28.3.13

Suami Tidak Puas,Buah Dada Isteri Kecil

Hello u olls,

Kawan baik akak bernama Ms. Parimala menanya akak mengenai cerita ini.  Nak suruh akak review la tu.  Baiklah....jom kita sembang sembang pasai benda ni.  First sekali ampa baca dulu apa yang ditulis dalam laporan di bawah.

Suami Tidak Puas,Buah Dada Isteri Kecil

KUALA LUMPUR – Remuk hati seorang isteri apabila suami yang dikahwini lebih 20 tahun lalu mengeji payudaranya sudah tidak menarik sebelum meninggalkannya untuk menjalin hubungan cinta dengan pembantu rumah warga Indonesia.
Isteri malang itu yang hanya mahu dikenali sebagai Faridah, 43, mendakwa suaminya yang berusia 45 tahun mengabaikan dia dan anak-anak sejak tiga bulan lalu hingga langsung tidak menghulurkan nafkah.
“Hati saya bertambah sakit apabila suami tanpa segan silu memberitahu niatnya untuk berkahwin dengan gadis Indonesia itu tahun depan.
“Paling menyedihkan apabila bentuk fizikal saya yang tidak lagi menarik selain payudara saya yang sudah kendur dijadikan bahan sindiran untuk menghina dan mencaci saya di depan anak.
“Dia sering bersungut kononnya saya malas menjaga badan menyebabkan dia hilang selera setiap kali bersama saya. Maruah saya dihina hingga saya malu apatah lagi bila dia sengaja bercakap dengan suara tinggi hingga didengar jiran,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Gombak.
Faridah mendakwa, suaminya juga sering membandingkan dirinya dengan amah Indonesia itu yang didakwa berkulit tegang dan gebu kerana mengamalkan pemakanan jamu selain petua awet muda.

Click Read More

Faridah yang mendirikan rumah tangga pada 1990 berkata, keadaan kekurangan fizikal dialami banyak berpunca dari faktor genetik selain terpaksa menyusukan semua enam anaknya ketika mereka kecil. Kini anaknya berusia antara lima hingga 20 tahun.
“Akibat kesempitan hidup, saya tidak mampu membelikan susu tepung dan terpaksa memberi susu badan kepada semua anak. Ada antaranya yang menghisap susu badan sehingga berusia lima tahun. Mungkin faktor itu menyebabkan payudara saya tidak lagi menarik,” katanya.
Dia yang bergantung hidup dengan menjual kuih dan nasi lemak memberitahu kesibukannya berniaga selain menguruskan anak-anak serta rumah tangga menyebabkan keadaan dirinya sering kali tidak terurus.
“Saya sedih diperlakukan seolah-olah saya tiada harga diri. Di matanya, saya cukup jijik hingga makanan yang saya hidangkan sering kali tidak dijamah,” katanya.
Kata Faridah, sebelum ini dia banyak berkorban untuk keluarga kerana menyedari pendapatan suaminya yang kecil selain perlu menanggung kos sewa rumah, persekolahan dan makan minum keluarga.
“Namun apa yang saya lakukan ini langsung tidak dihargai apabila dia kemaruk bermain cinta dengan gadis Indonesia yang bekerja sebagai pembantu rumah.
“Perkara ini hanya saya sedari apabila telefon bimbit suami saya kerap berdering pada waktu malam sebelum dia dilihat gemar berbual dalam keadaan berbisik.
“Rasa curiga menyebabkan saya memberanikan diri bertanya sebelum dia tanpa berselindung menyatakan hasratnya untuk berkahwin dengan gadis Indonesia itu dan meminta saya memberi persetujuan,” katanya. – maklumat.my

Link sebenar di sini  :  http://www.kualalumpurpost.net/suami-tidak-puasbuah-dada-isteri-kecil/

Okay dah baca?  Apa perasaan ampa?  Kepada ampa ampa yang dah kawen....apa ampa rasa?  Kepada ampa-ampa yang memang tetek kecik ala-ala Kiera Knightly apa perasaan ampa?  Kepada pompuan pompuan yang sekarang dah menjelang 30an....tetek pun dah nak macam jatuh tak jatuh...apa pendapat ampa?

Akak tak mau tanya kat laki laki.  Ampa sengap.  Ini kita sembang orang orang perempuan sahaja.  JANGAN NAK MENCELAH.

