26.4.14

Syafa's Sweet Touch : Penang Make Up Artist

Syafa’s Sweet Touch atau lebih dikenali sebagai Syafa mula menjalankan khidmat persolekan secara freelance sejak tahun 2010. Bermula sebagai hobi, terus menjadi sebagai sumber pendapatan. Mempunyai segulung ijazah dalam bidang pemasaran dari Univeristi Teknologi Mara cawangan Kedah. Syafa pernah mengikuti akademi bengkel kecantikan selama 6 bulan dan berpeluang untuk berguru dengan beberapa makeup artist terkenal Malaysia seperti antaranya Amy Touch, Saidatulnisa, Surya Zainul, Ayangkamell.


Click Read More

23.4.14

Menghargai Sebuah Kebebasan - 12 Years Of Slave

12 Years of Slave adalah sebuah filem yang diterbitkan oleh Brad Pitt dan kawan-kawan dan berjaya merangkul banyak anugerah-anugerah besar untuk majlis penganugerahan filem di Hollywood tahun ini.  Antara anugerah yang berjaya digondol adalah seperti Best Supporting Actress dan Best Adapted Screenplay dalam 86th Academy Awards,  Best Actor dalam 67th  British Academy Film Awards.  Namun,  anugerah yang paling tinggi bagi saya adalah terpilih sebagai Filem Terbaik untuk Academy Award  dan BAFTA tahun ini mengalahkan beberapa filem hebat lain.

Saya download filem ini secara haram melalui internet (pengakuan berani) sebab saya tahu kalau beli di Astro First pasti akan ada banyak scene yang ditapis.  Filem ini mengisahkan tentang kesengsaraan seorang lelaki kulit hitam yang dilahirkan sebagai 'free man' pada era awal kurun ke 19 di New York,  Amerika Syarikat namun diculik untuk dijadikan hamba.  Selepas 12 tahun hidup dalam perhambaan,  dia akhirnya telah diselamatkan.  Dia kembali kepada keluarga tersayang yang sudah terlalu lama ditinggalkan dan lelaki bernama Solomon Northup ini menulis kisahnya dalam sebuah buku berjudul "12 Years of Slave".  Ya tuan-tuan sekalian,  kisah ini kisah betul.



Click Read More

Happy Secretaries Day 2014


22.4.14

Frozen Let It Go (Disney song) parody is the BEST ONE YET!

THIS IS FUNNEEEHHHHH!!




21.4.14

Bintang Porno Malaysia dan Cerita Lucah

Apakah perasaan yang paling sesuai untuk i olls gambarkan pada ketika membaca catatan BLOGGER.COM yang menyatakan antara #keyword paling tinggi untuk pencarian yang membawa ke blog akak adalah "BINTANG PORNO MALAYSIA" dan "CERITA LUCAH"

#nahariambetuila

Gelaran Asian Next Top Model 2 Milik Gadis Malaysia Sheena Liam

Rakyat Filipina rata rata sekarang sedang marah dengan keputusan yang memihak kepada gadis Malaysia iaitu Sheena Liam yang berjaya menyandang gelaran Asia Next Top Model dalam pertandingan musim kedua ini.  Kenapa mereka marah?  Kerana kemenangan ini telah menumbangkan 2 orang peserta final yang kedua duanya ialah dari Filipina iaitu Jodilly Pendre dan Katarina Rodri.


Mengapa mereka marah dengan kekalahan ini?  Bagi saya,  rakyat Filipina sangatlah obses ketika memberi sokongan kepada rakan senegara mereka dalam pertandingan yang berbentuk nyanyian dan ratu cantik 'beauty pageant'.  Obsesi ini entah sejak bila mulanya.  Tapi u olls boleh tengok sendiri dalam laman media yang memaparkan kisah-kisah kemenangan atau kekalahan peserta daripada Filipina,  pastinya obsesi mereka ternyata jelas sekali dalam komen-komen yang berkenaan.

