14.5.14

Japanese & Seafood Buffet Dinner at Café Laurel, Evergreen Laurel Hotel Penang

Hello u olls semua,

Artikel ini adalah untuk u olls u olls yang mempunyai iman yang tinggi dan ketahanan jiwa yang utuh kerana artikel ini mengandungi gambar-gambar yang bisa menggoyah iman.  Kalau tak berani baca dan tengok gambar ini sampai habis,  sila katop dulu blog ini.

Baru-baru ini I olls telah dijemput untuk membuat review tentang Japanese dan Seafood Buffet Dinner di Cafe Laurel,  Evergreen Laurel Hotel Penang.  Haruslah i olls membawa teman-teman yang sepemakanan dengan i olls.  Tapi we olls we olls semua takderla pergi makan buta u olls,  teman-teman i olls beli coupon potongan harga untuk Japanese and Seafood Buffet ini melalui Groupon di mana kami mendapat harga istimewa RM72 sahaja!!  Sekarang tawaran ni dah habis!!  Tapi i olls tetap nak buat review sebab sajian Japanese and Seafood buffet akan diadakan setiap Jumaat dan Sabtu.  But if u guys nak tunggu offer dari Evergreen Laurel Hotel di Groupon,  ampa boleh subsribe kat sini :   Evergreen Laurel Hotel Penang Groupon Subscribe

Memang puas hati mai makan kat sini sebab terdapat lebih daripada 50 jenis hidangan makanan Jepun dan makanan laut yang disediakan untuk para tetamu.  Ada sashimi,  sushi,  lobster,  salad,  sajian makanan Malaysian style,  steam boat,  tomyam,  kepah, tempura,  stuffed crab,  pelbagai aneka pencuci mulut seperti chocolate mousse, pudding,  lai chee kang,  ice cream dan macam-macam lagi.  Tak boleh nak cerita banyak,  ampa tengok sendiri gambar kami semua makan punya banyak sampai lagi sikit nak keluar darah kat telinga.


Okay,  kalau ampa berani,  jom click read more!


"THE CATCH NITE” SEAFOOD BUFFET DINNER
 FRIDAY (MENU 1)

Salad
Nicoise Salad / Prawns Salad with Glass Noodle
Mango and Seafood Salad / Crab Meat Salads
8 Different types of Plain Salad
Alfalfa Sprout, Red Chicory, Lollo Rosso, Frissee

Cold Selection
Deep Fried Fish in Vinegar sauce
Half Shell Mussle with Garlic Tomato Coulis
Assorted Sashimi with Condiments
Chilled Poached King Prawns with Lemon
House-Smoked Salmon with Red Onion and Asparagus
Seafood Cocktail in Papaya Boat
Chilled Jelly Fish with Spicy Sauce
Smoked Fish with Mustard Dill Sauce
Pie Tee Cup with Tuna Chilli and Tuna Mayo

Action Stall
Seafood Tempura with Condiments
Steamboat with Chicken and Tom Yum Stock
Garniture – Assorted of Vegetables, mushrooms, quail eggs, rice vermicelli, yellow noodle, tiger prawns, half shell mussel, fish, cuttlefish, crab meat

Soup
Shark’s Fin Soup with Black Vinegar
Bread Rolls & Butter

Main Dishes
Steamed Siakap with Chilly Bean Sauce
Grilled Lobster / Baked Lobster
Seafood Lasagna
Stir Fried Mantis Prawns with Curry Leaves
Chilly Muddy Crab with Cilantro
Deep Fried Garlic Prawns / Fried rawns with Oat & Basil
Ikan Panggang with Air Asam
Sotong Masak Sambal (Brown Cuttlefish)
Stir Fried Clam with Yellow Bean Sauce
Cantonese Fried Rice
Stir Fried Mixed Vegetables / Braised Mushroom with Sea Cucumber
Steamed White Rice

Dessert
Assorted Mini French Pastries / Freshly Cut Tropical Fruits
Cream Caramel / Profiteroles with Chocolate Sauce
Bread & Butter Pudding / Crème Brulee
Chocolate Mousse / Fruit Cocktail
Fruit Fondue / Apple Strudel
Ice Cream with Condiments

