7.3.13

Ulasan Fesyen FFM 25

Hello u olls,

Sorrylah akak lama tidak memberikan updates dalam blog akak yang fana ini.  Akak busy u olls.  And then kesihatan pun adalah tidak begitu menyeronokkan.  So akak duduk rumah dan berzikir sahaja.  Membuang dosa dosa semalam gitu.  Siriesly......akak tak cuba untuk buat lawak ya.  Sapa sapa yang selalu kena serangan sakit kepala macam akak.  Akak cadangkan u olls duduk rumah diam diam,  pastu rehatkan kepala dan berzikir.  Insya allah,  esoknya kamu bangun dengan otak yang lebih ringan.

Oleh itu,  setelah kepala yang sedikit ringan.  Marilah kita menambah onar dengan membuat komen komen ke atas fesyen retis yang telah menghadiri FFM ke 25 baru baru ini.


Azhar Sulaiman dan Fauziah Nawi
Meletops Abang Azhar pasang jambul malam ni.  Saya suka penampilan Ibu, jubah Dubai yang meletops. Tapi ibu, next time ibu nak naik pentas tak payah lah bawak hembek please.

Sila click kat bawah ini untuk baca lagi banyak ulasan :)



Saya sangat suka dress yang dipakai oleh Erra Pazira ini.  Ala-ala shirt dress gitu. Kemas and elegen u olls. Abang Fahrin...pakai apa pun elok.  Idaman Kak Nina Peri Peri.

Dress ini sangat cantek.  Kalau mat salleh,  mesti depa tak bubuh inner tu...depa bagi nampak tetek-tektek sikit kan?  But i like this dress.....

Pilihan warna yang terlalu meriah.  Tak mau kata lebih lebih. Tak baik.

Sangat suka dress kain santai yang dipakai oleh Kak Sofea.  Sangat kerlas dan very the nusantara gitu. Siriesly tak semua orang cantek pakai macam ni.  Kena seseorang yang ada grace dan lenggok lembut tersendiri.  Kalau jalan ketwok pun herot macam ayam kena hambat dengan kucing,  tak payah.  Abang Penggali Kubur...allla.....awat santai sangat.

Next.


Adakah adik sewa baju ini di butik butik pengantin?  Labuh seluar adalah terlampau. So nampak tak kemas and i dont like all the kedutan.

SYABAS kepada Kak Norma atas kemenangan yang begitu bermakna ini. Siriesly she is a good actor. Tapiiiiiiiiiii setelah sekian lama baru kita nak nampak dan hargai.  Nasib baik Neelofa tak menang.  Tiba....tiba.......Tapi dress ini?  Erm........i dont like the idea memakai dress dengan imej bunga besar itu.  Nampak terlalu sarat dengan tudung ala-ala Yuna dan sebagainya.  Keep it simple kakak.  Ive seen u in better look.

Kemas dan elegen.


Abang Faizal Hussein yang kurus tapi kendu.  Tak mau komen apa.  Dia kuruih sangat. Dia pakai baju apa pun semua nampak oversized.  Rasa macam nak sedekah daging paha akak sikit kat beliau.


Show di Malaysia tak akan lengkap kalau takdak Kak Zainab Zain.  Dress ini cantek, simple and warna ini meletops di atas pentas.  Tak perlu labushi labushi semua.

Mamat Khalid and Umi Aida,  padanan yang meletops.  I like beliau tampil dengan baju melayu Klasik.

Dress ini sangat seksi.  Tapi cantek.  Tapi i dont like her rambut.  Rasa macam mematikan keseksian dress ini. Maybe Neelofa nak pembaharuan daripada rambut kepok kepok beliau.

Orang kuruih kedekiang tak cantek pakai dress holter neck macam ni.  Nampak lagi kecik .

Kak Erma Fatimah :  Dikecualikan.
Kak Umie Aida :  Dress ini cantek tapi bahagian bawah nampak serabot.

Wanita dengan dress itu,  sila buang gelang tangan dan tukar hembek.  Anda patut bawak clutch sahaja. Hembek besar, bagi PA pegang.


Yes! I like....beliau tidak cuba menjadi Todlers in Tiaras.


Casualnya?  Apa dress code untuk event ni?  Depa ni tak dapat memo ka?

Pengantin 2011.  Next.

Lelaki  :  Sekali lagi artist Melesia yang tak dapat memo.
Wanita  :  Cantek....i suka.  Simple.  Tapi line pinggang tu nampak macam pelik sebab dia menjatuh.

