28.2.13

Ulasan Fesyen untuk Vanity Fair Oscar Party 2013 and 2013 Elton John AIDS Foundation Oscars Party

Hello u olls,

Akak tujukan artikel ini khas untuk u olls yang sedang boring-boring di office dan juga untuk depa depa yang demam sakik duduk kat rumah baca blog akak.  Jangan lupa makan ubat na.  Jom tengok apakah yang akak nak carutkan untuk retis-retis Hollywood yang telah hadiri party Oscar 2013.   Ada yang pakai baju yang sama masa depa pi Oscar event,  ada yang salin pakai baju lain.  Jom kita tengok apa baju depa pakai untuk pi party mabuk mabuk semua.

Amanda Seyfried In Givenchy 
Baju ni beliau pakai masa perform koir dengan kawan-kawan pelakon Lamizegha yang lain.  Baju ni adalah hot sebab warnanya.  Tak semua orang cantek pakai baju macam ni.  Silap haribulan boleh nampak macam terjerot kat tengkok.

Click kat bawah ini untuk tengok lagi banyak ulasan  :)




Amy Poehler
Simple dress ni.  Yang penting dress macam ni dia cekak tang pinggang.  So kita boleh nampak lagi kuruih.

Amy Adams In Oscar de la Renta
Dress ini sangat simple tapi mewah.  I suka.

Anne Hathaway In Saint Laurent
Dress ni gila simple.  Sesuai la untuk badan kuruih kediang macam dia.  

Alessandra Ambrosio
Dress ni..................................kalau bagi kat Noami Campbell pakai mesti lagi meletops.

Allison Williams In Valentino
Satu lagi dress ala-ala kain sofa di rumah orang kaya.


Bo Derek
First time tengok artist Hollywood dressap maca artist Malaysia (konsep....selagi ada apa buleh bubuh kat badan...bubuhlahhhh)

Britney Spears In Michael Cinco Couture
Britney Spears berambut ala-ala Kate Middleton?  Erm....tak hot sangatlah colour blonde tetap lebih sesuai untuk dia.  But i love this dress.  Nampak beliau lebih kaya dan lebih pandai.

Chris Brown
Awat deni nampak macam adik-adik?

Diane Kruger In Giambattista Valli Couture
Akak tak faham apakah yang mengembongkan dress ini di belakang?  Dia buat macam kain kot belakang tu macam kain boleh terbang-terbang ka?  Dress ini......cantek.  Sesuai untuk muka pompuan kaya yang kekwat macam deni.  Tapi apa pun,  akak suka kasut tu!

Elizabeth Banks In Alexander McQueen
Apalah yang harus akak carutkan kalau dress ini dari McQueen.  Dress ini hot u olls.  Tapi akak lebih suka kalau beliau let loose rambut beliau.  Buat ala-ala pompuan baru  habis berjimak u olls.  Lepas je....lebih seksi.

Faye Dunaway
Deni ....lepas besiap nak mai party.  Dia pakai glove kunin tu untuk basuh pinggan dulu...takut kiutek kuku dia terkeluak.  Tapi bila dia mai party...dia lupa nak bukak.  Kertu......nyanyuk sikit la u olls.

Fan Bingbing In Oscar de la Renta
Pilihan yang amat berani.

Ginnifer Goodwin In Monique Lhuillier 
Deni....suka pakai baju colour colour yang meletops dan lain daripada yang lain.  Dia nampak simple and sangat edgy.  Akak suka kasut beliau.


Heidi Klum In Julien Macdonald
Baju ini akak panggil sebagai baju yang 'memanggil'.  Memanggil apa?  Sendiri mau pikiak.

Hilary Swank In Valentino
SUKAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Isla Fisher
Dress dia kot tengah tu macam nak tertetaih (tertetas) ka?  Selalunya akak ingat baju kurung akak je ada masalah tertetas macam ni.

Li Bingbing In Gucci
Baju ropol gamat.  I dont like this dress.  Nampak macam tok tok.

Irina Shayk  
OKAY!  Semua orang diam and shadap.  Akak nak tempah baju macam ni seketoi untuk Hari Raya 2013!

Juliette Lewis In Vionnet
Dah lama tak tengok orang buat dress dengan kain sapra.  Thanks for bringing this back.


Jane Fonda
Deni laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa apa mandrem dia pakai aku taktau.

Joan Collins
NO KOMEN


Jennifer Lawrence in Calvin Klein
HOT!!!  Sesuai untuk seorang pemenang.

KarolĂ­na Kurkova In Atelier Versace 
Kelas depa......baju depa ala-ala sumingfu.  

