19.6.14

Aktiviti Memakan Durian Di Hujung Minggu

Hello u olls semua,

Seperti yang ampa semua tau,  lani Penang dah start dah musim durian.  Yeaaahhaaa.  Masa kami duk sibuk sibuk pementasan teater Dendam Siluman Ungka,  ada la hamba Allah yang pi beli durian beberapa bijik untuk bagi crew and cast makan.




Pastu depa semua duk gegeh la panggil i makan sekali.  I yang sedang lepak di sofa bilik rehat pun menjawab dengan malasnya

Click read more untuk sambung baca cerita


"Berapa bijik ada?"

"Depa beli 7 bijik..."  akak pun membuat kiraan IQ dalam kepala akak.

"Errm....setakat 2 3 ulas tak mau la.....Kalau boleh i mau sebijik..."

Itulah jawapan kekwat akak.  Kisahnya!! hahahaha.  Yes,  i memang suka durian.  Dan insya allah,  selagi tak cirit demam ka apa ka,  memang i akan makan durian tak berenti.  Keesokann harinya,  seawal 7.40am,  akak dan beberapa rakan telah gigih ke Balik Pulau Penang untuk mencari duliyen.

HAHAHAH maka akak dan kawan kawan pun memborong duliyen sebanyak mungkin.  Jangan tanya berapa banyak and jangan tanya berapa harga.  Yang penting satu hari tu kami makann duliyen tak berenti.  Siap buat puding dan sebagainya.  HAHAHA

ps/  lepas kejadian ini,  i olls pun cirit sedikit.  Pastu stop.  Lepas beberapa hari kita beli lagi.  HAHAHA

Love,
Jumie Duliyen

Jom tengok gambar kami :)



I suka durian kahwin (durian Balik Pulau) i tak suka durian kampung.  




I mai beli duliyen kat depan area KFC Balik Pulau.  Sini ada banyak pondok-pondok yang membawakan durian fresh dari dusun.  Lagi awai pagi u mai....lagi la besar peluang nak dapat durian fresh.




Selepas memilih durian apa yang nak dibeli.  Kami buka la sebijik duliyen and makan kat sini dulu.  Yebaaa....Terimalah pose akak yang rambu ramba dengan memakan durian.




Senyuman duliyen.





Akak pose dengan apek Duliyen 333!






Wawa...pilih jangan tak pilih.



Kami posing kat depan kedai uncle.  Uncle tu semangat style angkat tangan semua.





Pastu ehkkk....tiba tiba ada mee rebus mamak.  Actually kami nak pekena mee ketam kat Balik Pulau,  tapi disebabkan kami terlalu awal and mee ketam bukak petang.  Makanya kami pun terus chow ke Pulau Tikus and makan mee mamak rebus ni.  Gilaaa ssssuuuuur.



 Sekianlah catatan saya untuk aktiviti hari minggu yang lalu.  Muah muah.

Jemput baca sini  :  Tips Membeli Durian

1 comment:

  1. jumie, hampa mkn mee ketam kat balik pulau kat mana? teringinnnnnnn ehehhehe :D :D

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...