Macam pernah tengok Dato's Siti pakai dress macam ni.  Segala-galanya ada. Sarat la kakak. Awak nampak tua.

Aiiyooooooooooooo sangat tiru Charlize Theron for Academy Award.  Sapa setuju??

Next.

Perempuan  :  Baju ini tidak difitting dengan baik.  Belahan depan dress ini memurahkan konsep dress ini. And rambut itu, macam takdak effort.
Nak komen yang perempuan sahaja. NEXT.

Erm......erm....next. 

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW...........aku speechless terus tak ingat nama dia. Haaa! Syani. Beliau dah kurus banyak.  Alhamdulillah.  Berkat daripada operation potong usus tu.  Tahniah u olls.  Takpa...lepas ni.....boleh pakai lagi macam macam dress yang meletops.

Jaket apa yang abang Rahim Makrof pakai ni?  Pinjam kat  Mak Tok Joan Rivers ka?

Wanita  :  Dress dengan silang silang itu adalah membuatkan beliau nampak lebih pejal. And i think dress itu terlalu singkat.

Adakah Lisa Surihani mengandung?  Adakah akak tertinggal maklumat ini. Beliau nampak matang dengan dress ini.

Abang Yusri,  anda bukan George Clooney...so please shaved.  

Simple!! I like.

Semua saya suka.  

Tapi Tok Aziz Satar nampak lebih meleps daripada jejaka jejaka dalam gambar di atas.

Serabukkk la kakak............................................kakak cantek.  Banyak choice kakak boleh pakai. Why kakak pilih ini. Maybe warna dia tak menarik.  

BEST LOOK FOR RED CARPET FFM 25.  Simple!!! Saya suka.  

Next.

Saya nak komen kat Linda Jasmine  :  Sangat meletopsssssss elegen and menetop bahagian bahagian tubuh badan beliau yang baru sahaja membesar baru baru ini. I like the bulu bulu.  Sangat mewah dan tak menyerabutkan.

Simple and young.  Saya suka.

Wow.......:) Sukalah.

Deni memang hitam naaa???


Meletopsss.  Very the Academy Awards.  Tapi i dont like the colour.  She should opt for colours yang lebih sesuai dengan usia dia.  And sekarang ni pun,  bukan trend hitam lagi.  Lani trend pale colours!

Sesuai dengan akaun Twitter beliau.  

6 comments:

  1. aku pelik laa..apsai semua2 retis verteren naik pentas mesti nak bwk henbag sekali? ada satu segmen yg kak zainab zain nyanyi lagu lagenda tu..habih semua retis2 kertu hangkut henbag2 sekali naik pentas,....awatlaa??!

    ReplyDelete
  2. haha...hat last sekali tu.. "macam-macam adaaaaa...."

    ReplyDelete
  3. bila i tengok amani pakai baju gitu before terus i terfikir... kalu jumi tengok ni mesti dia kata orang kurus tak seswai pakai halter neck tu! betul sekali.
    syabas jumi. i memang tunggu u buat review ni. thanks :)

    ReplyDelete
  4. hahhaha kak jumie, you make my day...wee suka baca!

    ReplyDelete
  5. Aku pon speechless tengok syanie, dato aziz satar dengan azwan ali. Haha...

    Syanie sebab nampak sangat badan dia turun...

    Dato aziz satar sebab nampak kacak gile ah... Mcm wakil rakyat gittewww...

    Azwan ali sebab... Memang meriah. Tak letih ke dia usung macam2 benda keliling badan ni?

    ReplyDelete
  6. Jumie, aku tak paham red carpet kat Malaysia. Bukan sebab baju depa tapi sebab siapa depa?! Dalam gambar gambar yang ang tunjuk ni, 60% aku xkenal sapa depa. Nampak la macam cantik, tapi dik apa ko buat kat ted carpet tu? Korang bukan patut g dinner company je ke? Kalau nak ikut industri kat Malaysia ni xpayah la de red carpet hanya untuk MIG promote artis mereka yg tah apa apa! Yg dicalon pandai berlakon lak xpakai cecantik.. Lagi satu designer Malaysia ni hentikanlah perangai meniru designer luar atau sponsor artis ramai ramai tp pattern sama je. Elfira Loy yang cantik tu berpuluh kali sebut Hatta Dolmat design baju dia. Baju tu harga berapa juta nak promote beriya sangat.. Bila kali terakhir pemenang FFM pakai baju yg sesuai dan fasionable..? Takde kan?

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...