20.6.14

Make Up Maleficent

Hello u olls,  ampa dah baca ka ulasan Dendam Siluman Ungka.  Mesti ampa tertanya-tanya akak berlakon sebagai apa dalam teater tu?HAAAA mai nak bagitau,  actually akak jadi watak sampingamn sahaja.  Bukan sampingan pun,  tapi watak picisannn sahaja. HAHAHA takdak skrip pun u olls.  Akak berlakon jadi JANDA HITAM yang mempunyai kuasa sakti tersimpan di dalam kalung ajaib.  Kalung itu terletak di dada Janda Hitam.  Andika (watak hero) dalam cerita ini kena mai rampas kalung ajaib untuk jadi berkuasa dan melengkapkan pembelajaran silat dia.

Tapi nak mai kat Janda Hitam ni bahaya sikit,  dia akan goda Andika sampai Andika jadi tertipu.  Pastu kalau silap langkah,  dia akan mati kena makan dengan Janda Hitam.  Haaa begitula.

So,  Janda Hitam ni actually dalam bahasa orang putih is Black Widow la.  Spider u olls.  Tapi selepas mendapat kebenaran pengarah,  I olls tak mau jadi labah-labah,  i nak jadi Maleficent.  Kisahnya,  i pun feeling pakai dress hitam dan buat make up effek and buat tanduk cucuk macam mana ka buat cekak.  Ampa tengokla hasilnya.  First day and second day!




Click read more



First day
First day,  based yang i buat lebih cerah (almost putih) and i olls gunakan kain untuk head gear.  Kening akak lukis ada macam duri duri kunon.  Kerlas dak?



Gambar bersama cast lain.














Second Day
Second day,  i olls guna based natural colour kulit i yang tanned.  Pastu rambut tu.....rambut i sendiri ya.  Yang telah diback-comb secara halhaulawala.  I rasa i suka make up untuk second day lagi tapi kalau lebih elok second day ni buat based yang putih jugak!!









Okay akhir sekali terimalah akak yang dah basuh make up.  Meletops kan buat rambut macam ni.  Ala-ala wanita Venezuela sangat.  Yang belakang tu nama dia Nizam Nizzkun.

3 comments:

  1. Woww!!seriously cool makeup effect and headgear. K Jumie mesti venture more in theatrical makeup, seriously cool! Keep it up k jumie! Big fan of your blog!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...