11.12.13

Dermalite Comedone Control Essence | Produk Paling Bagus untuk Kulit Berjerawat dan Berminyak



Hello kawan-kawan,

A few months ago saya ada post untuk perkenalkan produk kulit yang amat bagus untuk kulit yang berminyak + berjerawat + open pores + white /black heads iaitu Dermalite Comedone Control Essence.

Cara pakai  :  
Cara pakai sangat mudah.

1.  Basuh muka dengan pencuci muka
2.  Kalau u olls nak pakai toner...pakai toner dulu.  Tapi since i pakai benda ni,  i tak pakai toner dah.
3.  Titik essence ini kat tapak tangan.  2 titik dah cukup.  Menggunakan jari,  sapu essense ini kat tepi hidung (kawasan yang sangat banyak white head),  kawasan T zone,  dagu dan kawasan yang selalu ada tumbuh jerawat.  Kalau ada jerawat baru nak tumbuh / pecah,  sapu juga kat situ.

4.  Biar for 30 seconds to 1 minute,  then u olls pakai pelembab ataupun terus pakai BB Cream.

5.  Ulang step ini setiap kali u olls basuh muka.  Paling bagus pakai 3 kali sehari.  Tapi orang pemalaih macam I,  mula-mula rajin pakai hari hari semua.  Bila muka dah makin cantek,  kadang-kadang 3 hari pun tak pakai.  Tapi muka memang dah kurang berminyak and boleh kata macam dah takdak jerawat dah.

Why i like it?
Sejak April...lani dah Disember.  Baru habis satu botol ni.  So walaupun agak mahal,  tapi amatlah berbaloi.  Tahan lama and amat berkesan.  Kulit saya (walaupun tak selincin Nur Fazura) tapi adalah bebas jerawat kecil-kecil di wajah.


Susah nak cari produk ni?
Ramai yang message saya kata tak dapat cari product ni.  Cari kat banyak farmasi tak jumpa.

Oleh itu,  saya yang kebetulan nak beli stok untuk diri saya nak tanya SAPA-SAPA YANG NAK TUMPANG BELI SEKALI,  BOLEH LA SAYA TOLONG BELIKAN.


Cara Nak Beli?
PM me your details (Nama,  no telefon dan alamat penghantaran).

RM135 termasuk penghantaran ke seluruh Malaysia.

Untuk orang Penang,  boleh terus ambil kat saya di USM,  harga RM130.

Please PM me ataupun wassap me at 0124130060. PLEASE JANGAN CALL...wassap je k.

Love,
Jumie Samsudin


Testimony!!

Satu ketika dulu kulit saya pernah jadi macam ni.  Ampa boleh baca kat sini  :  Masalah Kulit Akak Di Awal Tahun Yang Fana




Tapi lepas berbulan-bulan pakai produk ni.  Ini kulit saya now......semua gambar ni takdak edit edit na!  Make up pun nipisss ja.





2 comments:

  1. Replies
    1. Wasalam, produk ni untuk kurangkan / hilangkan jerawat dulu. Dia rawat kulit. Untuk hilangkan parut, kena pakai produk Dermalite yang lain. Right now saya duk pakai dia punya beberapa produk Dermalite lagi. Kalau okay, saya akan promote dalam blog saya nanti.

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...