Kate Bosworth In Giambattista Valli Couture
Macam nak suka....macam nak tak suka.  Semua ada.  Tapi baju ni nampak chic dan membuatkan beliau nampak lebih muda.

Kate Beckinsale In Monique Lhuillier
Prom dress.

Khloe Kardashian
SUKAAAAAAAAAAAAA!!  Beliau nampak mahal.

Kim Kardashian
Its not because dia mengandung...tapi dress ni memang macam over sikit.  Putih...pastu drapping yang sarat. I dont like.  

Leslie Mann In Andrew Gn
Suka dress ni.  Nampak macam dress dress orang duk pakai pi kenduri kat Melesia ni.  Kan?  Nampak tak style sleeve gelembung udara macam tu,  sapa kuruih kedekiang tangan kecik macam ranting inai...elok buat sleeve macam tu.  Kalau ampa badan agam and tangan ala-ala kayu bakau tua,  jangan duk feeling buat sleeve macam ni.

Liberty Ross
Tetek dia hampir nak tekeluak.

Lily Collins In Zuhair Murad Couture
Akak suka dress ini. Walaupun agak sarat and lebih sesuai untuk red carpet...tapi takpa.  Akak suka.


Maria Sharapova In Amanda Wakeley 
Orang takdak tektek jangan pakai dress holter macam ni.  Nampak ampa lagi takdak tektek.

Marisa Tomei
Akak suka!  


Minnie Driver
Lama tak nampak deni.  


Miley Cyrus In Azzaro
Sangat suka!!! Walaupun beliau memilih dress putih yang sangat clean,  tapi dia tetap nampak rock.


Miranda Kerr In Valentino
Wani Jaguh 5 kalau tengok deni,  dia akan kata "Serabukkk weh...."  Kalau ampa tak tau Jaguh 5 tu apa?  Ampa pi cari kat Youtube.

Nicole Richie In Roberto Cavalli
Sapa-sapa boleh tak pi sedekah nasi kat deni?

Noami Campbell
Dress ni nampak costume haloween.  Tinggai nak pakai penyapu and topi tinggi tu ja  

Naomi Watts In Emilio Pucci
Too much la. Rasa macam membuatkan dia nampak lebih tua.

Natalie Portman In Christian Dior
Simple gila dress ni. Amik kain selimut buat kemban pastu ikat tali riben hitam.

Nicki Minaj
Duk tak duduk deni pakai lipstick macam kena syok karen.

Olivia Munn
Suka print and details pada dress ini.  Nampak macam pokok pokok Avatar duk merayap ataih badan dia.


Paula Patton
Sila jangan tengok kat tektek.  Haa...tula...ampa tetap tengok kat tektek dia kan?

Patricia Carson
Overlah makcik ni.  Duk dress dress macam dia 24 tahun.

Rose Byrne In Lanvin 
SUKAAAAAAAAAAA!!! Kasut dia sama macam kasut Diane Kruger ka?


Rosie Huntington-Whiteley In Valentino
Dress ni meletops dan tak semua orang boleh pakai macam ni.  Aiyoooooooooooooo.  Bayangkan akak pakai?  Teruih depa tangkap masuk paper Metro.  Spisyis sotong cumi cumi terbesar di dunia dijumpai oleh saintis USM.

Solange Knowles In Emilio Pucci
Aku rimaih rambut deni.  Kalau aku jumpa dia kat mana mana,  aku nanti cucuh ubat nyamuk selo selo kat rambut dia.

Vanessa Hudgens and Selena Gomez
Depa ni gila muka macam budak budak sangat.


Zooey Deschanel In Valentino
Walaupun dress ini sangat bridal....tapi akak suka.

Zoe Saldana In Givenchy
Bahagian skirt bawah tu...sangat 70an.  

4 comments:

  1. wakakakakakaaaaaa...baju BoDeret tu paling keji konsep dia..siap ada shape pelipatspurkis depa..awatlaa??!! kalo aku ada situ aku gelak guling2 LOL :))
    apapun suka la baju J.Law & Elizabeth Banks...definitely nominated for best dress for VF Oscar Party ;)

    ReplyDelete
  2. "Paula Patton Sila jangan tengok kat tektek. Haa...tula...ampa tetap tengok kat tektek dia kan?" hahahaha...terkena...laju jer scroll blik nape akak ckp jgn tgk tektek dia..hahaha...

    ReplyDelete
  3. "Spisyis sotong cumi cumi terbesar di dunia dijumpai oleh saintis USM." Adoi gelak besaq sotong cumi2 tu gak bila baca review nie...

    ReplyDelete
  4. kak jumie, lepas ni bagilah komen dress dekat ffm25 haritu. teringin nak tengok komen2 kat jumie lagi. kelaka seyh! akak buat ea.. request neh

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...