Akak tidak emosi ataupun marah bila baca artikel ini.  Bagi akak,  tak guna nak marah kat jantan macam ni.  Sedih adalah.

Lelaki-lelaki macam ni adalah lelaki SEPI.

Parimala tanya saya "Why sepi?"

Lelaki macam ini sepi kerana dia tidak tahu bagaiman untuk isi hidup dia.  Dia tak tau menghargai hidup dia dengan menyayangi insan-insan yang bersama disekelilingnya.  Dia rasa dengan berkawen 2 atau 16 orang adalah cara yang terbaik untuk mengisi hidupnya yang sepi.  Tapi dia tidak akan pernah rasa penuh dalam isi dia.

Bila dah masuk 2 isteri,  dia akan try 3 isteri.  Isteri 2 itu pulak,  akan dikatakan sudah tidak rapat pukinya lagi.

Kahwin bini ke 3,  lepas sekian masa,  dia akan ceraikan isteri nombor 3 dengan alasan,  isteri nombor 3 sudah tidak mahu buat oral seks lagi.

Kahwin bini ke 4,  lama lama sat....dia ceraikan bini nombor 4 dengan alasan,  bini nombor 4 terlalu kuat seks.  Yelah noks,  time tu mesti si jantan pun dah tua dan maybe dia tak terlarat nak melayan nafsu isteri nombor 4 yang baru tamat universiti itu.

Lebih malang,  kalau tiba tiba di hujung perkahwinan dia dan isteri nombor 4,  dia gila talak dengan isteri pertama yang dikatakan tetek kecik itu.

Wanita hot yang bertetek kecik secara semulajadi.  Ataupun kita boleh kata,  tidak ada tetek langsung. Kiera Knightly.

Inilah jantan-jantan sepi u olls.  Mereka tidak tahu bagaimana untuk memenuhi kehidupan mereka dan mereka akan terus mencari dan terus mencari,  akhirnya mereka buntu dan baru terfikir kembali apa yang mereka hendak dalam hidup mereka.

Jampi dan serapah

Mungkin kalian terdetik dalam hati,  "Mesti si perempuan Indonesia tu dah mandrem kat jantan tu,"  Ini adalah idea tipikal masyarakat kita.  Tapi bubuhlah sepuluh ribu mandrem pun,  kalau ALLAH tak izinkan benda itu tidak akan menjadi.

Iman di dada tak cukup kuat.  Semayang pun sebab nak tunjuk kat orang yang dia alim bukan sebab betul betul ehsan kepada rukun agama,  so jangan hairan kalau ALLAH tidak ada dalam hati bila ada sihir sihir iblis yang cuba masuk buat party di rongga nafsu.  GITUUU AYAT AKAK?  Very the emosi kan?

Its Complicated

Cerita lelaki tua yang cuba kahwin bini muda ni bukan hanya berlaku di Malaysia sahaja.  Kat mana mana pun berlaku.  Kalau ada hati sepi seorang lelaki yang tidak tau macam mana hendak di penuhkannya,  so kat situ ada lah berlaku kisah kisah isteri tua yang dimadukan.

U olls pernah tengok cerita It's Complicated?  Cerita ini adalah drama komedi yang dilakonkan oleh makcik yang suka kongker Oscar iaitu Meryl Streep and Alec Baldwin.

Dalam cerita itu,  Streep and Baldwin depa dua dua dah kawen lama.  Anak anak pun dah besar.  Yang paling kecik pun dah masuk universiti.  Then,  tiba tiba depa bercerai.  proses penceraian dah melecehkan.  Ditambah pula dengan persengketaan antara mereka suami isteri yang sudah tidak ada kata persetujuan bersama lagi.

Setelah berpisah,  Baldwin kahwen dengan seorang wanita a-ala supermodal yang bergetah.  Lepas kahwin,  depa ada anak sorang.  Manakala Streep,  hidup ditemani gelak tawa dan tangis sedih bersama anak anak.

Setelah beberapa tahun,  Streep dalam usaha untuk membina hidup sendiri.  Dia nak try try untuk dating dengan lelaki lain.  Gitu.....tiba tiba bila dia start nak mulakan dating-dating dengan seorang lelaki yang baru dia kenali (lebih kurang usia yang sama),  bekas suami dia iaitu Baldwin jadi jealous!! Dan dia terang terang macam nak kembali kepada Streep.  AIIIYOOO!

