6.6.14

Goodbye Gustavus!!

Baru-baru ini,  berlangsungnya Majlis Makan Malam "farewell dinner" untuk Program Akademik Gustavus di USM.  Sungguh pantas masa berlalu, rasanya macam baru semalam saya bertatih merancang dan bekerja dengan my bosses and colleague di HEAA untuk laksanakan program ini yang berlangsung dari Februari 2014.

Seperti yang kalian tahu,  program akademik Gustavus ini merupakan yang pertama kali diadakan di USM dan rasanya di Malaysia.  Kumpulan pelajar ini didatangkan khas daripada Gustavus Adolphus College,  Minnesota Amerika Syarikat untuk belajar tentang Living Diversity,  Religious Experiences,  Tropical Ecology dan Malay Language and Culture.  

Setelah selesai segala kelas,  field trips,  presentations and exams,  akhirnya depa pun kenalah balik ke negara depa.  Majlis makan ini merupakan 'good bye party' kami untuk pensyarah dan juga semua pelajar yang terlibat.  Kami semua sangat enjoy. Dan untuk pengetahuan u olls semua,  pada 30 Mei yang lalu,  depa semua pun dah bertolak balik dan selamat sampai ke tanah Amerika Syarikat.

Saya rasa amat sedih sebab saya akan rindu teruk kat depa semua tapi at the same time i feel very happy and satisfied because inilah major project pertama yang saya sejak join International Office. Thank u to my bosses for giving me this opportunity to redeem myself! 

Banyak yang saya belajar daripada mengendalikan group pelajar ini.  And alhamdulillah, pihak Gustavus sangat happy and katanya,  by now,  professors in Gustavus Adolphus College dah starts dapat email daripada pelajar depa yang berminat nak mai Malaysia pada sesi akan datang (dua tahun sekali).

Syukur alhamdulillah.  And here some of the pictures taken masa kami punya dinner!!


Click for more pictures!!



#thedinner



Prof.  Dato' Ahmad Shukri Mustapa Kamal,  Deputy Vice-Chansellor (Academic and International Affairs) sedang memberikan sepatah dua kata.  Kat belakang tu ialah Visha and Erzat,  emcee untuk malam itu.  

#FrontOfHouse Kak Sara,  Sun Shermain,  Lynn and Cik Syahnaz

#officialPhotosesh From row from left,  Puan Ajindar Kaur,  Professor Adnan Hussein (TNC HEPP USM),  Ms.  Shirley Mellema,  Prof.  Steve Mellema (Gustavus Adolphus College),  Prof. Dato' Ahmad Shukri (TNC HEAA USM),  Dr.  Aishah Knight,  Dr.  Nurulain (Pengarah Pusat Sejahtera USM) and Prof.  Madya Dr.  Hajar (Dekan PP Ilmu Kemanusiaan USM).  


#photobooth

Akak and Haley Ramma Ramma mesti nak duduk paling depan sekali.  

Jen,  Jumie and Haley!

I olls pakai baju kurung modern yang i pakai masa majlis pertunangan i pada tahun 2011.  Baju ni macam ketat dah sikit.  Skirt kembang payung warna nude dari Jessabella Plus Size Stealz.  Custome made green long necklace and earings from Regina Ibrahim 


Jena N and Haley.  #gadispayung

Jen and Haley #gadispayung


Deni bila pun nak feeling posing!


Two beautiful Ms.  Kausi and Kriss

Gusties and Dr.  Azrina Husin.





#witJoey

Best ambil gambak dengan deni,  dia punyala besak teruih nampak aku macam smurf!

I olls pakai baju kurung modern kain lace halus yang i pakai masa majlis pertunangan i pada tahun 2011.  Baju ni macam ketat dah sikit.  Skirt kembang payung warna nude dari Jessabella Plus Size Stealz.  Custome made green long necklace and earings from Regina Ibrahim 


Amboiiii sweeetnyaa depa niii!!


Joey and his citgu citgu!



#jumiess #selfie #selfiewitJumie

Ms Kausi and me.  Ms.  Kausi pakai lippie colour Lady Danger from MAC and im wearing Please Me from MAC.  





With my bosss :)




#depakatbawahnicuripakaimonopodaku



Yang pakai spek mata ni ellllokkk kan?  Errmmm tau dah.  Ampa mesti duk taste kan.  Nama dia Erzat.  Okay bye!

Pictures ehsan dari camera saya dan camera Joey Wiley.

Also read this (my adventure with Gusties)  :

Cerita Pasai Budak Budak Gustavus

Melawat Nattukottai Chettiar Temple (Waterfall Temple), Penang

Buddhism Field Trip Around Penang with The Gusties

Kuala Kangsar Field Trip with The Gusties

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...