14.11.13

Gambar Halloween Yang Mangkak (Taken from 9Gag)

Dear u olls,

Ampa pun tau kan,  akak sangat suka follow up tentang event hari Halloween yang selalunya diraikan di negara-negara orang putih.  Sejarahnya,  hari Halloween diraikan oleh penganut agama Kristian agar depa pi menziarah kubur dan mengingati orang-orang yang telah mati dengan berdoa dan sebagainya.

Tapi lani,  hari Halloween ni lebih kepada parti parti menari dan makan dan main game sambil pakai kostum yang merepek.  Dan juga "Treat or Trick" di mana anak-anak kecil akan berjalan dari rumah ke rumah jiran untuk meminta cokelat.  Its more kepada keseronokkan takdak pengisian keagamaan dah.

Sebagai pembaca 9GAG yang tegar,  (setiap malam before tidok akan baca 9Gag),  pada minggu Halloween yang lalu (end of Oktober) maka 9Gag penuh dengan macam-macam gambar orang yang pakai baju macam-macam merepek sempena Halloween.

I olls save semua gambar tu and nak share kat sini!

Jom tengok!

Anjing pun depa dressap bagi jadi Gandalf the Grey.




Deni pakai bagi jadi macam Breaking Bad in PINK.  Hahaha


Courage the Cowardly DOG!  HAHAHAh lawak!!

Zombi yang meng-horrorkan.  Deni kalau mai kat aku tepi jalan aku nanti lari  400 meter tampa henti.

Deni jadi Tornado + Shark.  Merapu.  I took me sometime to figure that out.

Kreatif gila.  Deni amik kadboard and buat petak-petak macam dia telanjang tapi badan dia kena censored!

Nohoroommmm deni tak tau nak ukiak labu dia tulih dengan pen jaa......hahahahah

Ukiran labu yang sangat creative!  

Ukiran ?  No this is not ukiran.  Tapi lukisan ke atas labu jadi bentuk Minion!!


Kotak jenama beer dibuat kostume Buzz Lightyear.  Sangat lestari.



Minion and Gru.  

This family pun buat watak-watak dalam Despicable Me!

Pengguna WORD zaman dulu kala akan ingat kepada paper clip ini. Ahaks.

Dress dan eksesori hantu ini diperbuat sepenuhnya mengunnakan pinggan,  camca dan mangkuk kertas.  Meletops.

Slender man dengan anaknya.  Gilaaa horror!

Jadi botol sos pun boleh.

Meme pun depa buat bagi jadi kostum.  Sangat meletops.

Sangat skeriiii!!


Penjahat HOME ALONE!

Comeinya anak dia bagi pakai baju ayam.

Dalam 9GAG tu,  orang yang post tu tulis "My son wanted me to dress him as fire detector,"  HAHAH sooo cute anak dia.

Kucing pun jadi mangsa.  Tapi aku tak tau la gambar ni PHOTOSHOPE ka apa ka.  Sebab kucing kalau kita bubuh sayap kat dia lagu ni hampa ingat dia nak duduk sengap ka? Habih sayap tu dia akan gigik.


Baby ni jadi Sushi!!  Comeinyaaaa



YANG NI MEMANG STYLEEEE!!!!  Walaupun nak Halloween tapi tak lupakan anak dia. :)

YANG sangat meletop make up effect ni.  I rasa dia memang mengandung betul.  Cuma depa make up saja bagi baby terkeluar.  Ni kalau orang Melayu buat,  habihla makcik-makcik semua akan komen "awat la buat make up lagu ni.......tak elok untuk baby...."


Deni apa dia?  Dia katun kan???

Mermaid Man!!!


Tak ingat apa nama katun ni.  Tapi dia adalah watak Villain dalam Cartoon Network.  

YANG NI AKU TAK PAHAM!!! HAHAHAHh memang gila.  

Katun HEY ARNOLD!!!!

Hareeee!  Takdak idea lain ka?


Orang yang post dalam 9GAG kata "My teacher came to class like this!"  HAHAHAHAHAH



Satu lagi percubaan ibu dan anak yang menarik untuk kostum!

Baguih depa ni.  Anak OKU pun depa tak tinggal!

Paris Hilton dress up as Miley Cyrus for Halloween.  Aku rasa Paris Hilton adalah way more sekseh and HOT in it.  




Sapalah mak budak ni.  Memang creatif betui.  Anak dia pun pandai posing buat muka lagu ni.

Orang yang post gambar ni dalam 9GAG tulis ( dia yang perempuan tu) "I wanted to be Sailorman for Halloween.  My brothers wont let me do it alone,"  HAHAHAHA Harre abang abang dia.

Bank ni pun meraikan Halloween day kat tempat kerja and pegawai bank tu pakai macam ni.  HAHAHAH

I tak mau bagitau.  Ampa teka dia pakai jadi apa?? 

Sapa ingat katun ni????


Tak tau ni watak apa.  Tapi rasanya ni gambak hantu kan?

Deni jadi bread toaster kat sekolah. HAHAHA






3 comments:

  1. Kak Jumie, hat rambut botak ada misai kenin dan janggut putih tu, Pendekar Penyu dalam Dragon Ball.. hahaha

    ReplyDelete
  2. yg censored tu konon dlm game the sims, siap ada life wane ijau kat atas..kreatif, yang kuning tu sifoo dlm dragon ball...pendekar penyu yang gatal :) plg comel budak yg pkai kostume ayam tu, comel gile...

    ReplyDelete
  3. Kalo slenderman tu lalu depan rumah aku..... Confirm seminggu aku tak keluak rumah!!! Skali pakej mc.

    Yg baju kuning seluaq biru tu... Goku punya tok guru... Master roshi... Dlm katun dragon ball... Hahaha

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...