19.12.13

International Office Gala Night Hollywood Glam 2013 @ Park Royal Penang [ Akak menang best dress u olls! ]

Helllo u olls,

Ampa semua tau kan,  akak dah beberapa bulan berhijrah daripada Pusat Pengajian Sains Kemasyarakan,  USM ke Pejabat Antarabangsa,  USM.  Still dalam USM tapi agenda kerja sedikit lain.  Kat sini akak tak jaga student langsung.  Akak lebih banyak jaga kerja di bawah Timbalan Pendaftar untuk TNC Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa.  Buat mesyuarat dan buat filing.

Tapi yang bestnya kat sini adalah kami ada banyak event yang akak kena tolong attend dan tolong pi buat buat sibuk.  Macam u olls tahu,  after like three weeks masuk office ni akak terus terbang ke Australia.  Ehks...silap...terbang ke Singapore.

Seterusnya,  baru baru ini akak dan rakan-rakan pejabat telah dijemput untuk menghadiri majlis makan malam selamat tinggal ataupun dalam Bahasa Inggeris Farewell Dinner untuk fellow international students yang bersama-sama kami sepanjang Semester I,  Sidang Akademik 2013/2014.

Event organizer untuk malam meletops itu (yang diadakan pada setiap semester.  Like 2 kali setahun.  Mampuihlah setahun 2 baju aku nak kena prepare!!) iaitu Shafiq Wahab dia bertanya kepada akak sebelum dia pi meeting bersama AJK dinner yang lain.

"Kak Jumie ada idea tak nak buat tema apa? "  tanya Shafiq Wahab.  Pelajar daripada Pusat Pengajian Pengurusan yang sedang buat practical di office kami.  Dia juga adalah pemilik butik pengantin Shaf Tera.

Kata Shaf Tera sebelum ni depa dah pernah buat macam-macam tema.  Dan yang terkini adalah Bollywood themed.

"Kali ni kita buat Hollywood Glam pulak la...feeling-feeling red carpet gitu,"  kata akak.




Click read more untuk sambung baca artikel



Sebenarnya akak dah lama teringin nak menghadiri apa-apa event yang red carpet u olls.  Kalau nak pikirkan nasib diri yang hanya kerja sebagai kerani cabuk dan buat blog pun secara sendu kat Penang ni.  Takdak la peluang macam artist or blogger kat KL tu semua,  boleh berlakon filem and iklan,  boleh attend red carpet bagai,  macam kita ni apala yang kita ada kan noks??

Alhamdulillah,  katanya Shaf Tera pun sudi mengambil idea baik akak ini dan akak pun dapatlah berfeeling ke majlis makan malam ala-ala Hollywood Red Carpet ni.

Ada banyak gambar nak share.  Gambar student of course lah berlambak-lambak.  Terutama sekali mat-mat salleh tu semua.  Tapi akak nak share gambar we olls rakan-rakan staf yang mai event ni la.


Kita start dengan wanita meletops ini.  Iryd Mansor adalah isteri kepada boss I,  Dr.  Hafizal a.k.a Dr.  Pitt.  Boss i share gambar wife dia ni dalam Facebook dia dengan kepsyen "Wife I.  Anak dua.  Alhamdulilah...."  HAHAHAHAH meletopssss!  I sangat suka dress ini.  Tak taula beliau beli ataupun buat.  Nanti lah kita interview beliau.  Aksesori beliau pun simple je.  Takdak feeling banyak banyak.



Ha...inilah beliau dengan suami beliau yang kendu iaitu Dr.  Pitt.



Ini Pengarah kami,  Prof.  Madya Dr.  Anees Janee Ali and his lovely wife,  Mrs Ferial yang sangat cantek,  dan lemah lembut.  Siriesly,  saya sangat suka tengok depa dorang.  Memang nampak depa sangatlah sepadan.



