10.3.14

Red Carpet Fashion Review for 86th Academy Awards [Part I]

Hello u olls,

Awal bulan Mac ini berlangsunglah event majlis anugerah Academy Awards yang amat meletops.  Tapi akak ada cerita sedih disebalik evenet meletops ini.  Akak dah record dah kat Astro.  Pastu tiba tiba bila we olls balik kerja malam tu,  we olls tengok Astro we olls kena potong.  And then we olls punya recording pun dicancelkan.

Celaka hare betul.  So akak pun malam tu feeling call Astro lah.  We olls dah bayar dah bill bulan itu okay.  Cuma ada la tunggakan sikit.  Dia nak kira juga tunggakan tu kisahkan.  Akak pun kena bayarla lagi sikit supaya cukup bayaran minima tu.  Akak pun bayarla noks.  Akhirnya,  depa pun sambung Astro akak.  Tapi lepas tu,  depa duk mesej akak lagi kata ada tunggakan.  Apa lagi,  akak pun call la depa dan buat drama lakonan tahap Jeniffer Lawrence.

So habislah bab tu,  kesimpulannya akak tak dapat tengok full show Academy Awards.  Tengok sikit sikit je kat Youtube.  Yes of course,  akak sangat suka monolog 9 minit yang dipersembahkan oleh Ellen Degeneres.  Simple tapi lawak.  I suka.  Award show kat Malaysia nak buat ala-ala macam nila.  Tapi kita tak reherse betul betul.  Sometimes,  skrip lawak yang dibuat seolah-olah maki/perli seseorang artist tidak dibincang dan dipersetujui oleh pelakon tu pun.  Sebab tu lepas show boleh jadi issue.  Macam they olls ni,  memang well reherse. Camera pun tau nak tala shot kat sapa.  And of course,  Allen perli cow-cow punya kat orang.  Paling mangkak akak suka dia perli Liza Minelli.  Ampa tengok sendiri.

Bercakap pasal para pemenang,  akak amat suka apabila Matthew McConaughey dan Jared Leto menang anugerah pelakon lelaki dan pelakon pembantu lelaki terbaik.  I nak kena cari la DVD cerita Dallas Buyers Club.  Nak tengok macam mana Jared berlakon jadi ponen.

Okay dah dah dah......seperti yang dijanjikan.  Here are my fashion review untuk moments red carpet!  Khas untuk u olls semua.

Jom tengok.


Click Read More


Kot belakang

Charlize Theron in Christian Dior
Lama tak tengok kakak ni kat red carpet.  Baju ni cantek sangat.  I suka dia punya straps dia buat macam feeling-feeling skin colour.  Simple tapi nampak stunning u olls.



Anna Kendrick in J.Mendel
Baju tak elok.  Nampak macam silap potong kain.  Tiba tiba kot depan macam tak rata macam mana ka.  Kat cut out di perut dia nampak macam tudung saji punya corak.



Emma Watson in Vera Wang
Buat pertama kali i tengok Emma Watson macam nampak tak berapa elok sangat dalam dressing red carpet.  Maybe colour dress ini yang gelap,  menampakkan dia lebih tua.  And design dress ni macam biasa saja.  Baik dress ala-ala seluar tu dia pakai kat Golden Globe lagi kelas.



Anne Hathaway in Gucci
Sebagai pemenang besar tahun lepas,  tahun ini Anne tampil simple sahaja.  I like.  



Chrissy Teigen in Monique L'Huillier
Dress ni lawa tapi dia punya rambut ala-ala gerbang pi pantai (we olls panggil krek-krek iaitu rambut yang silap blow dia jadi kembang dan keras) and muka dia tak berapa nak mekap secara jitu membuatkan wajah modeling ini menjadi Banjar. 



Julia Roberts in Givenchy
Baju ini macam pelik.  Macam tok tok sikit.  Tapi Julia Roberts dressing memang selalu macam pelik sikit.


Heidi Klum in Versace
Okayla.  Pernah tengok dah pesyen pesyen lagu ni.  



Irina Shayk in Versace
Aiyooo seksi sangat baju ni.  Tapi tetek dia kecik saja.  



Angelina Jolie in Elie Saab
Todia mak ayam kita malam ni menang besar dengan Abang Brad.  I sangat suka dress ini.  Angelina Jolie seperti biasa nampak kelas sangat.  Tapi macam first time akak baca Angelina Jolie pakai Elie Saab.  Ezal....Angelina dah tukar sama taste dengan u.  



Cate Blanchett in Armani Prive
Dress ini cantek.  Manik-maik simple.  Tapi siriesly i cakap,  kalau bagi dia bunga tangan dengan veil...memang feeling feeling baju kawen artist Malaysia kan. :)



Lady Gaga in Atelier Versace
Todia mak ayam Monster kita.  Lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak tengok dia kat red carpet depa kata dia pun duk stress stress lagu mana ka.  Aiyo sangat.  Takpala.  Dress ni kalau bagi kat retis lain tentu depa akan feeling pakai macam biasa biasa ja.  Tapi bagi kat pompuan terus feeling Marilyn Monroe dengan selendang lagu mana ka....