Inilah yang terjadi apabila Sheena Liam mendapat kemenangan ini.  Suatu kemenangan yang seharusnya dikongsikan dengan pelbagai kegembiraan bertukar menjadi sebaliknya.  Sheena dihentam sehabis boleh.  Dalam artikel temubual Sheena dan Star News,  Sheena bagitau bagaimana dia mendapat 5000 komen kebencian apabila dia post gambar dia memakai stokin baru.  Komen komen seperti 'YOU ARE UGLY' adalah rata rata daripada orang Filipina yang masih marah dengan kekalahan rakan Jodi dan Katarina.

Click Read More

20.4.14

Dzu's Lovely Cottage


Dzue's Lovely Cottage adalah sebuah pusat kelengkapan perkahwinan ONE STOP CENTRE yang menawarkan pelbagai perkhidmatan persiapan hiasan perkahwinan / pertunangan / pernikahan dan majlis-majlis lain seperti gubahan bunga, kraftangan, gubahan dan hiasan hantaran dan cenderahati. 

Pihak kami juga menyediakan pelbagai manisan seperti cupcakes, cupcake fondan figurine, cupcake cream, apom polka dot ladybird, bees fondant cakes, cream cakes dan homemade chocolate siap beli atau customized mengikut kesesuaian majlis anda. 

Kami juga menawarkan perkhidmatan penghantaran cenderahati seperti gubahan bunga fresh/artificial untuk orang tersayang pada hari hari istimewa seperti ulang tahun perkahwinan ataupun hari jadi. 

Syarikat usahawan Bumiputera ini terletak di No 105 dan 106,  Jalan Dagangan 4,  Pusat Bandar Bertam,  Belakang Kiosk Bertam.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi melalui fb Dzu's Lovely Cottage, atau call /  WeChat/  Wassap ke 0174224681 untuk tempahan dan sebagainya.  

18.4.14

Grand Theft Auto di Penang

Pembawak pembawak kereta di Penang dikenali di seluruh Malaysia sebagai paling gangster sekali.  HAHAHAH.  Disahkan oleh satu artikel NST tidak lama dulu.  Ini pula lain ceritanya,  seorang wanita yang bengang sebab suaminya main perempuan bertindak melanggar kereta suami / gf suami dia (kalau silap jangan marah).  Ni dah tahap Grand Theft Auto dah.  HAHAHAH




Temuduga untuk Kerja Paling Susah di Dunia

Seen this video dan i olls rasa macam nak menangis sedikit.  Ampa semua kena tengok!  Video job interview (yang sangat common di western) untuk pekerjaan yang paling susah di dunia ini.  Kena berdiri sepanjang masa.  Tidak tidur.  Tiada hari cuti.  Kena kerja lebih pada hari hari cuti seperti Krismas dan lain lain.  Dan gajinya....$0!  Kerja apa ni?  And apakah respon-respon daripada orang yang di-interview ni semua.



Shout out untuk semua ibu ibu di dunia ini.  Kepada ibu saya Idamiah Idris dan Allahyarham Jumanah Hj Azali my mother in law...thank you so much for everything.  Hanya Allah yang balas semua jasa-jasa kalian di dunia dan akhirat.

Dan juga kepada kawan-kawan dan saudara saya yang sudah bergelar ibu......ive seen some of u transformed from the party girl into 24 hours and no pay Director of Operations a.k.a MOM.  Ampa semua the best!! Semoga Allah terus merahmati hidup ampa dengan penuh kebahagiaan.

Please read the full job description untuk menjadi seorang director of operations a.k.a mom dalam website  :  http://rehtom.net/.  Think about it,  REHTOM,  kalau bagi terbalik..It's mother!

17.4.14

Karpal Singh Ram Singh 1940-2014

Hari ini seluruh Malaysia dikejutkan dengan kematian Ahli Parlimen Bukit Gelugor Pulau Pinang, Karpal Singh Ram Singh.  Ketika i olls sedang memandu kereta pagi tadi lebih kurang jam 7.00am,  i dapat notifikasi daripada aplikasi berita Awani di fon.  Hati i rasa amatlah terkejut.  Kematian ini amat mengejutkan.

