26.2.13

Ulasan Fesyen Red Carpet Academy Awards 2013

Hello u ols,

Well,  alhamdulillah,  dapat jugak siapkan artikel ini untuk ampa semua.  Hope u guys sangat sangat happy.  Lani akak pakai Celcom Brodben,  cucuk stret daripada Blackberry akak and tukar kepada modem mode and nenjia..im connected to 4 gig internet.

Sambil akak membuat artikel ini,  akak duk tengok show Oscars kat Astro.

Kesimpulannya,  show OSCAR kali ini sangatlah boring dan macam bangang sangat sangat.  Pengacara sangat tahi.  Dia buat lawak semuanya macam bangang.  Mula-mula dia duk buat nyanyi nyanyi pasai "Kami dah tengok tetek hang"  pastu last sekali dia nyanyi dengan Kristen suara tok tok haluih tu...."Here's to the losers..."  Bodohnyaaa!!  Siriesly.

Akak juga rasa macam tak puas hati apabila filem terbaik menang kat Argo.  Tak adil lah pulak akak nak judge since akak tak tengok cerita tu lagi.  Tapi takpa....i will review later.  Akak duk harap Life of Pi menang since filem ini menang best director awards.

Lagi apa akak nak cakap?  Persembahan dalam show ini,  well...ada yang best ada yang tak best.  Shirley Bassey........haruslah mak sembah ratu kepada beliau.  Begitu juga Babra Streisand.  Dua dua suara orang lama yang memang membuatkan kita meremang bulu pekpek.  Adele,  mula mula dia nyanyi dia agak semput.  Katanya,  dress yang dia pakai tu lebih kurang 30kg beratnya...so dia ada masalah kalau nak tarik nafas panjang panjang. Towards di end baru dia nyanyi okay.

Tarian Charlize Theron and Chaning Tantum.....cam borings ja.  Ada beberapa step depa nampak macam kekok.  Persembahan Jen.  Hudson....of course meletops.

Nyanyian koir para pelakon Les Misérables,  best juga depa nyanyi lagu petikan dari filem tu.  Tapi tak taula depa nyanyi live or lip sync.  Ha......dalam award show ini akak yang Boyan tok tok ni baru macam mana nak pronounce Les Misérables.


Les Misérables bunyi dia bukan LES MIZEREBELES....hahahahah bunyi betui dia adalah "La" "Mi" "Ze" "Gha" "Ble"....gitu!!!  Tapi ada juga yang sebut dia "La mi ze gha...." Filem ini memang best and akak nangis dua kali.  Nanti akak akan review dalam artikel lain insya allah.

So jom kita teruskan agenda utama kita iaitu untuk mengreview baju baju retis Hollywood.  

For more reviews,  sila click kat bawah ni ya :)



Anne Hathaway in Prada
Dress ini bagi akak sangat playsafe.  Dia pernah pakai dress yang lagi gila gila glames dari ini.  Dia kata,  dress dia ni kot depan 'untuk kerja' kot belakang untuk party.  Gitu.  One thing saja akak suka untuk penambilan beliau adalah rantai leher beliau itu dari Tiffany.  Meletops style jatuh ke belakang.


Jennifer Lawrence In Dior
Yes,  dress ini sangat mewah dan cantek.  Tapi kalau ampa zoom kat design kain dia,  nampak macam design kain sofa kat rumah orang orang kaya.  


Tahukah anda,  ketinggian Adele adalah 5 kaki 9 inchi.  Dengan kasut tinggi,  beliau jadi 6 kaki 1 inchi.  Oleh itu,  tinggi beliau adalah lebih kurang sama dengan En.  Khafi.  Oleh itu.......beliau memang betui betui wanita agam!!!

Make up yang meletops.

.  Adele In Jenny Packham
Well.....dress ini adalah 390474 kali lebih elok daripada dress vintage Valentino yang beliau eksperimentasi ketika Grammy Awards.

Amanda Seyfried In Alexander McQueen
Oh Cossette....well....dresss ini......takdak nampak apa apa meletops sangat pun selain nama Alexander McQueen.  Maybe because colour dia kot.

Amy Adams In Oscar de la Renta
Sangat sangat sesuai untuk Oscar.   Tak mau komen banyak....


Brandi Glanville
Kalau akak duduk sebelah dia,  akak picik tetek dia bagi tekeluak teruih.  Itulah sebenarnya sensasi yang dia mahukan kan?


Catherine Zeta Jones in Zuhair Murad
Nak benci or nak suka.  Akak pun tak tau.  Yes,  dress ini nampak mewah kerana warna itu.  Tapi akak rasa ianya macam tak compliment bentuk badan Kak Zeta yang volapsyes ini.



Charlize Theron in Dior gown
Orang elokkkkkkkkkkkkk pakai apa pun elllokkkkkkkkkkkkk!  Charlize Theron sangat bangga dengan rambut pendek dia ni.  Dia kata,  semua perempuan memang patut try potong rambut pendek.  Nakhariam.....muka aku kalau potong rambut pendek lagu ni teruih nampak macam Rosnah Mat Aris.

Emmanuelle Riva In Lanvin
Jubah bukan sebarang jubah,  jubah dibuat oleh Lanvin.  Shanell Harun,  jangan makan ati.  HEHEHEHE

Fan Bingbing In Marchesa
Akak sangat suka pilihan warna ini.  Sesuai untuk kulit beliau.

Fatima Ptacek
Baju ballet yang telah di bagi labuh.  Mungkin sebab ustazah tak bagi pakai skirt pendek bila nak masuk TV.


