22.5.13

Cerita Lawak Abang Manap and Danny Harmizi

Hello u olls,

Akak nak share satu cerita lawak mengenai bapak akak iaitu Abang Manap dan juga my best friend bernama Danny Harmizi.  Cerita ini adalah sangat lawak tapi simple sangat.



Click read more  


Cerita dia macam ni,  pada suatu hari,  akak nak kena teman Abang Manap pi makan kenduri.  Kami dua beranak sahaja yang akan pi makan kenduri tu sebab mak i pi KL and suami i pulak pi kerja.  So i pun pikiak,  why not ajak Danny sekali.  Makan kenduri anak tauke nasi kandar meletops di Penang ni.

So,  lepas makan kenduri yang sedap itu,  kami pun drive bertiga balik rumah.

Dalam kereta,  Abang Manap pun nak pow rokok Danny.

"Hang isap rokok apa?  Mai sebatang,"

"Saya isap rokok Winston,"  jawab Danny.

"Ohh...hang isap rokok Winston,"  kata Abang Manap.

"Memanglah pakcik......orang hot ja yang isap rokok ni,"  kata Danny dengan kekwat.

Pastu tau tak apa Abang Manap kata?

"MAK ANG HOT!!!,"

HAHAHAHA....akak yang sedang memandu lagi sikit nak eksiden sebab dengak Abang Manap maki Danny.


Itu ja cerita akak.

Okay bye semua!

Love,
Jumie Samsudin

2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...