5.9.13

Goodbye School of Social Sciences USM :( Hello International Office USM :)

Hello semua,

Kawan-kawan USM yang tak tau lagi...lani saya dah pindah office.  Saya dah pindah ke International Office USM.  Lokasi di bangunan C09 ni.  Sedihnya,  saya bukan 'bintang' di Soc Sc lagi.  8 tahun berkhidmat di Soc Sc.  Suka duka kat sana dengan kawan-kawan dan students.  Saya belajar banyak benda kat sana.  Sepanjang kat sana,  saya dah serve 5 bosses,  Dr.  Normee Che Sab,  Dr.  Reevany Bustami,  Dr.  Nor Malina Malek,  Dr.  Chin Yee Whah and Dr.  Mohammad Zaini Abu Bakar.

Gambar tahun 2009,  canteknya aku macam Zakiah Anas.  From left Roslina,  Kak Sue,  Suzana,  me,  Faezah and Gaik Lan.


Antara ucapan daripada pensyarah-pensyarah kat Soc Sc kepada saya yang buat akak rasa macam 'manly tears' sikik  :

Waalaikumussalaam wbt,
1. Sedih bila dapat tahu Jumi dah pindah ke Pejabat Antarabangsa.
2. Jumi selalu bantu saya dan faham dengan karenah saya terutama sekali dalam hal melambat-lambatkan kerja.
3. Saya harap Juma gembira dan dapat menyesuaikan diri tempat baru.
4. Terima kasih for everything dan mohon maaf zahir batin atas apa jua salah silap saya.

AFCH

Assalamualaikum Jumi, saya juga mengambil kesempatan ini untuk mengucakpan setinggi penghargaan dan terima kasih atas sumbangan perkhidmatan Jumi sewaktu di PPSK khususnya Pejabat Timbalan Dekan Akademik. Sesungguhnya banyak jasa Jumi yang telah berikan kepada Pejabat ini sewaktu bersama kami dan saya mengharapkan agar Jumi terus bersedia berkongsi pengalaman melalui jaringan kerjasama antara pihak kami dengan Pejabat Antarabangsa. 

Terima kasih dan wassalam
__________________________________
Dr. Mohamad Zaini Bin Abu Bakar

Salam Jumie,
Terima kasih juga atas segalanya semasa di PPSK.  I had great time and experience working with you.  Gonna miss you so much.
Do take care and please keep in touch k.  You are not far....we will still get in touch in some matters.
Let me know if you need anything k.
Luv u.
Azlinda


Dear Jumie,
So sad to see that you have to leave PPSK, it is not easy to find an efficient, creative, sporting, multi-talented staf like you. I hope that your next journey will enrich your lives better. All the best in your future undertaking!
Bangun pagi, gosok gigi,
Insyallah nanti kita jumpa lagi!
Hafiz
Nor Hafizah Selamat, PhD


Perasaan saya,  ada sedih...ada gembira.  Sedih sebab kenangan kenangan kat sana.....banyak yang betul betul tersentuh di hati.  Tapi gembiranya adalah bila nak masuk office baru,  of course kita akan belajar BANYAK lagi pengalaman baru.  Itu yang saya tak sabar juga :)


Here are some of the pictures 'kenangan' masa kat Soc Sc. Dari rambut panjang,  ke rambut pendek,  ke rambut kepok kepok,  ke rambut streten,  dari gemuk,  kepada kurus and kepada gumuk balik.......macam macam rupa :)  To all my bestfriend in Soc Sc...please jangan lupakan aku!

Rambut kepok kepok dengan fringe kat depan.  HAHAH...kerlas tak akak? Muka putih salju.

Jumie version chinese look.  2009.


Duk mai gemok balik.  HAHAHA.  Masa ini duduk kat cubicle bangunan C23.  Hari hari tanya berapa hati bulan kat Kak Pah and Kak Zie.  HAHAHAH

Duduk office baru yang telah direnovate.  

Gambar rambut kepok kepok.

2008  : Trip to Langkawi.  Me karaoke with Prof.  Ismail Baba.

Majlis ringkas sempena peninggalan Prof Ismail Baba ke UUM.

Bersama team jarum Soc Sc yang always happening and supporting.  Thank you ampa semua!!

With my first boss,  Dr.  Normee Che Sab.  God knows how much i owe to this lady.  Dia ajar saya SEGALA MAKNENA TENTANG SISTEM AKADEMIK DI USM.  Kalau ampa puji saya terror pasai akademik,  please a credit to this lady!!


Memakai baju korporat USM.
Bersama Kak Zah IPPT.  One of our staff.  

One of our monthly pot luck :) Faezah and Niza...makan tak kaleh...steaylahhh!

Bersama gang Soc Sc.  This is taken on 2012.  



Trip to Sabah :)

Bersama-sama hari konvo pelajar Soc Sc batch intake 2007/2008.

Many of the students,  remains as my family/friends like forever :)



4 comments:

  1. Salam Jumi, long time no talk. ha Tak pa you kan dh mmg standard international. Nati bolehla I datang2 tengok office international yang terlarang sebelum ni. I ada family poto group kita time mula2 soc sc punya sekeretariat pelajar:) Good luck!

    ReplyDelete
  2. Pergh..gmbr lama terbit sudah...!!!! kekurusan pada dahulu kala...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. jumie..jumie..jumie....all the best di tempat baru naa

    ReplyDelete
  4. gambar first hat rambut kepok2 tu omey sangat!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...