Giuliana Rancic in Rafael Cennamo 
Walaupun dress ini hitam dan walaupun beliau kuruih kedekiang macam Nonie Suliaman,  tapi wrapping kain ini membuatkan beliau ada 'body'.  I LIKE.


Halle Berry in Versace
Orang elokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Helen Hunt in H&M dress
NEXT

Helena Bonham Carter in Vivienne Westwood
Walaupun...................tapi cantek.  I suka layering dress ini.


Jacki Weaver
Little Mermaid dah kertu.


Jane Fonda in Atelier Versace
Sentap la melihat tok Jane ni.  Mandrem apa dia pakai taktau.


Jennifer Anniston in Valentino
Simple but stunning!!

Jennifer Garner in Gucci
Dress ungu dengan kain ala alal gamat di belakang badan.  Tetap cantek.


Jennifer Hudson In Roberto Cavalli
SENTIAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP


Jessica Chastain in Amarni Prive
Baguih!  Pilihan dress ini membuktikan tetek dia tak jatuh melanduk macam dress warna mint masa Golden Globe hari tu.

Kelly Rowland in Donna Karan Atelier
Kak Kelly jadi pengacara untuk red carpet,  siriesly bagi akak...tak best.  Dia tak pandai cakap.  Macam control cantek sikit.  Tapi dress ini................i lebih suka dress macam Grammy.  Dress ini membuatkan beliau nampak keraih macam mana ka.            


Kelly Osbourne in Tony Ward
Rambut itu mencacatkan baju ini.

Kerry Washington In Miu Miu
Simple sahaja.  NEXT


Kelly Ripa
NEXTTTTTTT

Kristin Chenoweth in Tony Ward
Aku rimaih deni dah la kecik,  suara macam katun!  Maca tok tok.

Kristen Stewart in Reem Acra
Dress ni cantek. Tapi rambut tu tak sesuaiiiiiiiiiiiiiii.  And tak tau la deni buat fitting ka tak...nampak macam tak fitting elok.  I dont like bahagian bawah dress ini.   I tak tau konsep tu macam mana.

Naomi Watts In Giorgio Armani Prive
Sangat suka dress ini!!!! Sangat edgy.


Nicole Kidman in L'Wren Scott
Kamon....warna hitam menghelit ini tidak sesuai untuk kak Nicole yang berkulit pucat.  Pastu design spiral macam mana ka tu,  tak nampak mewah pun.  Akak rasa dress ni,  macam boleh beli kat mana kedai kedai baju kat market Siam.

Marcia Gay Harden
Ahli sihir.....................muka makcik ni macam ahli sihir kan?


Melissa McCarthy 
La hau la wala......back comb punya besak macam baru kena tiup dengan enjin kapal terbang.  Rambut yang sangat sangat over do ini tidak sesuai dengan dress takdak effort ini.  Siriesly u olls,  dress ini nampak macam kain selimut yang diikat dan disemat dengan jarum peniti.  Bagi kain selimut kat Danny Harmizi...dia boleh buat dress lagi cantek dari ini.


Octavia Spencer In Tadashi Shoji
Makcik ini telah menjadi kurus dan dress ini sangat cantekkkkkkkkkkkkkkkkk!


Olivia Munn in Marchesa
Walaupun dress ini nampak macam kusyen kat Istana Buckingham yang mewah.  Tapi akak tetap suka dress ini.

Queen Latifah In Badgley Mischka 
Sapa kata orang gemok tak boleh pakai warna putih?

Quvenzhane Wallis In Giorgio Armani
Pelakon paling muda dalam sejarah Oscar telah dicalonkan sebagai Pelakon Wanita Terbaik.

Reese Witherspoon In Louis Vuitton
Siriesly?????


Renée Zellweger In Carolina Herrera
Baju ni nampak macam lagi sikit nak pecahhhhhhhhhh

Robin Roberts in Marc Bouwer
Deni macam orang dulu dulu buat dress guna kain baledu.


Sally Field In Valentino
SEMBAH RATUUUUUUU

Salma Hayek In Alexander McQueen
Salma nampak pelik pakai dress ni.  Nampak macam kepala dia besak pastu badan di tersentot masuk.

Samantha Barks in Valentino dress
Simple gila babis!  Next


Sandra Bullock In Elie Saab
Sangat cantek.  Elie Saab kot :)  Kegemaran Eizal...

Shirley Bassey in Isabel Christianson
Sentappppppppppppppppppppp

Stacy Keibler In Naeem Khan
Sangat suka dress ini berbanding dress yang beliau pakai untuk Oscar tahun lepas.

Sunrise Coigney 
Deni dah takdak idea dah.  Dia amik tikar mengkuang Sarawak buat skirt.


Zoe Saldana in Alexis Mabille Couture
I dont get this dress.  Ada tali pinggang.  Ada bunga.  Ada layer kek kat bawah.  Tapi Zoe memang suka pakai merapus.

4 comments:

  1. apa pendapat hangpa masa Jennifer Lawrence jatuh time nak naik tangga stage tu..
    adakah masalah baju?
    hehehe..sila bagi pendapat bernas anda..
    hehehe

    ReplyDelete
  2. faveret baju catherine zeta, sandra bullock n charlize theron...

    ReplyDelete
  3. Anne Hathaway, rantai dia blh pakai kot sua2 side...

    ReplyDelete
  4. best dress feveret iols adalah kakak Halle! sembah ratuuuuuuu's!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...