9.7.13

Anak Pierce Brosnan Meninggal Dunia Akibat Kanser Ovari

Hello u olls,

Sapa kenal Pierce Brosnan.  Beliau adalah James Bond meletops tahun 90an.  Akak sangat taste kat beliau. Baru-baru ni terbaca dalam Dailymail UK bahawa anak perempuan beliau berusia 42 tahun meninggal dunia akibat kanser ovari.  Sama seperti mendiang ibunya (isteri pertama Pierce Brosnan) yang juga meninggal dunia akibat kanser ovari pada tahun 1991 pada ketika itu berusia 43 tahun.

Takziah untuk beliau dan keluarga.
Mendiang Charlotte bersama bapanya Pierce Brosnan pada BAFTA Film Awards 2006.




Kanser memang sesuatu yang amat menakutkan.  Kebelakangan ini akak punya minat terhadap kanser amat meningkat.  Akak suka baca pasai kanser and how people survive it and akak juga baca tentang tips tips untuk elak kanser.  Tapi u olls,  benda ni semua tak boleh nak kata, bukanlah akak membantah u olls untuk ambil apa-apa tindakan yang berjaga - jaga untuk elak kanser malah akak amat mengalu-alukan u olls mengambil tindakan yang sewajarnya,  tapi dalam semua semua cerita yang akak baca,  akak pelajari bahawa pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati dan seseorang yang kena kanser ni kena betul betul kuat MENTAL untuk lawan benda ni.  Kalau kita duk lemah semangat dan rasa macam takdak keinginan untuk lawan sakit ini,  Kanser itu akan jadi lebih teruk.

Mampuihlaa......kalau aku kena kanser....hari ini stage 1...esok stage 4 teruih.  Sebab akak mempunyai hati yang sangat tikus.  Akak tak reti nak handle masalah dan stress dengan baik (akak lalui baru baru ini).

Apa pun,  just nak share dengan u olls beberapa gambar Pierce Brosnan dan anak beliau.  YANG PENTING  :  Bapak adalah lebih dan sangat sangat hot bila digandingkan dengan anak.  Acanerrr??

Happy family: A young Charlotte with her half-brother Sean (being carried) and brother Christopher and their parents Pierce and Cassandra in 1985


Doting father: Charlotte was nine years old when her mother Cassandra married Pierce at Chelsea registry office in 1980

Proud moment: Pierce with (L-R) Charlotte, Christopher, his father Bill, Charlotte's daughter Isabella, his mother May and son Sean collecting his honorary OBE in July 2003









Mendiang Charlotte bersama suaminya.



Ehsan cerita asal  :  Dailymail.co.uk

Love,
Jumie Samsudin

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...