27.6.14

Bertahan atau Bangkit dan Pergi ?

Salam Kak Jumie,

Pertama sekali saya ingin ucapkan syabas kerana mempunyai blog yang sungguh menarik setiap artikelnya. Saya selalu follow blog akak even x sign up as a member..

Saya mempunyai dilema kekasih yang mempunyai kekasih lain. Saya bercinta dengan dia dari zaman kolej.  Tetapi 3 tahun lepas kami kerap bergaduh. On off on off kiranya. Jadi dalam tempoh kami break tu,  dia telah mencari pengganti saya tanpa saya ketahui. Then awal tahun ni saya berbaik semula dengan dia kerana perasaan sayang tu masih ada dan bertaut kembali.

Masalahnya dalam tempoh tersebut dia sudahpun memiliki kekasih yang baru. Baru-baru ini saya mengetahui hal tersebut,  dan telah menghubungi perempuan tersebut(terlalu ikut emosi..) 

Sekarang ni kami berdua seolah2 cuba berebutkan kekasih kami.  Yang menjadi persoalan pada saya sekarang,apakah perlu saya berundur atau terus bertahan kerana saya tidak boleh lupakan dia.. 

Adakah perasaan kekasih saya menebal lagi pada saya walau dia sudah mempunyai kekasih yang lain? Harap K.Jumie sudi memberi pendapat ..

Akhir sekali terima kasih kerana sudi membaca dan berkongsi idea..

Yang Benar,

Wiwi



Jom baca jawapan Kak Jumie

Wasalam Aimi,

Terima kasih sebab sudi baca blog saya.  Takpalah...tak join or follow i pun takpa.  I bukan artist,  apatah lagi model.  Buat apa nak follow i kan...(feeling ayat sentap).

Pergaduhan dalam percintaan itu adalah perkara biasa. Sebenarnya, lagi banyak bergaduh lagi bagus sebab lagilah kita tahu kelemahan dan kelebihan seseorang itu. Dan dalam sesi pergaduhan inilah kita sepatutnya buka mata dan buka hati untuk betul betul fikir balik, "Are we really meant to be together?"

Dalam kes u olls ini, the minute u told me that he already found an option (iaitu seorang GF lain) apabila kamu berdua berpisah, i terus terfikir that's it.
Soalan kamu  :  Apakah perlu saya berundur atau terus bertahan kerana saya tidak boleh lupakan dia?

Jawapan stret to the point  :  YES!  Nak tunggu apa lagi.  Buat apa u olls nak buang masa duduk kat sini lagi and tunggu laki tu?
Soalan kedua  :  Adakah perasaan kekasih saya menebal lagi pada saya walau dia sudah mempunyai kekasih yang lain? 
Jawapan stret to the point  :  MAMPUIH PI KAT DIA.  Menebal ka...menipis ka...mengada ka...yang penting sekarang dia dah ada option dan dia jadikan hang sebagai pilihan dalam hidup dia.  Satu lagi nak bagitau kat u pasai jantan. SEKALI DIA PERNAH CARI PEREMPUAN LAIN.........MESTI LEPAIH NI DIA AKAN BUAT LAGI! PERCAYALAH.......

Salah u olls juga kerana pi contact perempuan tu. Sebab kat sini yang salah bukan si perempuan tu, tapi BF u olls. U confront dia sudah lah. Buang apa u nak pi cari perempuan tu. Lagi u sakik hati kan? Tapi what to say. Damaged is done.  Lani focus kepada solutions sahaja bukan problem.
Soloution terbaik bagi I olls adalah, angkat kaki sahaja u olls.

Bina hidup baru. Penuhi hidup kamu dengan kawan-kawan and family yang sayangi kamu. Belajar benda benda baru seperti menari ballet, plan untuk melancong satu dunia and JANGAN PIKIAK LANGSUNG pasai nak cari marka marka ni semua.

Mana tau esok lusa, u olls pi melancong kat France ka apa ka. Nenjiaaa jumpa laki emsem macam Olivier GIROUD...arr canerrr!!

I dont understand why u should be BERTAHAN untuk lelaki macam ni. Kalau pun dia adalah Raja Muda Johor, seharusnya dia yang kena bend down on his knee to you sebab u ialah seorang perempuan.

Tapi I olls boleh kata sahaja berjabu jabu kat sini.  Pilihan di tangan hang.  Ive answered so many email yang kisah nya lebih kurang macam ni juga.  Tapi tak taula ampa ni semua amik iktibar ka dak.

Akak harap hang baca artikel akak yang sebelum seebelum ini  :

Wanita Sebagai Bahan Ujikaji

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...