Karpal Singh meninggal dunia dalam sebuah kemalangan jalan raya yang berlaku di KM306 Lebuhraya Utara Selatan berdekatan Gua Tempurung Kampar,  Perak lebih kurang jam 1.03 pagi.  Kereta Toyota Alphard yang digunakan oleh beliau bersama-sama dengan 3 orang penumpang lain (pemandu,  assistant dan anak lelakinya) telah bertembung dengan sebuah lori dalam perjalanan pulang ke Pulau Pinang dari Kuala Lumpur.

Tanpa fikir panjang,  saya pun cepat-cepat memanjangkan mesej ini kepada rakan-rakan di laman Wassap dan Facebook.  Saya juga mesej kepada boss saya,  Puan Ajindar who is also a Punjabi.  Dia terasa amat terkejut terus dan terus menghubungi saya.  Hari ni my boss cuti sebab nak menghadiri majlis perkahwinan anak saudaranya di Kuala Lumpur. 

Kami bersama berkongsi emosi.  Aku tak tau ampa semua macam mana,  tapi apabila mendengar kematian memang aku akan duduk terdiam sat untuk lebih kurang 5 minit.  


Click read More

15.4.14

Dress Elsa dari Filem Animasi Frozen

Hello u olls semua,

Sapa dah tengok movie animasi yang menang best animation awards for Academy Award this year?  FROZEN?  Okay,  akak sekarang dah pandai download movie and akak sangatlah happy.  Siriesly, now im more MOVIE person dan BOOK person.  Sebab buku membuatkan akak terlena and movie pun boleh buat akak terlena sedikit tetapi akak lebih suka tengok pergolakan emosi dalam lakonan.  Feeling dak akak?  Yes,   I olls memang feeling.

So okay,  i pun dah tengok filem FROZEN.  And yes,  20 minit pertama akak dah menangis teruk.  HAHAH Disney memang suka membuatkan sapa sapa yang kuat feeling untuk menangis.  Wawa Azwanti mesti akan menangis lebih teruk.  Wawa Azwanti ni kawan akak.  Dia ni memang feeling suka menangis.  Lagi kuat teruk.  Kalau cerita kat dia apa-apa pasai kematian ntah orang mana-mana pun dia tak kenal dia akan nangih.  Selalu kena kutuk dengan aku.

Click here to read more

14.4.14

Pementasan Teater 'WANGI JADI SAKSI' 25 dan 26 April 2014

Sebuah pementasan teater sempena Penilaian Projek Tahun Akhir Pelajar Lakonan dan Pengarahan, Universiti Sains Malaysia dengan kerjasama Bakawalee Penang. Pementasan ini juga mengisi slot di dalam program RINTIS iaitu satu program untuk Pelajar Tahun Akhir, Pusat Pengajian Seni, Universiti Sains Malaysia yang akan berlangsung dari pertengahan April sehingga akhir Mei.



Lakonan  :  Eyta Laila
Arahan  :  Yusof Bakar
Skrip  :  U-Wei
Genre  : Kontemperori
Klasifikasi  :  PG16
Click Read More

Facebook Cam Muka Akak Macam Patung Buddha

U olls,

Benda ini boleh dianggap sebagai lawak terbaik abad ini.  Semasa lawatan akak ke beberapa tokong Buddha di Penang,  (see this article  :  Buddhism Field Trip Around Penang with The Gusties) so balik rumah kita pun feeling upload gambar kat Facebook.

Pastu kan Facebook dia boleh automatically recognized muka kita untuk tagging kan?

Ampa tengok dia cam muka aku jadi apa nyah?

#sentap


13.4.14

Persembahan Amal The Voice of USM

Saksikan mereka beraksi di pentas persembahan amal the voice of usm 2014 pada 20.APRIL.2014 jam 8,30pm bertempat di dewan budaya usm. Tiket rm10. Konsep persembahan "beramal sambil berhibur" untuk tempahan hubungi no.0174699276 - shah


11.4.14

Ipoh Sand Art And Inflatable Bouncer

Ipoh Sand Art And Inflatable Bouncer berpusat di Shah Alam dan mempunyai cawangan di Ipoh dan Pulau Pinang.