Arina yang meletops.  Dia kata dia beli dress ni.  Gilaaaaaaaaa kelasssss.........I nak buat baju macam ni satu untuk raya.  Tapi rasa macam susah jugak...sebab kakak i lani dah jadi Mak Aji.  HAHAHAHA



Asiah Xiao Yen,  student practical kat office jugak.  Dia ni adalah awek dari China.  Very simple girl.  Dress dia beli kat BeBe 1st Avenue.  Make up and eksesori by The House of Red Gincu.


Depa dua orang ni simple gila.  Toni and Noora from Finland.  Depa dua la student mat salleh yang i olls rapat.  Pasaipa?  Nanti i cerita dalam blog.  hihih


Ni Kak Dimas,  orang kuat di Pejabat Visa.  Kak Dimas kata "Akak tak kisah ampa menang best dress semua.  Akak selalu dah kongker best dress untuk majlis makan malam Koperasi Penang,"  Gituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu la Kak Dimas.


The beautiful Mira,  Kak Ja and Cik Farah Man.  Kak Ja yang tengah tu...ambooiiiiiii make up meletopsss.


Dari kiri,  Alysa Ali (stalker besiakkk ni...bahayaaaaa....hahaha),  Cik Syahnaz,  Nurul Azwin and Shaf Wahab.  Depa nila partner in crime akak di IO.



Ini Kak Su and her husband Azahar.  Kak Su ni pendiam tapi dia suka senyum dan gelak.  Tapi bila office takdak orang,  tinggal akak dan dia sahaja.  Dialah insan paling bising sekali,  macam burung kuwit kuwit.  I like her tops.  Sangat sofistikated.


Ini adalah official photographer kami.  Thanks En.  Deen kerana sudi menerima tempahan kami walaupun di saat-saat akhir.  Beliau adalah staf USM yang juga menjadi hantu pocong masa kami berlakon sempena Hari Warga Staf tempoh hari.  Beliau perkenalkan business sambilan beliau iaitu mengambil gambar orang kawen ataupun apa-apa event.

Masya Allah gambar yang dia ambil adalah cantek.  I suka gambar macam ni.  Simple,  tepat,  clear and sangat magazine.  I suka.  Ampa kalau nak cuci-cuci mata,  boleh tengok kat Facebook beliau.  Nanti i olls juga akan review pasai dia dalam blog I nanti  :  Ahmad Rithaudeen

And of course....baju i olls..........................


Feeeeeeeeeeeeeeelingggggggggggggg dakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk?????

Haaa....meletops tak dress akak ni.  Haruslah akak membuat dress yang meletops dan supernova overnya sempena dengan tema yang akak pilih sendiri.  Hahaha dah lama akak berangan nak pakai dress macam ni.  Walaupun dalam tempoh yang sekejab,  Mr.  Shafiq Wahab berjaya membuat baju yang akak inginkan ini.  So sapa-sapa yang nak tempah dress macam akak ni,  untuk dinner ataupun wedding,  boleh contact Shaf Tera ya.  


Sebenaknya akak feeling nak buat dress macam Lucy Liu pakai kat atas ni daripada Carolina Harera.  Tapi kami cari kain yang motif bunga roih macam ni,  tapi tak jumpa.  So akak sendiri pilih kain cotton tanah hitam dengan sulam ungu shining ni.  Masa Shaf pujuk i suruh guna kain ni,  i macam skeptikel sikit.  Macam kain buat sofaaa jaa.....bisik hati I.

Tapi bila dah siap jadi bajiu....erm.... meletopsss!


Kaedahnya,  dress ini kot depan dia memang macam sopan.  Tapi kat belakang...............haaaa.....very the feeling kan?


Satu lagi yang meletops pasai dress akak ni adalah,  ada POKET!!  Haahahaha.  Akak memang request nak ada poket.  So senanglah akak nak bubuh apa-apa benda macam camera kecik or hp.  Tak payah pegang-pegang u olls.


Besarnya hidung akak masa ni.  Tak cukup oksigen katanya.  Masa ni akak perform lagu Crazy In Love.  Hahaha memang feeling u olls.



