3.12.13

American Music Award 2013 Performance Review

Hello u olls!

Okay now.  Kita tengok pula ulasan pasai persembahan malam American Music Award 2013 ini!  Siries i sangat puas hati dengan persembahan dalam AMA 2013 ini.  Rasanya lagi best daripada MTV Awards baru baru ni.  Setiap persembahan ada pertunjukan dia sendiri.  Kesan warna daripada lampu LED belakang memang best tapi yang membuatkan lebih best adalah kesungguhan dan bakat artist-artist tu bila perform.

So jom baca my review!


Katy Perry performing Unconditionally

Suka sangat persembahan ala-ala taman bonsai Jepun ni.  Semua berkimono and berpayung kertas.  Tapi saya memang tak boleh belah dengan suara tenggelam timbul Katy Perry.  Tapi ini memang style dia dari dulu.  Dia punya suara memang tak berapa nak sedap kalau live.  Ataupun kena pi dengar secara live...bukan melalui TV / Youtube pun.

Bila bukak website mat salleh depa kata Katy Perry ni racist pi pakai semua macam Jepun.  Gila bodonya orang putih.  Apakahnya racist?  Aku tak faham konsep racist orang putih ni.  Bukankah kita patutnya lebih bangga bila artist antarabangsa mempopularkan lagi budaya kita.

Mak tunggu Beyonce nak perform pakai kebaya nyonya,  pastu habis lagu...dia tarik kain batik panjang tu tinggai kebaya dengan seluar dalam saja.  Kerlasss dak????  Menangis Rosmah Mansor.



Click read more.








One Direction - Story Of My Life

Akak tak pernah suka boyband boyband zaman lani.  Zaman akak (Backstreet Boys and N Sync dah habis dah).  Tapi for the first time tengok and dengar anak-anak ikan SATU HALUAN ini membuat persembahan....akak rasa macam merembes sat.  Sedap suara depa.  Especially Harry.  Memang suara dia power.  Persembahan depa memang cool and sedap.  I suka.






Imagine Dragons

I memang suka group ni.  Lagu depa memang best.  And malam ni depa perform lagu yang bagi depa popular iaitu Radioactive.  Persembahan depa sangat bertenaga.  Sangat suka masa depa ketuk gendang tu semua. 






Ariana Grande - Tattooed Heart

Deni badan kecik tapi suaraaa kerlassss!!  Bakal pengganti Christina Aguilera.








Miley Cyrus - Wrecking Balls

Ramai kutuk dia masa persembahan MTV Awards,  dia jelir lidah,  twerking macam gila dan sebagainya.  Pastu masa award apaka,  dia naik atas pentas,  isap rokok sambil amik hadiah.  Orang semua kutuk dia.  Tapi bagi i olls,  dia sangat bijak.  Itu strategi dia untuk DILIHAT.  Lani dia dah popular,  so untuk majlis berprestij ni,  dia perform lagu Wrecking Balls.  And lagu ini bukan lagu yang senang ya.  Akak selalu duk karaoke lagu ini.  Agak mencabar juga.  So now,  ampa tengokla kemantapan suara dia.  Abaikan seluar dalam dan sport bra corak kucing itu.  Apa pun,  kucing yang ada dalam skrin itu adalah amat comel.  Mulut dia bergerak sama dengan Miley Cyrus nyanyi.








Rihanna - Diamonds

Mak ayam ini menerima anugerah Icon Awards pada malam itu.  And before dia amik anugerah ini,  dia perform lagu Diamonds.  Aiiiiyooo sangat meletops okay.  Ala-ala macam pompuan kena rasuk macam mana ka.  Dia punya keasyikan dan feel kat lagu tu memang menusuk hati.  Dress yang dia pakai untuk show ni pun meletops.





Mak dia yang bagi anugerah ni.  Kerlas....



Jennifer Lopez - Tribute to Celia Cruz

Persembahan meriah dan rancak ini adalah penghormatan untuk penyanyi legendary Cuba.  Akak pun tak pernah dengar tentang Celia Cruz.  Sangat suka kerancakan Kak JLO.  Amat rancak beliau menari.  And suka semua dress yang dia pakai untuk persembahan ni.  Paling suka dress pertama ala-ala jubah dedah tangan tu.



  



A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something

Kerlas mak ayam THE VOICE ni.  Pakai simple sajaaa....so kita secara tak langsung focus kat nyanyian dia sajaaa!!  Of course power gila.  Walaupun beliau tidak perlu nyanyi tarik teruk teruk keluar urat leher.






Justin Timberlake

Simple ja deni nyanyi.  Duk feeling nyanyi dengan gitar dengan lelaki lelaki di kelab malam sambil mabuk.  First time akak tengok dia perform tanpa menari yang koreografi teruk teruk ni.

Jom tengok  :  Justin Timberlake AMA 2013




TLC adn Lil Mama - Waterfalls

Gilaaaaaa bestnya tengok persembahan ni.  Rasa macam zaman form 3 bila tengok ni.  Akak ulang 2 kali masa live.  Sebab akak kan pakai Astro Decoder,  so boleh rewind-rewind u olls.  Anyway.....LIL MAMA...akak tak kenal dia.  Tapi persembahan dia menggantikan mendiang Left Eye (bekas ahli kumpulan TLC) adalah sangat meletops.  I like her terus.





          



Lady Gaga and R.  Kelly - Do What U Want

Bestnya bila tau Lady Gaga perform.  Perform pula dengan legend RNB iaitu R Kelly.  Depa perform ala-ala Broadway u olls.  Ada berlakon-lakon bagai.  Lady Gaga buat scene skendel Presiden Amerika dengan sekretarinya.  Sangat meletops.  Lady Gaga ni pandai berlakon la.  Teringin nak tengok dia berlakon dalam film betui betui!  Sapa yang direct and choreograph this persembahan memang sangat berani.  Dia guna dialog yang pernah digunakan oleh mantan-mantan Presiden US dahulu.  U go figure.






5 comments:

  1. Hg mmg nk ckp Rosmah Mansor ka Nyona Mansor dlm 'Ibu Mertuaku' tu?

    HAHAHAHAHAHAHAHA

    Tersedak aku tetiba ada kak mah weh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wey, sam angan kami gak.. dok tak dok mai kluaq nama Kak Mah :P
      Depa tu marah kat Kety Pey sebab dia ubah baju kimono tu jadi seksi,kan...

      Delete
    2. Betui ka? Tapi dak yang kami baca komen orang tu semua...adalah mat salleh tu sendiri. Tak faham la konsep mat salleh nak emo pasai racist ni.

      Delete
  2. but, seriously persembahan depa memang kerlasss...puas hati menengoknya..menengok kak katy pery rasa macam tgk persembahan kebudayaan pulak...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Better lagi persembahan dia ni daripada masa kat European MTV awards......

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...