Click Read More

Kawan Yang Suka Pompang

Hi jumie, 

Saya ada satu cerita berkaitan bff. Yes dia bff saya 'walaupunnnn'. Mcm2 peel dia saya hadap je atas faktor dah lama kawan kan. Dipendekkan cite, member saya ni seorang yg sentiasa nak jadi no.1. Dia sendiri mengaku tak boleh tgk org lain lebih dari dia. 

Org beli purse lv hari ni, lusa dia pun cakap nak beli chanel maxi uollsss. Tp dok tgk usung coach tu je. Sampai dah lusuh pun. Org beli sehelai fareeda hari ni, lusa dia cakap borong byk fareeda. Tp dok nampak ulang pakai tudung yg sama ja. Org pegi holiday, nt dia pun cakap nak pegi jg nak amik pakej yg paling mahal (sambil buat2 tanya agak2 tau x bpe price pakej tu). Kami yg xamik mana2 pakej ni manala nk tau kan. Tp xpernah nampak pi pun. Bila tanya katala oh sibuk xsempat nak pi. Oh tukaq plan sbb situ bkn ada apa pun. Oh xjadi pi sbb simpan duit nak p umrah.. Ok part ni pecaya la kot. Ikutkan, dia ni benda kecik2 pun post kat fb. Takkan pi holiday tak post kat fb kan. Lagi satu dok bgtau laki dia keja ni, pangkat ni, gaji ni, keta ni. Yg hebat2 la of course. Pastu dok tanya laki kwn tu keja apa ya, gaji bpe. Nak banding2 la jg tu. Padahal tgk pakai waja je. Bila tanya mana bmw tu. Oh simpan kat rumah mak. Malas nak kata pa. Bila ada kwn lain beli rumah. Kawan yg lain ni mmg asal usul org ada duit. Tak lama lps tu dia pun bagitau dalam proses nak beli banglo atas bukit pulaa. Haha.. Bila kami nak pi tgk umah. Ada ja alasan tak bagi pi. Paling terbaru dia dok gebang nak buka old town pulakk.. Agak2 blh pecaya tak? 

Memang org mcm ni ada prob ke tak tau la. Sakit hati nak melayan. Mmg dia selalu jd bahan gosip la bila geng2 berkumpul. Paling sakit hati, dia suka berhutang dgn kami2. Liat nak bayaq pla tu. Tapi dgn slumber dok menayang 'kekayaan'. Lagi la sakit hati. Hutang buat derk makan tahun jg. Mcm2 alasan bagi. 

Mcm mana ye jumie nak buat dgn insan2 yg perangai mcm ni? Nak sound, member pla. Pernah la sekali dua perli2. Tp spesis ni mmg kebal kot. Macam tak rasa pa pun. Dok bersandiwara jg lg. Mcm mana jg nak p minta hutang blk dgn dia ni? Help plz 

Darisahabat meluattttt.

10.4.14

Happy Birthday Jumie and Khafi

Hello u olls,

29 Mac yang lalu maka genaplah umur aku 29 tahun.  Dalam seumur hidup I olls,  inilah satu satu kalinya i olls akan lalui tarikh istimewa ini.  And maybe u olls tak tau,  selang beberapa hari iaitu 2 April adalah hari lahir En.  Khafi yang ke 28 tahun.  Yes,  En.  Khafi muda daripada I.  Dah dah...toksah duk buat terkejut kejut kat sini.  Rimaih aku.

Sebab itulah tahun ini,  kami dorang feeling amik cuti and pi berhanimun di Perhentian Island.  Kami bertolak betul betul pada pagi besde I iaitu 5am.  Tapi malam sebelum birthday I,  iaitu before midnight 29 Mac,  anak-anak ayam I iaitu Ezal,  Mamu and Kudin pun call I.

