15.4.14

Dress Elsa dari Filem Animasi Frozen

Hello u olls semua,

Sapa dah tengok movie animasi yang menang best animation awards for Academy Award this year?  FROZEN?  Okay,  akak sekarang dah pandai download movie and akak sangatlah happy.  Siriesly, now im more MOVIE person dan BOOK person.  Sebab buku membuatkan akak terlena and movie pun boleh buat akak terlena sedikit tetapi akak lebih suka tengok pergolakan emosi dalam lakonan.  Feeling dak akak?  Yes,   I olls memang feeling.

So okay,  i pun dah tengok filem FROZEN.  And yes,  20 minit pertama akak dah menangis teruk.  HAHAH Disney memang suka membuatkan sapa sapa yang kuat feeling untuk menangis.  Wawa Azwanti mesti akan menangis lebih teruk.  Wawa Azwanti ni kawan akak.  Dia ni memang feeling suka menangis.  Lagi kuat teruk.  Kalau cerita kat dia apa-apa pasai kematian ntah orang mana-mana pun dia tak kenal dia akan nangih.  Selalu kena kutuk dengan aku.

Click here to read more


Back to the story,  so cerita Frozen ni kalau ampa tak tengok lagi,  ampa kena tengok.  Dia cerita fairy tale pasai satu kerajaan di Scandinavia.  So kat kerajaan tu ada raja,  permaisuri dan dua puteri depa yang masih kecik lagi.  Puteri sulong ni ada magic.  Iaitu tangan dia keluak ICE!!  So satu malam,  dua dua puteri ni masuk kat ball room istana and main ice!  Puteri sulong nama dia Elsa,  dia akan bagi salji semua so adik dia akan menari dalam salji semua.  Pastu macam mana ka,  masa tengah main tu,  magic spell Elsa terkena adik dia.  Dan adik dia pun jatuh macam nak mati dah,  bapak and mak depa,  the king and queen pun bawak la depa dorang pi jumpa mountain troll yang ada kuasa healing.  Dan depa pun sembuhkan puteri kecik tu.

Ketua Troll tu suruh Raja sembunyi kuasa puteri sulong tu.  Kerana dalam ramalan dia,  memang puteri ni satu hari boleh membuatkan binasa kepada semua orang.

So mai la part sedih,  sejak itu,  Elsa diminta untuk menyembunyikan dirinya daripada semua orang termasuk adiknya sendiri sebab dia takut kuasa magic dia akan membinasakan semua orang.

Okay bla bla bla bla (ampa pi tengok sendiri nanti),  satu hari Elsa dah tak tahan dah dengan semua penyembunyian ini,  dia lari pi naik atas gunung salji and dia pun nyanyi lagu LET IT GO yang sangat popular sekarang.  And masa dia nyanyi lagu ni,  dia pun bina istana dia sendiri daripada ICE dan dia buat baju baru untuk dia.  Warna biru firus dengan veil panjang kat bahu.  Dia catwalk kat balcony istana dia dengan begitu anggun sekali sambil nyanyi 'the cold never bother me anyway....."  memang feeling time tu u olls.  Siap catwalk nampak nampak betis macam mana ka.  Pandai betul dia buat movement katun ni semua.








Filem animasi ini memang dah jadi satu fenomena.  Lagu,  lawak Olaf and the first time i rasa dalam katun katun Disney,  fashion! Ampa tau dak,  lani mak mak and bapak bapak yang ada anak girl yang suka filem ini dah feeling nak pakai baju Elsa untuk hari raya tahun ini.  One of them is Ai Chan anak Dr.  Pitt.  Haaa.....jenuhla Dr.  Pitt and Iryd nak kena siap baju raya untuk Ai Chan tahun ni.

Memang ampa kalau google,  bukan saja budak kecik,  orang besak pun feeling nak pakai dress macam Elsa.  Untuk prom or dinner.  Banyak tailor dan kedai baju berlumba lumba membuat baju replika ini sebab permintaan yang tinggi dalam kalangan pelanggan.  Dan yang terbaru,  Disney dah keluar penjualan baju Elsa secara rasmi dan harganya mencecah ribuan dollar.  Wow!!


I tried cari baju original yang dijual oleh Disney officially,  semua keluar gambar macam kat atas ni.  Kalau baju simple macam kat atas ni depa charge 1000 dollars memang gila babi overrated mahainya. Sebab tengok tailor online lain jual lagi more details and lebih cantek.  Contohnya macam kat bawah ni. 





Ampa boleh baca kat sini  :  Nashcon-castiel.com/Queen Elsa Frozen Dress

Anyway,  ampa semua pun duk feeling la nak pakai baju Elsa ni semua.  Akak dah pakai dah dulu.  Tapi macam lain sikit.  Macam ni......

Ni gambar i dengan baju i masa sanding dulu.  HAHAH kawat dalam bilik pengantin.  


AHAHAHAH okay thanks bye!

Love,
Jumie Samsudin

9 comments:

  1. Fye:
    Jumie?
    (Knocking: Knock, knock, knock, knock, knock, knock)
    Do you wanna build a snowman?
    Come on lets go and play
    I never see you anymore
    Come out the door
    It's like you've gone away
    We used to be best buddies
    And now we're not
    I wish you would tell me why?
    Do you wanna build a snowman?
    It doesn't have to be a snowman.

    Jumie:
    Go away, Fye

    Fye:
    Okay, bye...
    heheheeheehee.....


    ReplyDelete
    Replies
    1. I ada nyanyian i......lagu nil...tapi batuk batuk..hahahha...insat i bubuh kat soundcloud

      Delete
  2. kak jumie bak mai link nk download movie..lma xdownload..lg 1 out of topic..nk tny kak jumie, kedai brng arab dkt dgn msjid usm tutup trus ka dh buka kedai?

    ReplyDelete
  3. Jumie, mahainya.. Kami bli kat anak kami RM31 ja baju si Elsa. Bli dr kawan Fekah kat FB...

    ReplyDelete
  4. salam....

    menyinggah membaca di sini.. sekarang ni memang budak2 fanatik dgn elsa tu kan

    ReplyDelete
  5. Haris, beli mana baju elsa murah lagu tu..apa fb kawan tu? Anak saya pun suka

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...