20.2.13

Im Bringing Sexy Back (Wardrobe Malfunction Di Hari Kenduri)

Hello u olls,

Akak nak cerita satu cerita lawak + ngeri + mangkak +oscar dela renta.

Pada suatu hari,  akak pi make up customer akak untuk majlis persandingan beliau.  Pengantin itu berbesar hati menjemput akak untuk makan kenduri beliau selepas akak selesai menyelesaikan tugasan make up akak.  So,  hari tu,  akak pi make up cantek bergaya dengan baju kurung moden yang baru akak buat.  Baju warna kuning muda.  Akak baru pernah pakai sekali.  Lepas pakai tu,  akak cuci dengan cucian tangan ala-ala Sendralela ya.

So,  untuk makan kenduri tu,  akak ajak kawan akak iaitu Danny Harmizi untuk teman akak makan kenduri. Kerana En. Khafi tak sihat.  Since lokasi kenduri tu dekat sangat dengan rumah Danny,  so i pun ajak dia teman i.  I pun minta kebenaran pengantin untuk bawa kawan,  of course la depa benarkan.

Masa pengantin bersanding,  akak dan Danny pun ketwok masuk ke dalam dewan dengan kekwatnya.  Kami pun salam dengan parents pengantin dan mencari tempat duduk.  Kami cari lokasi yang agak di belakang sedikit  tapi dekat dengan bufffet spread.  HAHAHA.  Jelogoh kan kami?  Lauk kenduri?  Nasik briyani,  daging masak kicap and ayam and teh tarik.  Aiiiyo sedap u olls.  Kami pun enjoy the food.  Lepas makan,  akak pun feeling pi amik kuih bahulu bagai.  Dessert katanya.

Sekali,  tengah akak melahap bahulu ala-ala Judi Dench....tiba tiba akak rasa belikat akak sejuk semacam.  Akak rasa tiupan aircond terus mendinginkan belikat akak.  Ehkk??? Awat ni?  Akak pun raba-raba tangan akak.  AIIYOOO!  Zip belakang baju kurung akak terbuka u olls.

"Danny....zip dress i terbuka la....u tolong tarik sat...."  Kata akak kepada Danny.  Luckily meja kami duduk ni dua orang ja.  Takdak tetamu lain.  Danny bingkas bangun untuk check dress akak.

"U!!!  Zip ni rosak la u,"  kata Danny perlahan kepada akak.  Dia cuba membetulkan kunci zip dress akak. Malangnya,  zip itu terus terbuka dari atas sampai ke bahagian menghala ke pungkur akak yang seksi.  Aiyooooooo!!

Akak rasa nak termeninggal sebentar.  Macam mana nak buat ni.  Akak takdak selendang ka apa ka nak cover.  Dalam beg akak pun takdak pin or apa - apa brooch.  Celaka punya Danny nohorom duk gelak macam dubuk kat tepi akak.

"Buto pak hang la u ni Danny,"  carut mulut pondan akak.  Danny terus gelak mengekek.

Akak berlagak cool.  Akak rasa baju akak ni terbuka masa akak duduk makan baulu.  HAHAHAH.  Sebab keliling meja akak,  depa semua sibuk makan je.  Takdak pun tengok kat akak.  So,  akak nekad.

"Danny...kita kena belah dari sini.  Kita buat macam ni.  Tangan kanan i cekak dress i belah bawah.  U pulak amik tangan kiri u and cekak dress i belah atas.  So,  bila berdiri,  nampak macam u duk pegang belakang i. Pastu kita terus jalan ketwok and keluar dari dewan ini,"  cadangan akak diterima oleh Danny dalam keadaan yang gelak tak berhenti.  Celaka tau deni.

So,  one two three!  Kami pun bangun serentak.  Kami buat macam yang akak cakap tadi.  Kami terus tak tengok kiri dan kanan.  Terus keluar dari dewan.  Dan jalan laju laju laju laju menuju kereta akak.

Kira dari belakang orang nampak macam kami berjalan macam nila.  HAHAHA


Apabila masuk kereta akak......akak punya la lega.  Akak pun kata "I nak saman Tin Tin yang buat baju i ni, celaka zip ni nak rosak pun kat sini,"

Danny duk gelak lagi macam celaka...."Kerlasss u!! Bareback mai kenduri orang.....nanti u tulih kat blog na"

Itulah cerita akak hari ini.

Moral of the story.  Shits happen.

Love,
Jumie Samsudin

13 comments:

  1. kak jumie...nasib ada si danny,klu kak sorang2 x ka haru :P hahahahah....Moral of the story len x kena spare pin @ shawl la dlm handbag kan kak jumie :P

    ReplyDelete
  2. hakhakhak...tergelak sy baca entri ni kak jumie..terbayang situasi akak...apapun..pengalaman akan dtg..pastikan jan pakai baju bezip..ekekekek

    ReplyDelete
  3. tergelak i baca entri akak ni. entry2 akak tak pernah mengecewakan bila i baca. xoxo :-)

    ReplyDelete
  4. June penah jadi cmni gak...tapi masa tu dah smpai opis...dah la dengan pagi tu ujan..naik plak motor...sudah seksi dah dgn basahan air hujan...smpai opis zip rosak plak...nasib la ada sweater...cover sat..lunch tu kuar p tapau satu set blouse ngan sluar...bley plak memeber tegur...haa...baru nmpak perut dia pregnant lepas tukar p pakai blouse...amboi...pandai je...yg masa zip rosak...asik camdek kata bli baju murah bagai...sekali terus sound...ha la lepas pakai blouse satu set 250 baru trmengandung...hakikatnya...regenya tak sampai ke situ...makcik2 ahkak2 kt opis ni suka sgt la kepochi...hahaha

    ReplyDelete
  5. Tu pasal baju aku la ni kalo bleh, aku request buat zip tepi. Mampuih p la tailor nak bising ke apa, aku bagi alasan aku penah eksiden. Takdak sapa nak tolong tarik zip kalo zip blakang. Hahaha... Sep sket kot zip tepi ni...

    ReplyDelete
  6. moral of the story... lain kali toksah la pakai baju yg zip belakang apa suma.. tempahlah baju yg zip kot tepi ka... apa ka... sbb next time.. belum tentu danny ada nak tolong pegang u punya dress itewww... hahahahhahahhah......

    ReplyDelete
  7. Hey, sapa yang duk komen kat sini kata jangan duk buat baju zip belakang. SANGATLAH TAK LOJIK. Takkan kerana satu zip ini rosak...so semua zip di dunia ini bersalah.

    Habis kalau pernah terlondeh semua....so jangan pakai seluak sampai bila bila!

    ReplyDelete
  8. ahahahhaa... terbayang situasi tu memang kelakar la...

    ReplyDelete
  9. Lawak gila babi ok. Hahahahahaha. Lagi lawak bila terbayang akak dgn Danny jalan nk balik.
    Abih bahulu tu tanggai ja la lagu tu? HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  10. Ketawak gelak guling2.. apa kata Jumie buat entry dan amik gambak Jumie pakai baju kuning 'shit happen' tu...

    ReplyDelete
  11. Jumi, akak baru terbaca entry ni, akak tengah dok stress dgn senior akak dan2 nak tergelak depan PC baca hasil tulisan kamu..KAlau gelak akak terburai sekarang ni, mahu kompius senior akak yang macam singa betina nih...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...