7.8.13

Abby Abady Kawen Lelaki Muda

Cerita ni dah basi sikit.  Tapi takpa.  Still nak mengata beliau.

Ive seen her picture in one of the gossip blog.  Secara tiba tiba,  Abby Abadi,  penyanyi/pelakon kontroversi turned pendakwah parti PAS tiba tiba announce dalam laman Instagramnya yang dia sudah bernikah 12 hari yang lalu dengan seorang lelaki muda bernama Farhan.


Inilah gambar yang dia post and inilah captionnya.

Dipendekkan cerita, Sebenarnya sudah 12hari dia sah menjadi suami Sy. Maaf sbb maklumkan lambat pd kalian…. ALLAH kami dulukan. Insyallah, majlisnya dlm bulan Raya nnti. Lokasi belum pasti. Doakan Ini jodoh… krn kami saling tidak mengenali antara satu sama lain. Baru 2mggu kenal, ALLAH tunjukkan jalan ke sini… Syukur!!



I dont like her caption.  Walaupun niat dia baguih,  DAHULUKAN ALLAH tapi still ayat dia berbaur kontroversi murahan dan membuatkan orang macam nak kata yang dia ni baik gila  -gila.  Kalau betul hang ikut cara Islam,  bukankah benda yang elok harus dimaklumkan kepada semua untuk mengelakkan fitnah.

Cara dia amik gambar pun macam over.  Nampak macam dia yang over over duk peluk kawan tu,  yang laki tu macam kena paksa sahaja.

Dia kata,  baru 2 minggu kenal.  Tapi dalam penyataan Norman Hakim dalam satu artikel lain,  Norman kata dia memang duk nampak depa dua ni dah kenal lama and nampak mesra.

What ever la Kak Abby.  Apa pun, semoga perkahwinan u olls dikekalkan hingga jannah.  Insya Allah.  Yang penting,  tak perlu fake-kan kebahagiaan...buat relaks sudaaaa


3 comments:

  1. i think its quite normal utk dia exciting lebih kot... biasalah before this org label dia perempuan tak laku, being dumped by husband for another women.. if i were her, ill do the same...

    ReplyDelete
  2. Hi jumie...
    I like ur post about this.. mmg nampak over... btw Selamat hari raya

    ReplyDelete
  3. dlm gamba first hensem laki dia. dlm gmba second dah kurg hensem sbb herot mata kene pelok ngn abby. selamat hari raye kak jumie.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...