"Mak ayam ada mana?  Kita ada masalah la nak jumpa,"  kata Ezal dalam voice note wassapnya.

Akak pun membalas dengan suara pondan akak "Bured la ampa duk berlakon dengan I.  I tau ampa nak mai buat suprise birthday aku.  Tak payah...takpayah...mak nak tidok awai ni.  Esok 5am nak pi Perhentian dah...."  konfident dak aku?

Pastu Ezal balas balik dengan voice note  "Mak ayam...kita betul la ada masalah.......kita nak mai ni....."

Lepas pujuk pujuk,  i pun bagila depa mai rumah i yang macam tongkang pecah ni.  Pastu depa pun mai la.  I tengok depa macam feeling nak buat birthday dah.  Saka i duk bisik dah kat i kata depa ni semua duk buat nista ni semua.

"Ampa nak buat birthday suprise kat aku kan?"

"Ehk takdakla mak ayam................" kata penafian depa.  Kudin pun duk buat lemah longlai sambil peluk peluk lengan I "Sorryla Kak Jumie...kami tak beli pun kek kat Kak Jumie...birthday esok ke??"

Bured kan lakonan?

Pastu tiba-tiba.....nenjia....Ezal masuk dari pintu depan dengan sebuah kek dan lilin...."Happy birthday to you....." depa pun nyanyi kat I.

Happy Birthday Jumie Samsudin.  Thanks Ezal,  Mamu and Kudin.  Birthday cake sedap sangat.  


  Click To Read More

9.4.14

Sentap Kawan Office Tak Ajak Makan

Salam Kak Jumie, 
Saya adalah salah seorang peminat blog akak yang havoc nih, saya merasakan yang saya seperti mendapat spirit baru bila membaca segala yang ada di blog akak.
Saya nak buat luahan dan saya berharap agar akak dapat memberi sedikit kata carutan kepada mereka yang merasa bangsatwan bukan bangsawan yang dihormati.
 
Di opis saya dikelilingi oleh maknusia yang suka sangat makan kuih talam sampai muka pun boleh bertalam-talam.  One day ada satu lady nih dia mengandung dan segala haram markonah pernah meminta saya membeli kowt-kowt anak dalam perut teringin tak dapat meleleh..saya dengan rasa kasihan dan bergumbira tolong beliau sebab saya pun macam akak juga dah kawin tapi belum datang rezeki nak membuntingkan diri. 
Keesokkan harinya, kebiasaan saya akan bertanya pada beliau nak makan apa?  Dan saya tak tau pulak yang dia dah ade hanjing yang mengajak beliau makan dan tidak langsung mengajak mahupun mempelawa..bukan la kata nak sangat mengikut atau apa tapi kalau dah Kak Nam ade kat sebelah meja jak tak kan mulut beliau penuh emas nak bercakap...takut Kak Nam kirimkah, takut Kak Nam ikutkah?? 
Saya harap kak jumie dapat memberi sedikit carutan kepada orang-orang yang dah banyak sangat makan talam nih. 
Sekian
Kak Nam Junior

Click to read more

Pementasan Teater Muzikal Circle of Life - The Lion King

Hello u olls,

Baru baru ini,  kawan i abang Sendros berkongsi dengan i olls satu video teater muzikal.  Dia kata,  masa dia pi London dengan Asiah,  dia pi tengok show ni.  Dia kata memang dia tak akan lupakan satu pementasan teater muzikal yang paling epik dan paling grandis sekali.

Bukan sahaja sebab suara nyanyian,  tarian malah setting back drop yang betul betul membuatkan semua penonton berasa seperti berada di sahara Afrika.  Mai sini I olls nak tunjuk video kat ampa.




Meletops kan?   Okay kalau ampa rasa pementasan ni best dan dipre-rekod,  well well well,  mai sini I olls nak share dengan ampa betapa gempaknya depa kerana mereka ni semua bukan miming na.  Tapi depa memang nyanyi live and suara depa memang kerlas macam ni.

