26.4.14

Syafa's Sweet Touch : Penang Make Up Artist

Syafa’s Sweet Touch atau lebih dikenali sebagai Syafa mula menjalankan khidmat persolekan secara freelance sejak tahun 2010. Bermula sebagai hobi, terus menjadi sebagai sumber pendapatan. Mempunyai segulung ijazah dalam bidang pemasaran dari Univeristi Teknologi Mara cawangan Kedah. Syafa pernah mengikuti akademi bengkel kecantikan selama 6 bulan dan berpeluang untuk berguru dengan beberapa makeup artist terkenal Malaysia seperti antaranya Amy Touch, Saidatulnisa, Surya Zainul, Ayangkamell.


Click Read More

Syafa’s Sweet Touch menyediakan perkhidmatan solekan untuk majlis perkahwinan,  pertunangan,  majlis makan makan malam,  sesi fotografi,  konvokesyen dan lain lain dengan menawarkan khidmat terus di lokasi pilihan pelanggan.  Walaupun Syafa ialah seorang jurusolek yang memulakan asas perniagaan di Pulau Pinang dan negeri dan daerah sekitar Utara tanah air namun beliau juga bersedia untuk memberikan perkhidmatan solekan ke seluruh Malaysia mengikut permintaan pelanggan.

Syafa and make up artist tersohor tanahair,  Saidatulnisa.

Selain itu,  Syafa juga pernah menyertai beberapa pertandingan andaman di Shah Alam dan sekitar utara. Beliau juga mempunyai pengalaman dalam kerja solekan pentas untuk event konsert Simply Siti di Universiti Teknologi Mara Shah Alam sebagai assistant makeup artist untuk penari-penari dan juga model Simply Siti. Juga pernah menjadi official makeup artist untuk pementasan teater Lawak Utagha di USM Penang. Pernah juga menyertai ujibakat pencarian kilauan emas peringkat Pulau Pinang musim pertama sebagai makeup artist.

Selain memberikan peluang khidmat solekan kepada para pelanggan,  Syafa juga menawarkan khidmat pengajaran kelas solekan asas dan advance untuk orang persendirian,  pihak sekolah mahupun Universiti,  badan-badan swasta juga kumpulan penjawat awam dan kerajaan.

Untuk pertanyaan lanjut/booking makeup dan lain lain sila hubungi  :

Syafa (0194444749) –sms/wtsup/wechat

Instagram : @syafasweettouch

Galeri Hasil Sentuhan Emas Syafawani Othman,  Make Up Artist Penang
*berminat untuk membuat paparan iklan di JumieSamsudin.Com.  For more info,  please email to jumiess@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com