With Ms.  Nurul Muah.  Hihihi dia ni tiap tiap tahun tau menang best dress.  Tapi lani i dah masuk office ni,  so dia ada pencabar baru lah...HAHAHHA feeling tak statement akak.  Ala...Nurul tak kisah pun nak menang ka tak.  Yang penting,  Nurul ni memang suka dressing up.  Memang meletops mak ayam ni.




Feelingnyaaa masa dapat anugerah best dress.  Akak tak pernah dapat anugerah baju tercantek. Tapi paling meletops,  piala yang akak dapat ala-ala Oscar okay.  Memang kelasss sangat.  Nasib baik lah depa tak bagi akak buat ucapan,  haruslah akak feeling buat tangisan sendu dan ucapan untuk mak dan ayah di kampung.  HAHA kelass....


Akak dan Dr.  Pitt.  Kami menang anugerah Best Dress for Staff.  



Ini pula adalah Nurul dan student ni. Tak tau nama dia apa.  Tapi depa dua ni menang Mr. and Ms Personality.



Tapi......


yang paling penting.................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.

malam itu akak dapat bergambar dengan seorang student daripada Perancis ni.  Tak tau nama dia apa.  Tapi dia selalu mai office untuk ajar kawan-kawan student USM yang nak belajar bahasa French dalam sessi coffee hour.  Budak ni memang elllokkkkkkkkkkkkk dan tak kekwat.  Setiap kali jumpa kat office ka mana ka,  dia mesti akan senyum and say hi kat kita.

Malam tu,  dia juga dicalonkan sebagai Mr.  Personality.  Tapi dia tak menang.  Tapi takpa...u olls tetap menang di hati akak.  Di akhir event,  alhamdulillah,  akak sempat juga bergambar dengan dia.

"Hello...can i take picture with u?"  tanya akak sambil kelip kelip bulu mata 3 lapis.

"Yes...yes..."  kata budak lelaki elok ni dan terus peluk bahu akak.  HAHAHAH....akak pun apa lagi.....teruslah peluk pinggang dia.  HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHA besnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....besnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....rasa macam peluk Chris Brown.  HAHAHAHAHAH


Bila balik rumah,  akak pun terus tunjuk gambar ni kat suami akak.

"Abiang....emsem dakkkkkk........,"

Encik Khafi pun grabbed the camera.  Dia tengok lama kat gambar ni.  Pastu sambil senyum senyum siput dia kata "Nihhhhh....kalau aku pakai macam deni..aku lagi seratuih kali lagi elok dari dia...."

AHAHAHAH ayat orang jeles.  Tula sapa suruh tak mau ikut.

Sekian,  love ampa semua.

Jumie Samsudin
Lambang Kecantikan

8 comments:

  1. hahhahahahh!!! jumie.. pagi pagi. aku dah gelak dan terkentut.. eh kalau aku nak jadi corset and long pencil skirt ala bollywood lengha suit, kawan hang buat dak? material aku dah ada... saree.. -thini-

    ReplyDelete
  2. well done beb...u definitely deserved the awards! love the dress! mmuahhh!

    ReplyDelete
  3. kak jumie, sesuai sangat pakai baju tu...sesuai utk waniga agam..mmg mantop.......lawa gileeeeeeeeeee..:)

    ReplyDelete
  4. santeksss dress akak..n yg menang Mr Personality tu elllss..hahahaaa..alangkah bestnya kalo dpt opismate mcm akak yg idea vavavoom untuk dinner..nih setipa kali dinner tema dia black n white..white..glamm..pastu yg dtg semua pakat pakai itam mcm p Queen Elizabeth mangkat..podiaaaa..haahaha..nway..clap2 for ur dress..

    ReplyDelete
  5. hahahaahahah! kelas u olls. i love u lah jumieeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  6. Kaaaaaaakkk.. Lawanyaaaaa baju.... Mmg ptt menang... Haha.. Kerlass.. Tahun dpn bg mng lg tau.... Ahaks.....

    ReplyDelete
  7. sofaaa la sgtt.... mcam langsir umah sewa aku jarhhh...hahahaha..! jgn marah naaa...~

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...