17.6.14

Kafe Rimbunan Serai, Jalan Ampang Baru, Ipoh

Hello u olls,

Sapa sini orang Ipoh?  Haaaaaaaaaaaa sapa sapa sini yang orang Ipoh saya nak wajibkan ampa semua untuk pi makan kat restoran milik sepupu saya,  Kafe Rimbunan Serai yang beralamat di 27 Jalan Ampang Baru 6C,  Pusat Perdangan Ampang Baru,  31400 Ipoh,  Perak.  Dibuka setiap hari dari jam 8am hingga 11am (untuk makan pagi) dan 6 petang hingga 12 malam (dinner).

Kafe Rimbunan Serai ini diusahakan oleh sepupu saya Kak Anna dan juga suami beliau Abang Hasnol yang merupakan mantan chef di Hotel Casuarina Ipoh (Impiana Casuarina Hotel).  So...faham fahamla kalau bekas chef hotel yang memasak kan?  Of courselah meletops u olls.  



Klik read more


Last two weekend,  masa berROAD TRIP dengan suami dan mak bapak saya,  inilah kali pertama I olls makan kat sini.  Mak and bapak saya dah banyak kali pi restoran ni walaupun baru sahaja dibuka.  Siriesly,  memang sedapppppppppppppp and murahhhhhh!!  Kalaulah depa bukak ni kat Penang makanya memang akulah akan jadi DUTA kat restoran ni sebab hari hari mai makan kat sini!!

Masakan yang disajikan kat sini adalah simple,  tak banyak dan merapu rapu,  focus kepada menu menu yang menjadi pilihan favorite rakyat Malaysia seperti pilihan masakan panas dan juga western food.  Most of the rempah dan rencah yang digunakan untuk memasak bahan-bahan ini dibuat sendiri oleh Chef Hasnol termasuk sause dan mayonis untuk makanan Western.  MEMANG MELETOPS u olls.

Okay,  takmau cerita panjang.  Jom tengok gambar-gambar!! 


En.  Khafi (my husband) favorite,  Nasi Goreng USA.  One of the top selling.  Memang sedap gila.  

Ini adalah fish and chips.  Yang dalam cawan tu adalah puding jagung.  Semua western food set dapat sekali dengan puding.  


I kan feeling....so i punya set adalah grilled salmon and herbal cream sauce.  Tau tak harga ni berapa?  RM14-+ sahaja.  


Mak i olls makan chicken chop dengan black pepper sause.  





 

Haaa... satu lagi tambahan menu kat sini adalah sajian Nasi Lemak Kita.  Actually yang jual nasi lemak ni adalah pakcik I olls yang dalam gambar kat atas tu.  Biasalah orang tua tua ni,  depa bukan nak duduk rumah sengap sengap.  Depa nak keluar and berniaga juga.  Memang nampak macam penat,  tapi i know depa happy sebab dapat buat sesuatu dan jumpa macam -macam orang.

Nasi lemak ini juga sedappppppppppppp.  Nasi dia sebutir sebutir relai.  Tapi soooryy i olls tak sempat nak amik gambar bapak i dah makan ranap!!



Dari kiri Obek Maswan (pakcik saya),  Kak Edeh (my mother),  Abang Manap (bapa saya),  Khafi (my husband) and yang depan sekali is Farah....anak menakan I.





Menu ....ampa tengok la punya murahlazoh!!



Ni bulan posa pun nak dekat dah. Kalau ampa berhajat nak mai berbuka puasa dengan family and kawan-kawan pun mai la sini!! Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Chef Hasnol Amsari di talian 017-593 4315.

Thanks semua!!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...