Usaha ini menyebabkan anak-anak mereka jadi pereng dan marah.  Of courselah depa marah dan kecewa,  dulu masa nak berpisah macam nak gila dah.  Porak peranda semuanya.  Anak-anak yang jadi mangsa.  And then now,  u suddenly realize that u making a mistake?

Ampa tau tak pasaipa Baldwin tu tiba tiba sedar dia buat kesilapan?  Sebab tiba-tiba dia rasa janggal untuk memulakan hidup 'baru' bersama isteri 'baru'nya.  Yalah,  pada usia 60an itu,  dia dah penat, tua,  gemok,  dia nak relaks dan tenangkan hati.  Bukan menjaga anak kecik,  melayan kerenah isteri yang very the up to date.....semua tu dia dah lalui masa dia muda dulu.

So itulah tandanya orang yang mempunyai hati hati yang sepi.  Bila tengok pompuan bergetah,  depa lupa tu semua.


Apa pun,  kesimpulannya,  kita tak payahlah susah susah nak buat kajian pasai nak layan hati hati yang sepi macam ni.  Tak payahlah susah-susah kita nak latih isteri-isteri untuk memberi layanan tip top ala-ala GRO (sedih sungguh idea itu).  Takpayahlah susah susah nak mencantikan tubuh badan dan merapatkan lubang vagina.

Yang penting,  perkuatkan ilmu di dada.  Jangan jadi perempuan bodoh.  Apa benda pun tak tau.  Takdak duit simpanan sendiri. Tak tau nak drive sendiri.  Duit semua habis beli tudung dan hembek mahal-mahal.  Tak tau berdikari.  Tak tau apa berlaku di dunia sekeliling.  So bila laki tinggal kita,  apa pun tarak! Itu kita tak mau ya puan puan. Akak pun pernah tulis pasai benda tu kat sini : WAJIB BACA TO ALL WANITA : Siapa Diri Kamu Sebagai Seorang Perempuan?

Sekian sahaja.  I love u olls.

ps/  alhamdulillah aku berpayu dada besar...tapi itu bukan jaminan ya........

Love,
Jumie Samsudin

8 comments:

  1. memang selalu sangat dengar, kawen ramai cmne pong si suami akan tetap tergilakan bini pertama...

    ReplyDelete
  2. kesiannya.

    ada satu tu,dulu colleague pernah cerita, wife dia ada ketumbuhan/cancer breast. dinasihatkan buang tapi husband tak bagi sebab nnt dah tak attractive -___-"

    how could you risks your wife's life just for the sake of your own benefits? selfish brat!

    ReplyDelete
  3. o yes..memang lelaki sepi tu kak...masa body bini dia solid aje puji melangit..bila anak berderet dia mengeji ke langit juga...jangan mcm lelaki d tempt sy..dah tua tp gian berbini muda..sanggup ambik viagra..last2 masuk hospital..ha lumpuh..

    ReplyDelete
  4. Jumie, i love this article so much. Yes, INDEED woman has to survive on her two own feet. Ini bukan masanya untuk kita menangis mengenang nasib diri yang lemah dan malang dan meminta simpati dari segenap pihak. Semua orang boleh bagi komen dan simpati. But in the end, kita yang akan fight untuk diri sendiri dan mungkin anak2. So, my standing ovation, bravo towards all strong woman whom know how to be independent! Biar kita jadi woman with value. Yang di simpan rasa mahal, nak di buang rasa rugi!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,

    Saya Rizal, cuma saudagar ubat menumpang jualan. minta maaf tuan rumah.

    Jemput tengok-tengok kedai ubat saya. nak jadi lagi kuat, besar, main lama, berahikan isteri, semua ada...

    https://www.facebook.com/pages/Jalinan-KASIH-Suami-Isteri/701814183168572?hc_location=stream

    www.sharizal.rsinetwork.net (klik...pelbagai lagi produk ada di sini)

    ReplyDelete
  6. Masalah payudara kendur kecil or lain2.. hubungibsaye 0129002248.. kesan serta merta.. komfirm xcari lain..

    ReplyDelete
  7. Masalah payudara kendur kecil or lain2.. hubungibsaye 0129002248.. kesan serta merta.. komfirm xcari lain..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...