24.6.14

Melayari Instagram Melalui Desktop PC / Laptop

Hello kawan-kawan,

Hari ini saya nak ajar u ols semua untuk melayari Instagram melalui Desktop PC/ laptop pula.  Ini adalah kerana,  sambil sambil buat kerja ni,  kalau sat-sat duk tengok PC...pastu bila boring nak tengok handphone pulak kan.  Susah u olls.  Ataupun u olls punya handphone adalah sangat canggih macam I,  sampai tak boleh nak download aplikasi Instagram pada phone kan.  Haa...mai sini I olls nak ajar u olls untuk melayari Instagram melalui Desktop PC/Laptop.




Nak tau?  Jom kita check it out.  Click read more.


Aplikasi Pixsta ni memang bagus.  Saya amat suka aplikasi ini kerana  :
  • Aplikasi simple dan tidak memberatkan PC atau laptop ampa.
  • Seronok tengok kat lappy sebab lebih clear
  • Aplikasi ini juga membantu kita untuk download gambar dari IG terus masuk ke dalam PC kita.  Not only our picture,  tapi sapa sapa punya picture pun.
  • Aplikasi ini membenarkan kita untuk like,  komen,  check sapa follow kita,  sapa kita follow, kita dapat notifikasi sapa duk like and comment gambar kita,  dapat notifikasi sapa follow kita,  boleh search gambar ikut #hashtag,  boleh search profile,   and of course kita boleh browse gambar IG yang popular dan nearby :)
Best kan!!

Jom kita belajar nak buat macam mana!


Langkah 1
Ampa masuk website  Pixsta.  Pastu ampa click Free Download.  Kotak hijau yang tengah tu.







Langkah 2
Macam biasa,  satu fail aplikasi akan didownload secara otomatik pada desktop ampa.  Bila aplikasi ni dah download lengkap,  ampa click sahaja RUN.  Macam biasala nak download aplikasi kan.  Sapa yang tak reti,  boleh belajar.  Click yes yes yes ja.





















Langkah 3
Satu aplikasi nama Pokki (sedikit luzah nama aplikasi ini) akan di download dalam PC u olls apabila u click RUN.  So tunggu sat.







Langkah 4
Click ya Continue




Langkah 5
Click OK untuk perkara ini.  Baru dia boleh dapat notifikasi.  Tapi later,  kalau tak mau dapat notifikasi pun takpa,  boleh setting.







Langkah 6
Maka aplikasi ini telah dimasukkan dalam PC u olls.  Click Login with Instagram






Langkah 7
U akan dapat window ini and u olls loginla menggunakan akaun anda.  Atau akaun sapa sapa pun.  No problem.







Langkah 8
Happy stalking! HAHAHAH



Apa pun,  u olls semua,  jangan lupa follow akak kat IG.  Akak rajin upload gambar,  tapi takdak la serajin Nora Danish or Dato CT so akak tidak akan membuatkan notifikasi u olls tak berenti dengan gambar ya....sapa follow akak dia meletops!!!

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...