16.12.13

Ulasan Majlis Pernikahan Rozita Che Wan & Zain Saidin RZWZS

Hello u olls,

Next chapter,  majlis pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin.  Three words for it.  OTT!  Over the top.  Siriesly u olls.  Gazebo pernikahan walaupun larat dengan bunga-bungaan dan kain,  tapi for me ianya nampak teratur dan kemas.  Lebih-lebih lagi depa guna konsep meja duduk ala-ala pernikahan di Indonesia.  I really like it like it.

Busana dan barangan kemas yang Che Ta gayakan memang menyerlahkan KEDIVAAN beliau.  Tapi yang paling I olls tidak tahan adalah hantaran yang diberikan oleh para pengantin ini.  Kalau biasanya kita tengok satu hantaran ada satu beg / satu kasut sahaja kan?  Tapi not for pasangan diva ini, satu hantaran paling kurang ada 2 hadiah.  Gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa meletopss!!

Paling tak tahan handbags untuk Che Ta.  Ada 3 okay!! Birkin warna biru ( tak tau laaa berapa puluh ribu tu...........),  Channel bronze and satu lagi beg warna pink.  Yang tu akak tak tau jenama apa.



Okay,  i olls faham.  Ada juga berpendapat,  masih relevan lagikah mahkota tinggi begitu?  Well...bagi I olls.  Untuk Che Ta....this is the truly right look for her.  She can never go for something plain and simple u olls.  And i lovess the set barang kemas daripada Habib Jewels itu.  Sungguh meletops.  Especially the subang labuh.  Aiiiyooo...batu apakah itu?  Pale jade maybe.   Tentu berat u olls.  Harap Che Ta pergi buat urutan cuping telinga lepas ni.  


Okay jom continue reading.  Click more u olls!



Kelihatan kelibat Amy Janz make up artist tersohor di belakang sana.  Pastinya make up oleh Amy Janz.  Che Ta dan Ayu Raudhah memang client tetap dengan hasil sentuhan make up Amy Janz for many big events depa.  Tentunya,  sentuhan make up Amy Janz untuk Ayu Raudhah nikah day masih lagi menjadi icon sampai sekarang.  





Majlis dimulakan dengan sesi pertunangan di mana ibu Zain Saidin iaitu Puan Hajah Siti Aishah Abdullah menyarungkan cincin ke jari manis menantu tersayang.  Kelas sungguh busana pernikahan daripada Qudyn.  Untuk pengetahuan u olls,  Qudyn merupakan designer kegemaran Rozita Che Wan.  Ive once met Qudyn,  a very simple guy.  Masa tu my best friend Aishah and Edros buat baju kawen dengan beliau.

Petikan daripada Budiey.Com  :

Apa-apa pun, dengan sekali lafaz, pelakon Zain Saidin akhirnya sah menjadi suami kepada aktres Rozita Che Wan di majlis akad nikah yang berlangsung jam 9.10 malam tadi. Pasangan itu dinikahkan oleh Ketua Pendaftar Nikah Negeri Selangor, Ustaz Alwi Parman. Rozita pula diwalikan oleh adiknya, iaitu Roshidi Che Wan.
Pelakon itu menerima sembilan peti hantaran termasuklah wang hantaran dalam bentuk cek berjumlah RM23,200, mas kahwin RM9,300 dan juga cincin nikah bernilai RM93,000.



Veil Che Ta....meletops meleret sampai belakang.......i suka!









Decoration by Nas Great Idea....Man behind the scene Nas from Nas Great Idea

And here stories about their hantaran-hantaran.  Inilah sebabnya kita duk tengok Che Ta duk turun London Paris selalu.  Shopping barang-barang hantaran ni la u olls.  Makkk aiiii! Haruslah lepas ni para retis lain pun akan tiru cara ni juga.  Instead of satu pasang,  satu hantaran depa bubuh up to 5 pasang!!  Memang i olls sangat suka idea ini.


 Barisan hantaran daripada pihak perempuan kepada pihak lelaki.  

 Barisan hantaran daripada pihak lelaki kepada pihak perempuan.  



Petikan daripada Budiey.Com  :

Zain Saidin menyerahkan 9 dulang hantaran berupa 3 utas tas tangan berjenama, 5 pasang kasut, manisan cokelat, wangian, kain pasang, tepak sireh, cek hantaran , telefon bimbit dan al-Quran bersama sejadah.




10 botoi u olls. 

Menangis sat tengok 5 pasang Christian Louboutin ni.








Petikan daripada Budiey.Com  :

Sementara Che Ta turut membalas 9 dulang hantaran berupa 5 pasang kasut LV, 5 helai kemeja T, set barangan kulit LV, kek, sireh junjung, wangian 5 set, 5 pasang baju melayu, seutas gelang pandora dan sebentuk cincin.

Not only LV okay Christian Louboutin pun ada.

Yang ni baru LV u olls.

Akak kira...jumpa 7 botol ja.  Tapi rasanya mesti balaih pun 10 botol juga.




Gambar ehsan dari  :
Budiey.Com,  Eddie PhotoVideo  dan BeautifulNara

2 comments:

  1. tapi nampak mcm nak runtuh ja bunga bunga tu dan lampu agak malap... dan hantaran kasut duri duri tu mmg class... very kim k malaysia

    ReplyDelete
  2. Selayaknya Kim K Malaysia depa nih!
    Kira depa dah set a new bench mark pasni jangan ada insan2 marhaen nak beriya perabis macam nih..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...