19.2.14

Busy Busy Week

Hello u olls,

Mintak maaf malaikat 44 kita tak update lama dalam blog ini.  Hope u olls semua tetap menyinggah blog i olls hari hari dan membaca artikel - artikel lama yang sangat banyak.  Bagi rating akak tinggi maintain u olls.  Tak komen pun tak apa.  Sebab nanti orang orang sewa iklan kat blog akak marah pulak kan.

"Suka Sgt tgk Jumie Samsudin nyanyi...berlakon...Sgt best...so sweet sgt2...tq dear" - Arissa Watie Penang MUA.


Anyway,  kenapa akak busy ?





1.  Akak kan baru kerja kat International Office USM.  So akak bantu my boss handle satu group of students from Minnesota,  USA.  Depa ni nak mai Malaysia untuk belajar tentang living in diversity.  Different religious,  different races,  different looks and macam macam lagi.  Mereka akan duduk di USM selama 6 bulan (1 semester) dan mereka akan belajar tentang religious experiences,  living diversity,  Bahasa Malaysia dan tropical ecology. Selain masuk masuk kelas,  depa juga akan buat macam macam aktiviti kerja lapangan.  Disebabkan depa adalah first batch so akak macam raplah jingga sedikit la.  Pi beli selimut la,  press conference la apa la,  dan macam-macam mak nena lagi.  This is the first ever kind of program yang dianjurkan oleh USM dengan usahasama Gustavus Adolphus College.  Kami harap agar program ini menemui kejayaan dan kami akan terima lebih ramai lagi mat salleh yang teringin nak mai belajar tentang living in diversity di Malaysia.


Apa?  Mat salleh elok dak?  Erm....10 pompuan.  2 lelaki.  Yang laki tu ...ampa mau ka?  Anak-anak mak ni noks.  Tak leh buat pasai.

2.  Baru baru ini akak terlibat dalam pementasan teater Lawak Utagha.  It was a great experience.  Tapi akak akan cerita panjang lebar dalam blog akak nanti.  Ampa tunggu na.

3.  Akak pun baru terima tawaran berlakon teater iaitu Dalam Kehadiran Sofea.  I will tell u more about it dalam artikel lain.  Ampa nanti baca tau.

So far,  itu itulah yang membuatkan akak sedikit busy.  The rest...akak okay.  Kesihatan alhamdulillah okay.  Letih letih tu biasa la.  Ampa semua jaga diri and kalau ada apa-apa nak share,  please email or FB akak ya.

Love u olls,
Jumie Samsudin


No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...