14.6.13

Georgetown Festivals 2013

Hello u olls....

Kepada orang Penang dan orang Luar Penang..kalau ada kelapangan mai la join macam-macma aktiviti dan program yang ada kat Georgetown Festivals 2013.  Macam tahun lepas,  akak berpeluang untuk buat show bersama-sama Australian Youth Band di MPPP Town.  This time around,  akak dah tak laku lagi (HAHAHA) takdapat apa-apa invitation.  (Tapi kalau dapat pun,  mesti takdapat buat..busy deknon).


So to all orang Penang especially,  jangan lepaskan peluang ni,  baca website http://georgetownfestival.com/ and dapatkan maklumat tentang macam-macam event,  lokasi,  tarikh,  masa dan harga tiket.  Inilah peluang untuk kita tengok persembahan seni daripada pelbagai manusia daripada seluruh dunia.  Not only locals u olls.  Ada persembahan seni,  tarian,  filem,  muzik,  teater,  workshop dan macam-macam lagi.  Kita boleh join sebagai individu and also sebagai ahli kumpulan.



Antara yang menyedihkan akak,  A Night of Comedy with Kumar.  Mula-mula akak ingat tak boleh nak pergi sebab tarikh tu clash dengan aktiviti lain (my own diary) sekali tak jadi pulak.  So bila tengok tengok...tiket dah SOLD OUT!  Sedihlaaaaaaaaaaaa


Satu lagi yang interesting and u olls patut tengok adalah Sutra,  pementasan tarian modern dengan seni gerak badan Shaolin Temple.  HAAAAAAAAAAAAAA!!  29-30 June.  (akak tak boleh pergi sebab ada kursus kat Kedah)...sobb sobbb...

So bacalah yang the rest ada macam-macam kat website tu.  Satgi ampa tengok kat MPP Town Hall ada kayu buluh banyak-banyak kita duk pening apa tu.  Sebenarnya itulah persembahan susun buluh daripada karyawan daripada Indonesia bernama Joko Avianto.


And kepada sapa-sapa yang tak tau apa nak dibuat pada malam minggu Father's Day ni....jom la pi tengok Malam Melayu.  Persembahan muzik dan juga nyanyian daripada pelbagai seniman Melayu daripada serata dunia.  U olls should see this!!

Ampa semua pi check it out sendiri okay.

Love,
Jumie Samsudin

1 comment:

  1. hai..

    very nice blog....penuh dengan warna warni kehidupan
    free2 jemputla ke blog saya ye..:)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...