Ampa click read more

8.4.14

Pengalaman Menjual Suara

Hello u olls,

Saja nak share dengan ampa hari tu akak berpengalaman menjual suara untuk satu pembikinan video yang diterbitkan untuk tujuan maklumat kesihatan.  Akak disunting oleh Martin Tang,  seorang pelajar USM yang juga kenalan i olls la.  Dia terlibat dalam pembikinan video ini yang diedit dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia.  So untuk bahasa Malaysia,  dia jemput akak untuk buat voice over.  Yang bahasa mat salleh punya,  orang putih mana ka yang buat la.  Kerlass tak?  I feel international sangat.

Masa mula-mula nak dapat job ni,  Martin mai jumpa akak and buat recording ringkas.  Dia bagi text video tu dalam Bahasa Malaysia dan suruh akak baca.  Lebih kurang 30 saat.  Pastu suara akak itu dihantar kepada client.  So,  kalau depa suara akak barulah depa pilih and kata YES!

After one week,  akak pun dapat berita gembira daripada Martin.  Dia kata client setuju dengan suara akak.  GITU!!!!  Lepas tu,  Martin pun email kat akak text skrip video tu.  Sebuah video yang menceritakan tentang prosedur rawatan untuk pesakit buah pinggang.  Akak pun retype balik skrip tu agar jadi lebih besar.  Dan perkataan yang susah susah akak study dulu siap siap.

Proses rakaman suara di buat di Studio Gaya Dunia di BJ Complex Penang.  Rakaman mengambil masa lebih kurang 2 - 3 jam untuk satu hari.  Preparation before i olls membuat rakaman adalah first sekali,  baca artiskel banyak kali.  Baca dan faham.  Bukan baca saja saja.  Bila kita faham barulah kita akan buat intonasi yang sesuai dengan ayat tu.  Secondly,  buat exercise mulut macam nak nyanyi,  bubbling and hissing.  Then,  finally masa baca relaks ja. Buat macam nak baca kat orang.

I hope i can share the voice over and video kat ampa.  Tapi sorry tak boleh.  Hak cipta terpelihara.  Tapi tak taula esok esok ampa pi private hospital mana-mana untuk dengar rakaman video ni,  agak-agak ampa boleh perasan tak tu suara I?

ps/  kat bawah gambar I olls dengan Martin.  Muka akak diedit berseri seri jadinya.  Hhahahaha...

Love,
Jumie Samsudin


Poster Dalam Kehadiran Sofea

Hello u olls,

Sajia la nak share dengan ampa semua poster terkini sempena pementasan teater Dalam Kehadiran Sofea yang I olls akan berlakon pada 9 dan 10 Mei 2014 ni.  Lani duk gigih( gigih la sangat kan.....nasib baik la ampa dapat Pengarah punya baik macam Intan) berlatih lagi.

Saja nak share jugak kat sini,  teater ini telah disahkan dan diluluskan untuk mendapat rating 18SX.  Oleh itu,  u olls yang nak mai tengok teater kami tidak digalakkan untuk membawa masuk anak-anak sekolah apatah lagi anak kecil ya.  Kerana dialog percakapan para pelakon semuanya pasti menyundalkan.


Gambar JULIA tu akak la u olls.  Kelasss takkk???  Siap pose nampak celahan ketiak sikit.  Tapi...nak bagitau mai,  memang gambar akak tu telah diedit ya bagi nampak kurus sikit.  Hakikat akak tidaklah begitu kurus sangat.  HAHAHAH

Dalam lakonan kami ni juga,  ada 3 orang mak nyah.  Depa dalam gambar ni.  Ampa pilih la yang mana antara 3 tu adalah maknyah tu.

Akak harap sangat ampa semua mai support pementasan tu nanti.  Ampa mai follow kat sini  :  Dalam Kehadiran Sofea (Teater)


Love,  
Jumie Samsudin a.k.a Julia Busuk

Dalam Kehadiran Sofea (Teater)


Jangan lupa buat temujanji anda.

