22.10.13

Movie Review : Insidious Chapter 2

Hello u olls,

Sapa dah tengok Insidious Chapter 2?  Haaa sapa yang tak tengok lagi sila tengok.  If u are peminat cerita hantu.  Harus tengok! Sapa minat James Wan work....haruslah tengok 3 kali.  HAHAHAH  Secara tak sengaja,  dalam kesibukan minggu kerja,  akak,  Mamu,  Ezal dan seorang anak ikan elok bernama Fan telah pergi tengok cerita Insidious Chapter 2 kat TGV First Avenue Penang.  En.  Khafi tak dapat ikut at last minute sebab kerja.  So kami pi berempat.

Kami pi tengok kat Beaniplex.  So akak bawa selimut.  Duduk satu tilam dengan Ezal.  Akak selubung badan dan muka dengan selimut yang akak bawa. Kalau mai dengan En.  Khafi buleh la tidok bawak ketiak dia.  Kalau duduk dengan Ezal mana boleh...kena duk jauh sikik.  Tapi bila mai time seram seram...I jerit kat Ezal "U jangan pi jauh jauh!" hahahahah


Sapa yang tengok cerita Insidious 1 baru akan faham what's happening dalam cerita ni.  Terlalu banyak turn - back - time dan banyak scene-scene yang back to the future.  Most of the kejadian gangguan hantu masa dalam cerita Insidious 1 dijawab dalam Insidious 2.  Akak tak boleh nak cerita kat ampa secara penuh macam akak selalu buat dalam movie review akak.

Yang pastinya cerita ini memang best tapi amat celaka.  Why i said celaka?  Sebab tersangat sangat takut.  Bagi akak lebih takut dan sangat celaka takut daripada The Conjuring.  Sirieslyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.......

So tak mau cakap banyak.  Ampa pi tengok sendiri.  Sebab akak tulis blog ni pada hari Ahad lebih kurang jam 10pm....so rasa macam seram seram sejuk teruih apabila teringat cerita ini.

Apapun,  adalah amat celaka apabila balik rumah suami I olls menggantung selimut putih macam ni dalam toilet.  Dia tolong gantung kain ni...sebab esok senang nak sidai kat luar.  NASIB BAIKA KU TAK SAWANNNNN!!!!

Saranan akak,  pi lah tengok cerita ini.

Sekian,  bye semua.

4 comments:

  1. lagi takut dari conjuring? tak pnah tgk dr 1. agak2 klu tgk back to back sambung ke movie tgk chapter 2 bape bulan plak aku nak tdo bukak lampu jumie? hahahaaaaaa serrr.

    ReplyDelete
  2. Likeee..syokkk..hobbit nnt kita pi mcm ni lg...

    ReplyDelete
  3. bagi iols pulak ..seram2 manja jaa insidious2 nih..part mamat 2 org yg lawak tu yg buat slack... potong stim seram jahhh...apapun mesti ada chapter 3 ..ehh ada ka abg j.wan??

    ReplyDelete
  4. dah tgk! best ooooo! mmg sgt serammmm..sampai termimpi-mimpi..;P
    LOVE JAMES WAN WORK!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...