8.1.14

Sangat Bangga : Allahyarham Yasmin Ahmad Menjadi Muka untuk GOOGLE

Hello u olls,

Pagi-pagi buka Google Chrome,  first time adalah tengok gambar ni  :


Kepada u olls tak peka,  mai sini nak bagitau.  Kan bila kita nak Google search,  kita pi la website www.google.com.  And selalunya kita akan nampak perkataan GOOGLE logo besar-besar.  Tapi from time to time,  gambar GOOGLE (kita panggil doodle) tu akan berubah mengikut perayaan ataupun apa-apa event besar pada tarikh dan masa-masa tertentu.


Click for more stories



So hari ini,  akak buka tengok gambar lukisan warna chocolate ni. Ingatkan sapa ka.  Tapi lukisan macam orang wanita Asia.  So i click on the doodle,  dia terus link pada carian Google YASMIN AHMAD!

Banggaaanyyaaaaaaaa rasa!!

Google's doodle remembers Yasmin Ahmad 
By PREDEEP NAMBIAR

GEORGE TOWN: Google’s latest doodle celebrates the birthday of the late Yasmin Ahmad, who is well known for her role behind a string of memorable Petronas advertisements. She was born on this day, 56 years ago. 
The award-winning local film and TV commercial director, known for depicting Malaysia’s colours, and telling cross-cultural stories, died on July 25, 2009 at the age of 51. 
The doodle features a water-coloured picture of Yasmin, along with the Google logo stylised in the ‘Sepet’ movie poster typeface. 
Sepet (slit eyes), the 2004 movie directed by her, caught the hearts of many Malaysians with a love story between a Chinese boy and a Malay girl.
This is not the first time that the search engine has created a doodle to honour occasions in Malaysia. 
But this is the first time it has honoured a Malaysian figure on its search engine on www.google.com.my. 
Previously, Google had created stylised doodle for the Merdeka celebrations in 2007, 2009, 2011, 2012, and last year. 
More recently, it created an 'election' doodle during the 13th General Election last year.
Doodles are the fun, surprising, and sometimes spontaneous changes that are made to the Google logo to celebrate holidays, anniversaries, and the lives of famous  artists, pioneers, and scientists. 
In 1998, before the company was even incorporated, the concept of the doodle was born when Google founders Larry and Sergey played with the corporate logo to indicate their attendance at the Burning Man festival in the Nevada desert,  said the website for Google Doodles. 
Since then, the team ‘Doodler’s as the creators of doodles are known has created over 1000 doodles for the Google homepages around the world.

Read more: Google's doodle remembers Yasmin Ahmad - Latest - New Straits Times

Sekian,  Alfatihah untuk beliau.  Semoga rohnya tenang di sana.  Terima kasih atas keindahan seni yang sudi dikongsikan kepada kami selama ini.  Kalaulah dia masih ada dengan kita sekarang,  pasti dia boleh hasilkan satu seni video yang boleh tenangkan orang-orang yang duk bergaduh pasai KALIMAH ALLAH ni semua.  Just saying ya......*

ps/  Paling suka video dia "Tan Hong Ming In Love"

Love,
Jumie Samsudin

1 comment:

  1. La, tu gambaq Arwah Yasmin ka?
    sungguh cheq tak sedaq jumie oi.

    duk terpikiaq jugak, gambaq sapakah kat google ni.
    thanks for that info.

    dulu teringin nak kawen ngan cina pasai duk layan cita yasmin la.
    harharhar.

    tapi akhirnya lekat ngan melayu jugak. :P

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...