19.2.13

Ginger and Cleopatra

Ini gambar kucing kami yang baru.  Nama depa dorang ni Cleo and Ginger.  Lani depa baru lebih kurang 3 bulan.  Akak amik dari kampung ibu mertua akak di Tangkak Johor masa depa dua baru lebih kurang 1 bulan.  Depa gigih ikut kami balik Penang naik kereta.  Depa tak gayat pun.  Depa duduk diam diam kat sofa belakang dan tidur all the way from Johor to Penang.

Dulu kami pernah ada 7 ekor kucing.  Paris,  the handsome boi.  London,  anak dara tua.  GwenStefani,  janda anak empat.  Empat ekor anak Gwen tu kami tak bagi nama pun sebab depa tak rapat dengan kami,  sekor ja yang rapat,  nama dia Madagascar.

But since kami bawak balik Cleo and Ginger,  Gwen anak beranak makan hati dan terus keluar dari rumah kami dan pergi menumpang di rumah jiran akak.  Panggil pun tak mau mai.  Duk lalu lalu ja.  Kekwat sungguh Gwen tu.

Paris pulak......tak tau la dia duk gatai kat betina mana.  Tak tau nak balik dah.  London pulak tak mau 'bagi' kat dia.  HAHAHA.....

So lani,  kat rumah kami ada London,  Ginger and Cleo sahaja.

Tengoklah gambar Ginger and Cleo ni.  Depa amatlah comels.





2 comments:

  1. gambar yang last tu macam ia snap sendiri. sememangnya kerlasss!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...