Naomi Watts in Calvin Klein
Simple ja kakak kita ni.  Erm.  Nak carut apa tak tau.  Semua baju duk elok ja ni.




Jennifer Garner  in Oscar de la Renta
Cantek depa badan sekeping macam biskut mayat pakai dress rambu ramba macam ni.  Cuba bubuh kat aku,  ampa nanti nampak macam lampu tidur zaman 70 an yang depa duk bubuh kat hotel hotel tu.  



Kristin Chenoweth in Roberto Cavalli
Deni kuruih tapi feeling nak pakai ala-ala Beyonce. Aiyo. Tak sesuai sangat u olls.  Tengok kat tetek dia.  Nampak kosong.  Cuba mai pasang kat I...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....terterap semua motor yang lalu depan International Office!



Kate Hudson in Versace
Dress ni tak elok.  Nampak macam pakai kain murah ja.  



Julie Delpy  in Jenny Packham
Dress ni cantek dan glamour.  Tapi tak tau la pasaipa nampak macam tak kena kat perempuan ni.  Maybe sebab muka dia tak glamour kot.  Muka dia macam baik baik budak asrama kan?



Kelly Osborne in Badgley Mischka
Meletops i dapat gambar ni.  Siap berpayung mak aya Fashion Police kita.  Dress ni simple ja u olls.  Cuma dia tambah veil gold yang dulu popular sangat.  Semua butik pengantin mesti ada satu.  


Giuliana Rancic in Paolo Sebastian
Deni feeling pakai baju pengantin pasaipa?



Maria Menounos in Johanna Johnson 
Dr.  Pitt,  inilah dress I untuk dinner office tahun ni.  FEEELINGGGG.





Penelope Cruz in Giambattista Valli Haute Couture
I tak tau pasaipa deni pilih baju ni.  Kalau buat iklan perfume takpala...betui dak?  Baju ni pun membuatkan dia nampak macma gemok gemok sikit. Deni sikit punya hot ka ??




Camila Alves in Gabriela Cadena
Wanita yang merupakan isteri kepada pelakon lelaki terbaik,  Matthew McConaughey telah memakai rona warna yang sedondon untuk malam besar ini.  I sangat suka dress ni.  Nampak macam kelas sangat.  Tertutup semua tapi still seksi.  And i like this colour,  kalau tak salah ini adalah dusty pink.  



Jenna Dewan-Tatum in Reem Acra 
Dress ni cantek.  Tapi dah biasa kita pakai.  Tapi pompuan ni membuatkan semua orang rasa macam AMARAH sebab tengok laki dia saja.  Gila laki dia elok okay.  Magic Mike.



Sarah Paulson in Elie Saab
Suka juga baju ni.  Simple tapi elegen.  Sarat dengan manik manik.  



Portia de Rossi in Naeem Khan
Baju ni ala-aa baju Beyonce masa Grammy Awards.  Lately,  corak corak besar dan lace tebal macam ni dah in balik.  Tapi untuk corak lace ni,  kalau ampa perasan...nampak macam corak dinding masjid kan.  :)


Sally Hawkins in Valentino
Baju ni macam baju Sarah Paulson kat atas tu.  Tapi rasanya baju ni macam terbesar sikit daripada size badan dia.  So nampak dia macam budak budak kecik duk terai baju mak depa.  




Jessica Biel in Chanel Haute Couture
Dress ni pun simple sangat.  But i like dia punya butang butang kat belakang dia straight sampai bawah.  


Calista Flockhart in Andrew Gn
I sangat suka dress ini.  Sebab dia kurus dan dress ini membuatkan dia tidaklah nampak seperti seorang aneroksik.


  



Kristen Bell in Roberto Cavalli
I like this dress (amboi semua aku suka) tapi ombak ombak kat bawah tu macam tak flairing.....




Sofia Vergara in Roberto Cavalli
Baju ni hot.  Tapi colour ni macam tak best untuk mak ayam latina ini.  

4 comments:

  1. sebelum tgk kak jumie pny komen i komen dl bj depa lawa ka dak..pastu br tgk komen hampa...bkn apa, nk tgk taste kami sama dak ngan hampa...btoi la kata kak kami yg mata kami ni 'kero'...km nmpk santek kak jumie sakan kutuk kata xsantek...ohmaiii...huhuhuhuhuhuhu
    ~pn supik~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasala noks. semua oranga da taste masing masing :) dont blame your self la darling

      Delete
  2. Sayang la tak dpt tgk. Mujur i sempat tgk sblm p hospital nak beranak esoknya.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...