15.11.13

Victoria Secret Fashion Show 2013 Part V "Shipwrecked"

Holla,

At first,  bila tengok semua gambar rekaan kostum untuk koleksi ni i macam tak faham.  Apa tema ni?  Kekain organza nipis melayang.  Obor-obor sendu ka?  Then i know,  tema ini adalah Shipwrecked ataupun kapal pecah.  Gitu....

Kalau orang Melayu peribahasa 'tongkang pecah' (tongkang tu kapal la) bermaksud keadaan bilik yang berselerak dan berceramuk menandakan keadaan yang kelang kabut dalam kabin kapal yang telah pecah.

After seeing this creation,  baru aku mengerti,  di sebalik kejadian ngeri 'tongkang pecah' ini,  ada keindahan yang mengirinya.  Bebuih ombak,  tali kapal yang lesu,  layar yang terkoyak dan rumpai yang tersangkut di batu-batu karang.  Semua itu indah kalau kita optismiskan minda.

Gitu!


Jom tengok!


Doutzen Kroes
I never seen her before tapi beliau sangat cantek.  



Behati Prinsloo
Ombak rindu u ollls...


Toni Garrn
Inspirasi jejaring nelayan usang.  Bekas kekasih Leonardo DiCaprio ini amat anggun.


Lily Aldridge
Kain layar usang.....


Ieva Laguna 



Candice Swanepoel


Alessandra Ambrosio



Martha Hunt




Karlie Kloss

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...