untuk sebaran maklumat kepada semua student di Soc Sc sejak tahun 2006. Kami punya FB page antara FB page pertama diterbitkan. Not mentioning our own blog dimana student boleh terus apply nak surat pengesahan / lain-lain tanpa susah susah datang pejabat jumpa saya.

    Khairul Syahmi Brahim tengok sini...ini blog akak buat sendiri untuk student akak.http://undergraduate-ppsk.blogspot.com/

    And one more thing, kita warga USM patut bangga sebab kita antara IPTA/jabatan kerajaan yang tidak mengBLOCKED Facebook kepada semua warganya. Sebab USM tau betapa pentingnya kegunaan Facebook kepada semua jika digunakan dengan sebaiknya.

Moral of the story  :
Pisau boleh guna untuk potong buah...makan-makan.  Dan juga boleh guna untuk rodok perut orang sampai mampuih.  Pilihlah nak guna untuk apa.

Love u olls!  Khairul Syahmi....jangan sentap ya dengan akak.  

3 comments:

  1. nampak sgt dia dok perati gambaq u dr segala sudut keennnnnn :D

    ReplyDelete
  2. Heiy... Malu lah boh lam belog. Jahat kak Jumie. Teruih dpt publisiti.. Haha..

    Tak sentap haih, sebab tau akak jenih lagu mana. Haha. Kak Jumie promote lah plak saya tengah carik calon isteri.. Mau before umoq saya 27tahun nah..Hehe..

    BTW dah kuar dah teguran penggunaan FB lam kalangan staf. Kalo boleh akak perluas penggunaan FB utk bekerja kpd staf2 yang tak lekang chatting kat FB instead of manipulate cam yg akak buat. PPKT pantau ya access mereka ni lam web. Kadang frust bila kawan sebelah tunggang terbalik buat kerja, hat addicted ngan FB plak dok buat bisnes online. Kalo tgh buat promotion pejabat guna FB xpa gak. Akak buat satu post khas plak, how to manipulate FB in work process.. Hehe..

    ReplyDelete
  3. sungguh kak jumie... kami kat uitm pun ada pakai fb utk page unit kami sendiri. supaya senang student full time or part time go thru our fb utk taw servis2 yg kami provide. kadang kita dah habaq suruh cek kat emel mcm mana tp depa tak paham. so thru fb senang depa bleh komunikasi dgn kita....

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...