10.3.14

Red Carpet Fashion Review for 86th Academy Awards [Part II]

Hello u olls,

Okay u olls ini fesyen review part II pulak.  Tak mau cerita panjang dah.  Ampa tengok je la.



Click read more




Amy Adams in Gucci
Dress ni simple sangat.  Tapi i suka colour dia.  Kalau royal royal pakai mesti lagi meletops.




Sandra Bullock in Alexander McQueen
Baju ni lagi meletops daripada baju yang dia pakai baru baru ini untuk Golden Globe.  Nampak mahai and very sofistikated.





Lupita Nyong'o in Prada
I have to say this is the best dress untuk malam ini.  Warna....flowwy dia.  Memang i suka.  Menyerlahkan kecantikan wanita Africa ini and dia tetap nampak muda.




Jennifer Lawrence in Dior
I tak suka dress ni.  Macam tua tua la.  Colour dia lawa tapi potongan ni macam tok tok sikit.  And why dia buat rambut macam ni.  





Liberty Ross in _____
I dunno who made this dress.  Dah try cari tapi tak jumpa.  Maybe orang malu sebab dress ni tak lawa.  Siriesly,  perlukah ada poket tu?




Olivia Wilde in Valentino
Fesyen preggy juga menjadi tumpuan pada malam Oscar ini.  Antara yang menjadi tumpuan ialah wanita ini.  Dress hitam putih ini nampak mahal ala-ala dress Audrey Hepburn dalam Breakfast at Tiffany.



Elsa Pataky in Elie Saab
Siriesly dress ini sangat buruk.  Lace dia nampak murah.  And mengapa kena buat kantung perut macam ni?  Nampak macam busong dah.  





Kerry Washington in Jason Wu
My God.  I pun paling suka dress ni.  Simple je nampak macam berkemban.  Tapi still elegan.  Maybe sebab warna kain ni yang polos.  






Glenn Close in Zac Posen
Ramai kata baju ni tak elok.  Tapi bagi i.....i memang suka.  Dia punya potongan and kain ini sangat nampak mahal.  I suka.





Meryl Streep in Lanvin
Macam pernah tengok je dia pakai macma ni sebelum ni.





Bette Midler in Reem Acra
Amboi Better Midler.  I suka perempuan ni.  She can act and sing okay.  Sayangnya lani dia dah tak berapa berlakon.  Anyway,  i tak suka dress ni nampak dia macam terlalu mencuba nak jadi muda.  Colour ni juga tak sesuai dengan kulit dia.



June Squibb 
Comei tok ni......tetap vouge u olls.



Goldie Hawn
Meletops mak ayam ni.  Memang dress dia lagi lawa dari dress anak dia okay!



Anne Sweeney in Armani Prive
Sapa pernah pi jogging kat Jelutong Express Highway.  Ada tong biru tiga tiang tu.  Macam dress deni la.




Jane Fonda in Nicholas Oakwell
Meletops tok ayam ni!   

3 comments:

  1. Jumie perasan dak.. artis depa veteran pakai lagi sopan dari artis veteran kita.. huhu

    ReplyDelete
  2. baju glenn close tu boleh la nak tiru design maxi dress muslimah utk raya nti. tp kena kaler ceria2 skit. hahaha. cuma mana nak cari kain camtu?? kain dia yg lawa tuuu.

    ReplyDelete
  3. baju Glenn Close Jane Fonda memang i like sangat!!!..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...