Dalam Kehadiran Sofea 

7.4.14

Jangan Paksa Orang Lain Untuk Memaafkan

Catatan ini saya tujukan untuk wanita-wanita yang telah memaafkan bekas teman lelaki,  bekas suami,  bekas pasangan dan juga untuk wanita-wanita yang telah memaafkan teman lelaki,  suami dan pasangan.

Perhubungan cinta,  kasih sayang yang terbentuk dalam satu hubungan especially hubungan rumah tangga adalah amat kompleks berbanding hubungan kapel-kapel ni.  Hubungan rumah tangga antara seorang suami dan seorang isteri menjadi amat kuat kerana telah berlaku hubungan kelamin dan lebih erat hubungan ini apabila kedua-duanya mempunyai zuriat bersama.  Namun,  hubungan yang terlalu kompleks ini ada kalanya mengalami konflik dan menjurus kepada salah faham dan lambat laun menuju ke arah penceraian.


Apabila berlaku konflik,  almost semua wanita akan cuba untuk mendapatkan bantuan dan perhatian daripada semua pihak yang terlibat.  Acapkali keluarga dan teman rapat.  Of course kita sebagai orang yang paling rapat dengan mereka,  apa lagi yang kita boleh buat?  Kita pinjamkan telinga.  Telinga kita menjadi tempat luahan.

Click Read More

4.4.14

Tips Kalau Nak Bercuti Di Pulau Perhentian

Dear all,

seperti yang dijanjikan,  berikut adalah beberapa panduan mudah yang kalian perlu ambil tahu untuk merancang percutian ke Pulau Perhentian.  Semua catatan ini adalah berpandukan kepada pengalaman I olls dan juga hasil sembang-sembang dengan beberapa rakan yang amat kerap ke Perhentian.  Diharapkan panduan ini boleh digunapakai oleh kalian semua dalam merancangan percutian yang bersesuaian dengan style u olls,  kemampuan fizikal and of course kemampuan poket u olls.

Tapi nak bagitau siap-siaplah kat ampa,  kalau ampa nak mai bercuti kat Perhentian.  Sama ada Perhentian Kecil atau Perhentian Besar,  ampa mai check it out dengan agen pelancongan ni.  Nama depa Perhentian Trans Sdn Bhd.  Ampa call depa,  ampa bagitau semua benda ampa mau,  depa akan arrange segala benda kat ampa.


Click here to read more

Drunk In Love di Perhentian

Hello u olls,

YEAH!!   Kami bercuti di Perhentian.  Singkat,  simple tapi best.  Luckily,  i have seorang anak ayam yang mempunyai business travel agent di Perhentian.  So dia yang arranged semua.  Sebenarnya juga,  we olls (me and Khafi) dah feeling nak mai sini dah lama.  Infact before kami kawen (2010),  kami dah minta quotation harga and bayar 50% deposit.  Tapi after 3 years,  baru kami mai untuk holiday ni.  And terima kasih kepada Perhentian Trans Sdn Bhd,  depa tak burn kami punya deposit (tapi untuk we olls je la kot).


Our Journey
Kami naik van dari Penang.  Pukul 5 pagi dari Komtar.  Mamat yang drive kami ni nama dia Ayie.  Budak Bachok Kelantan.  Dia ni kerja dengan travel agent.  Dia pusing mana-mana la angkot passenger.  Baguih mamat ni.  Dia friendly dan bila dia gelak suara dia macam hyina.  Ada dua orang perempuan Swedish (bagpackers) yang naik van dengan kami pi Perhentian ni juga.  Depa dua dua ni mabuk (baru parti tak tiau la kat mana).  So depa naik van ja depa tidok teruih.  I pun naik-naik van (pakai eye mask) teruih tidok.  Macam i,  i mabuk cinta la.   Khafi and Ayie ja duk sembang sepanjang perjalanan.  Depa kata,  I olls duk lawan berdengkur dengan dua minah Swedish tu.  Haree betui

Click Read More

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE