16.12.13

Ulasan Majlis Resepsi Persandingan Rozita Che Wan & Zain Saidin RZCWZS

Hello u olls,

Marilah kita story pasai majlis resepsi sahaja.  Event grandis ini diadakan secara eksklusif dengan jemputan lebih kurang sebanyak 500 orang sahaja.  Tiada VVIP seperti YDP Agung ataupun menteri terlibat dalam jemputan ini.  Let's see al the pictures!!

Di akhir cerita-cerita perkahwinan Che Ta and Zain ini,  akak harap u olls semua janganlah buang tenaga-tenaga baik dalam tubuh badan u olls semata-mata untuk benci dan kutuk depa dua orang ini.  Like i said in my previous ulasan,  depa dua orang deserve a good life.  Biak pi la kalau hantaran depa ada 5 pasang kasut pun.

Thanks kepada u olls yang amik saranan baik daripada I olls ini.  Yelah u olls.  Akak bukanlah fevret sangat dengan Che Ta meletops ni,  tapi akak dulu pun masa menikah pakai mahkota tinggi juga u olls.  Drag tak pasai masa majlis berinai siap dengan head gear tiga lapis.  And masa majlis perkahwinan...akak feeling pakai dress warna biru.  Semua tu akak feeling sorang-sorang juga.  Orang nak kutuk apa pun,  akak tak kisah kan!!  So sebab itulah akak feel for Che Ta,  we olls semua deserve a beautiful wedding.  And selagi kita mampu,  of course kita nak buat yang terbaik.

Bercakap pasai sponsor.....u olls janganlah nak kutuk-kutuk apa pun pasai orang-orang yang sponsor macam-macam untuk perkahwinan Che Ta and Zain.  Kalau ikut hati,  akak dan En.  Khafi pun nak sponsor 100 balang kuih kacang letak setiap satu atas meja tetamu.  Buat kudapan tetamu yang datang sambil tengok Che Ta ketwok dengan dress-dress letos dia.  Tapi nak buat macam mana,  konsep depa Percintaan di Paris...so tak sesuai la nak bubuh Kuih Kacang atas meja tetamu.  Kalau macaroons bolehla u olls..

I like both dresses yang Che Ta pakai pada malam ini.  Tapi rasanya i lebih suka yang Rizalman buat for cake cutting ceremony.  Warna tu....aiyooo meletops sangat.  Lain daripada yang lain u olls.  Cream masam macam mana ka.


Click read more  


Petikan daripada Budiey.Com  :
Pada jam 8 malam tadi, Budiey telah menghadiri majlis resepsi persandingan pelakon Zain Saidin, 29, dan Rozita Che Wan, 40 yang diadakan di Setia City Convention Centre, Setia Alam, Shah Alam. Majlis yang digembar-gemburkan menjadi Wedding of the Year ini berlangsung penuh meriah dan gilang gemilang dengan tema Taman Ala Inggeris Klasik. 
Aturcara majlis sangat ringkas. Kedua-dua pasangan itu melangkah masuk ke dalam dewan kira-kira pukul 9 malam diiringi dengan lagu Cinta Sesungguhnya nyanyian Sabhi Sadhi secara live. Acara dimulakan dengan bacaan doa daripada Imam Muda Asyraf Redzuan dan tayangan video majlis merisik, berinai dan akad nikah. 
Tiada acara merenjis, majlis ini begitu sederhana dari segi aturcaranya. Tidak terlebih dan tidak berkurang. 
Che Ta tampil dengan rekaan elegan dan anggun mengayakan busana daripada pereka fesyen terkenal Qudyn Kuala Lumpur dan Rizalman turut memperagakan barang kemas bernilai RM11.2 juta. Seramai 500 tetamu termasuklah keluarga terdekat, rakan-rakan artis dan media menghadiri majlis tersebut. 
Majlis dimeriahkan dengan nyanyian daripada Fazli Zainal, Ayu Damit dan Dafi. Sementara itu, antara rakan artis yang hadir ialah Ziana Zain, Sherry Ibrahim, Tasha Shilla, Azza Elite, Micheal Ang, Rizal Jaafar, dan Azhan Rani.
 The decorations





First dress by QUDYN








Second fitting by Rizalman









2 comments:

  1. Da tengok semua gambar2 ni, pastu compare dgn che ta punye style dalam tv, dlm masterchef, mmg ni style dia. Kalo dia buat kurang dari ni, dah jadi org lain da, mesti org kata mcm bukan che ta. Mmg aku setuju sgt ngan ulasan hg.

    Tapi ada part aku kesian gak la tgk zain mcm tak cukup tinggi disebelah che ta... Maybe next time photographer kne alert sket kot bab2 tinggi kalo nak capture moment camni... Maklum ah, sbg manusia yg spesis cepat sentap bab2 tinggi ni... Paham2 je la... Hehe

    ReplyDelete
  2. Bukan Rizalman tapi Rizman Ruzaini. Rizalman cakap dia no sponsor-sponsor. hehe.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...