8.7.13

Khidmat Edit Video by SapikMon

Hello u olls,

Lepas ampa semua tengok video yang akak buat untuk akak punya 28 Soalan untuk Jumie Samsudin,  mesti ampa tertanya-tanya macam mana kami menyiapkan video video ini.  Kalau sapa-sapa yang tak tengok video yang akak dah post dalam blog akak sebelum ini,  nah...ampa boleh tengok kat sini  :

28 Soalan untuk Jumie Samsudin Part 1


28 Soalan untuk Jumie Samsudin Part 3 



Untuk pengetahuan ampa,  idea nak buat video ini datang secara tiba tiba.  So akak terus contact my dear friend Mohd Shafiq a.k.a SAPIKMON (dulu dia student Soc Sc USM) melalui Facebook.  Dia kerja di KL.  Akak di Penang ya.

Akak pun explain semua idea akak melalui FB Chat.  And lepas akak bagitau semua idea akak dan apa yang akak nak,  discuss about payment semua,  and tak lama lepas tu Sapikmon pun email akak balik dengan layout video semua.  FUIYOOO semangatnya budak ni.  Deposit pun tak bayar apa lagi.

Akak pun sangat happy.

So akak pun shootlah semua 28 jawapan bagi soalan soalan ampa tu semua dalam video video secara berasingan.  Akak upload dalam Youtube account akak secara privacy (and hanya bagi Sapikmon) tengok.  So dia pun donlod la video akak itu dalam PC dia dan start mengedit-edit bagai.

Lepas tu dia pun hantar la kat akak video video ini secara berperingkat.  Part I,  II dan III.  Akak tengok dulu hasilnya.  Bila okay!! Baru akak post dalam youtube akak.  And walaupun video ini tidaklah sefofular video Ombak Rindu Shila Amzah....kakakakak yang penting u olls semua sudi mentengoknya.  Gigihkan akak siap suruh orang edit semua bagai kan?  Yelah,  walaupun akak keluar duit poket akak sendiri tapi akak puas hati dengan kerja Sapikmon and i think he really deliver what i want my video to be.  Something yang akak amat bangga dan boleh tunjuk kat anak cucu akak suatu hari nanti (kalau ada la.....cucu menakan pun okay laaa).

Kepada u olls semua yang ada macam-macam video detik manis bersama suami,  kekasih,  anak,  family....maybe video u olls buat reunion.  Video family day.  Amik guna fon dan tablet or video camera?  Ataupun video u olls bercuti dan berhanimun bersama suami?  Why not u olls hantar kepada Sapikmon untuk diedit dan disimpan untuk kenangan ahli keluarga dan masyarakat sekeliling.  Kalau nak simpan untuk diri sendiri tengok pun takpa.

Okay,  kalau u olls berminat,  sila hubungi  :

MOHD SHAFIQ SAIDDON
http://sapikmon.blogspot.com/
mohdshafiqsaiddon@gmail.com
0176268540



Jangan lupa untuk like Page SapikMon Entertainment Website Facebook page  :  Sapikmon

Sekian.  Semoga berjaya Sapik!!  And thank you so much.

Love,
Jumie Samsudin

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...