12.7.13

Cerita 2 : Wanita Berkahwin Lelaki Gay

Hello u olls semua,

Ini cerita kedua.

As Salam Sis,
Saya terpanggil untuk bagi komen pada permasalahan bertarikh 1.3.2013 ni sebab saya mengalami problem yang sama. 
Jawapan to this question,husband dia ni saya rasa mmg gay sbb tak bernafsu langsung pada perempuan. 


Kisah sy camni..sy berkahwin pada ujung bln Jan 2012 dan bercerai pada ujung bln Nov 2013..Kejap je kan?? Status sy mmg janda berhias sbb tak pernah disentuh oleh suami..sia2 je sy jadi janda. Dipendekkan cerita sy kawin dgn ex atas dasar suka sama suka, dia yg beriya ajak sy kawin, tempoh kenal smpai kawin adalah sethn, lepas tunang hubungan agak dingin sbb dia jarang msg/call/jumpa..bila tanya kenapa, dia ckp kita ikut cara sendiri, jgn ikut drama / novel. Saya agak pelik, tp sbb syg sgt pd dia masa tu, sume tu sy abaikan. Mula2 ada gak terpk nak putus, tp tup2 dpt tau dia g kursus kawin, dan lain2 preparation nak kawin. Langsung tak discuss pun, tup2 smpai hari kawin je.. 
B4 kawin sy mmg tak terpk dia ni gay...sy tau dia lembut skit..tp tak terpk la ke arah tu sbb sy ada ramai kwn lelaki yg lembut, tp diorg kawin n ada anak n sgt syg pd wife n anak2 diorg..Ex sy ni seorang yang berpangkat 
Lepas kawin, dia xpernah sentuh sy, 1st nite pun xde buat ape...mcm kita tido ngan adik beradik..sy pun pelik gak, takkan la kucing nmpk ikan depan mata buat bodoh je..kalo lelaki normal, lame dh kot..tp sy sedapkan hati, maybe dia penat kot..smpai la dah lepas sebln kawin mak sy tanye sy, dah ke? sy ckp belum..mak sy ckp biar betul? dia kata x normal lelaki x sentuh isteri dia..bagi sy logik la tu..pas kawin tu kami pindah umah sewa..keadaan jd lg teruk bila kami dok berdua..dia buat saya mcm x wujud wpun sy sediakan semua keperluan dia..jaga mkn minum, dia sakit sy berjaga, pakaian..sy layan dia mcm raja..tp dia langsung x pedulikan sy..berckp pun x..tanya sepatah jwb sepatah..balik keje pun lewat..dia sy nmpk saje nk mengelak drpd sy.. 
Ade skali tu sy dgn family dpt trap dia g berubat..dia xtau..tujuan nk berubat tu saje kot2 la dia ni terkena buatan org ke..lebih kurang sejam dia dok one by one ngan org berubat tu..pas kuar tu dia senyap je..2/3 hari lepas berubat tu org tu ckp kt mak sy yg ex ni dah buat pengakuan kt dia..ex mengaku yg dia xde nafsu langsung kt pompuan n kalo tgk CD blue..dia terangsang tgk lelaki..Astaghfirullahalazimm..patut la ada skali tu sy saje la letak majalah Mingguan Wanita dlm blk sy, saje nk suruh dia baca psl hub. suami isteri, tp sy tgk dia tgh tgk page yg ada artikel psl pelakon Nazim Othman tgh workout kt gym..pastu dia sengih2 tgk pic tu...huhuhuhuh...time tu sy ckp kt mak sy, mak, inai kt jari sy ni still merah lg, xkan nak cerai dh kot..lepas pd tu sy pun buka hati untk bg dia peluang, kot2 la dia ni leh berubah...sbb dah kawin, nk tukar status janda bkn senang..duit pun dh byk abis utk kawin, pk maruah mak ayah lg.. 
Sepanjang dok ngan dia sy rasa stress sgt, ye la, sy hanya memberi tp tak menerima, dia plak menerima je tp x memberi..kalo dia x bg sy nafkah batin tp layan sy ngan baik, sy tahan lg..ni wpun sy jlnkn sepenuhnya tjwb sy sbg isteri tp dia buat sy mcm musuh..xtau ape salah sy pd dia..blk keje pun buat muka masam je..sepanjang dok sama tu 2 kali jugak sy confrant ngan dia, sy tanya dia knape dia x sentuh sy..dia ckp letih, belum bersedia...sy ckp x logik sume jwpn tu..lelaki normal xkan jawab cmtu..sy ada gak cite kt family dia..bila mak dia tanye knape x sentuh sy, dia ckp takut sy pregnant..ape punye jwpn la tu..ingat bdk2 sekolah ke.. 
akhirnye dlm 3 bln lepas kawin, lepas confrant dia janji nk berubah, tp getting worst, sy pun tekad kuar drpd umah sewa utk bg dia pengajaran..sy kuar tu dlm kul 10.30 mlm..d best thing, dia langsung x halang, x amik tau pun sy g mane.. 
kakak dia ada la terlepas cite kt sy, dia ni dulu masa kecik2 mmg pakai baju pompuan, masa blajar kt U mmg patah habis, n makcik2 jiran dulu memang tau cara lembut dia tu.