Coffee & Tea


“THE CATCH NITE” SEAFOOD BUFFET DINNER
 FRIDAY (MENU 2)

Salad
Nicoise Salad / Prawns Salad with Glass Noodle
Mango and Seafood Salad / Crab Meat Salads
8 Different types of Plain Salad
Alfalfa Sprout, Red Chicory, Lollo Rosso, Frissee

Cold Selection
Deep Fried Fish in Vinegar sauce
Half Shell Mussle with Garlic Tomato Coulis
Assorted Sashimi with Condiments
Chilled Poached King Prawns with Lemon
House-Smoked Salmon with Red Onion and Asparagus
Seafood Cocktail in Papaya Boat
Chilled Jelly Fish with Spicy Sauce
Smoked Fish with Mustard Dill Sauce
Pie Tee Cup with Tuna Chilli and Tuna Mayo

Action Stall
Seafood Tempura with Condiments
Steamboat with Chicken and Tom Yum Stock
Garniture – Assorted of Vegetables, mushrooms, quail eggs, rice vermicelli, yellow noodle, tiger prawns, half shell mussel, fish, cuttlefish, crab meat

Soup
Shark’s Fin Soup with Black Vinegar
Bread Rolls & Butter

Main Dishes
Pan Seared Salmon with Mustard Cream Sauce
Grilled Lobster or Baked Lobster
Kari Ikan Bawal
Spaghetti Marinara with Parmesan Cheese
Seafood Themidor
Stir Fried Mantis Prawns with Ginger & Dried Chilli
Fried Muddy Crab with Thai Chilly Sauce
Stir Fried Black Pepper Prawns
Evergreen Seafood Fried Rice
Braised Sea Cucumber with Black Mushroom
Sotong Masak Kicap Pedas (Brown Cuttlefish)
Buttered Vegetables
Steamed White Rice

Dessert
Assorted Mini French Pastries / Freshly Cut Tropical Fruits
Cream Caramel / Profiteroles with Chocolate Sauce
Bread & Butter Pudding / Crème Brulee
Chocolate Mousse / Fruit Cocktail
Fruit Fondue / Apple Strudel
Ice Cream with Condiments

Coffee & Tea











Saja bubuh gambar chef yang serve kami kat tempat grilling.  Staf depa semua baik baik dan mesra.  Best!  Tak segan kalau nak mai tambah makan 78723 kali.



























Okay!  Tahniah u olls semua survive setelah melihat gambar makanan yang sedap sedap belaka.  Petua untuk ampa yang mai makan buffet extravaganza macam ni,  jangan makan lunch.  Pastu jangan amik nasik banyak.  And jangan makan dessert selagi ampa tak rasa nak stop.  Once u dah makan sweet stuff ampa sure tak boleh sambung makan benda lain dah.

Ni pulak gambar i olls dan kawan-kawan yang mai makan kat sini.  Me,  Wan,  Wawa,  Lenny and Zaa.




me,  Wan and Wawa.

Lenny pencuri ice cream aku.  


*gambar ni semua kenangan mesra bersama Wan yang kini berada di Melbourne Australia.  Semoga hang sentiasa strong dan jaga diri hang elok elok.  Kalau hang tak cukup duit call aku okay!  Aku akan bank in kat hang.

Located on Persiaran Gurney, Evergreen Laurel Hotel Penang is a five-star hotel with 18 stories accommodating up to 367 guest rooms equipped for business travellers and vacationing families. Step past the lobby where the marble tiles reflect the silvery glow from the overhead chandeliers towards Café Laurel, the hotel’s in-house dining outlet where a spread of local and international cuisine are available in buffet and a la carte style. After meals, visitors may take a leisurely stroll along the waterfront or head towards Gurney Paragon which is six minutes’ walk away.
Phone: 04-226 9988 ext. 2819 & 2820 (Call 9am – 5pm daily)
Facebook: EVERGREEN LAUREL HOTEL (PENANG) 
Business registration number:
 288310-D

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. fhuh! perg! pj kalo nak gi sana, rasanya kena puasa 1 hari 1 malam dulu, pah tu duduk sana ONE FULL DAY baru puas and make my money worth! hahaha ...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...