Lepas kuar umah tu mcm2 la usaha sy buat utk selamatkn perkahwinan, tp x berjaya sbb dia ego sgt..sy mintak dia lepaskan sy, tp dia xnak, dia ckp KIV smpai hujung thn, kalo dia senyap je smpai ujung thn anggapla kitorg dah xde ape..senang je dia ckp cmtu..dia ingat pompuan ni xde maruah ke..dia mmg gantung sy x bertali..x bg nafkah sepanjang kami dok asing, x g langsung kaunseling kt pjbt agama..smpai la sy g naik tempat kerja beliau coz dia langsung x bekerjasama utk proses penceraian. Sy tau dia xnk kat sy tp dia xnak lepaskan sy. 
Mak ayah dia pun xleh nak buat ape..dia lari drpd family, xnak blk kg..ajak berubat dia akan ckp semua ustaz penipu,,tp sy tau knape..sbb dia tau apa masalah sebenar dia..dia xbernafsu langsung pd perempuan..thats y senang je dia tuduh ustaz penipu..
Akhirnya lepas campurtangan tempat kerja, dia setuju lepaskan sy n failkan penceraian..sy tanya lawyer sy, dia ckp bkn awk sorg je dlm dunia yg masalah cmni, ramai dah lelaki gay ni kawin, pastu x sentuh langsung isteri dia..diorg ni pun kawin nak cover je or nk puaskan hati mak ayah.. 
Pada hari penceraian, Allah Maha Besar, lawyer dia kawan lama pakcik sy..kire masa hari cerai tu baru terjumpa..pakcik sy cite sume kat lawyer dia..n lawyer dia terkejut dia xpernah sentuh sy coz dia x bgtau pun psl ni..just bgtau tak sefahaman je..lepas abis prosiding mahkamah sy pun lepak satu meja minum dgn lawyer dia..lawyer dia tanye sy..cmne leh kenal? sy bgtau psl keje..dia yg beriya ajak kawin..pastu sy ckp la..ntah la jodoh kot..pastu lawyer dia saje usik..ni bkn jodoh, ni bodoh..dia kata sekilas ikan di air dia tau jantan betina..dia bgtau byk gak kes dia handle psl lelaki gay ni.. 
Setelah melalui pengalaman ni..baru sy amik tau psl gay2 ni..yg selama ni x pernah sy terpk..gay ni bg sy satu penyakit jiwa..hanya yg kuat boleh berubah..tu pun takes time jugak..tp kebanyakan mmg susah nk berubah..sbb maybe naluri dia dah ke situ..diorg ni hanya ada nafsu pd lelaki shj..tp ada jugak yg kes biseksual..dua2 pun bleh..apa2 pun sy bersyukur dgn ujian ni..mungkin ada hikmah dan jadikan sy lebih kuat dan mungkin akan dipertemukan dengan lelaki yang baik..Sy share ni pun supaya perempuan lain tak tertipu dan teraniaya mcm sy.. 
-Niza-

8 comments:

  1. good sharing....tq Niza kerana berani & sudi kongsi kisah anda,..diharap wanita diluar sana jadikan pengajaran & sila check or scan bf/suami anda yer!

    ReplyDelete
  2. Tujuan dia berkahwin sebab nak tutup kelemahan diri, salah tu TETAPI kalau nak berkahwin dan cuba mengawal diri dari kehidupan lalu saya rasa itu ok. Apa bila berkahwin bermakna kita berani dan ada kekuatan untuk berhubungan dengan isteri, tapi suami Niza ni berani mati heeee...dia kahwin pastu dia buat derrrr aje...kan dah malu bila semua orang tahu luar dalam tentang diri ia.

    Buat Niza..pandangan saya cerai itu jalan terbaik sebab dia pun nampak seperti tak ada perasaan nak berubah atau memperbetulkan keadaan kan..Semoga Niza dipertemukan dg pasangan yang sempurna..:)

    Buat JumieSamsuddin...minta kebenaran nak share entry ni dalam blog saya boleh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro....of course la boleh. Lama tak send news ;) satgi i pm u ya...

      Delete
  3. secara fitrahnya, ianya memang menjadi satu kesalahan besar... apabila menyalahi segala fitrah manusia di dunia.
    dalam setiap ajaran agama di dunia, tidak ada kebenaran perkahwinan atau hubungan sejenis.... walaupun kaum nabi lut pernah melakukannya, akan tetapi Allah membalasnya secara langsung di muka Bumi ini pada dahulu kala...

    apabila kita melihat dan mengkaji berbagai aspek, apakah punca seorang lelaki menjadi gay...

    boleh cik jumie selidik, punca2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pandai buat penyelidikan teruk-teruk ni deknon. Tapi mungkin u boleh jawab sendiri kerana u seorang lelaki sendiri suka dan baca blog SUCI KUDUS...kan??

      Delete
  4. apa ye motif dorang kahwin selain nk puaskan hati mak bapak? zalim la..

    ReplyDelete
  5. Info terbaru untuk Anda pemilik usaha mie tiaw, saya memiliki Kemasan Makanan untuk kebutuhan branding Anda. Jika Anda ingin membuatnya menarik, Anda dapat menggunakan kemasan kami.
    Jika ingin mencari tahu lebih lanjut lagi, silahkan kunjungi link berikut ini : http://kask.us/hRTlN

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...