23.6.14

Senarai Pemain World Cup 2014 Yang Kacak Part VI (Abang Long)



Abang Long
Kategori ini adalah untuk umur 26 - 29.  Depa ni mungkin dah kawen and ada anak.  Tapi depa masih nampak muda.  And perwatakan depa memang macam cool and tak berapa nak menunjuk hemsem sangat.  Sebab inilah perwatakan abang long.  Relaks bersahaja tapi still tau nak have fun.  I suka kategori ni.


Jom kita check it out!!



Adam KWARASEY
Ghana




No Jersey   :  12
Current Club    :  Strømsgodset
Position     :  GOALKEEPER
Birthday   :  12 Dec 87
Age   :   26
Tinggi   :  190
Hair Colour   :  Black
Hair Style   :  Botak
Eye Colour   :  Brown
Social Media   :  Kwarasey Adam Facebook Page

Dilahirkan di Norway tetapi memilih untuk bermain untuk team negara kelahiran bapanya iaitu Ghana. Bapak dia Ghana mak dia Norway. Ada girlfriend nama Malin yang lani tengah mengandung.




Claudio MARCHISIO
Italy




No Jersey   :  8
Current Club    :  Juventus
Position     :  MIDFIELDER Birthday   :  19-Jan-86 Age   :   28
Tinggi   :  179
Hair Colour   :  Blonde
Hair Style   :  Panjang
Eye Colour   :  Blue
Social Media   :  Instagram.com/marchisiocla8/

Lelaki bermata biru jernih macam air laut dengan Perhentian ni telah berkahwin dengan seorang wanita bernama Roberta pada Jun 2008 dan bersama beliau,  mereka memperoleh dua anak lelaki iaitu Davide (born on August 2009) dan Leonardo (born on March 2012).  Beliau merupakan pemain kegemaran dalam kalangan penyokong pasukan Juventus dan diberi gelaran Il Principino (""The Little Prince"").








Keisuke HONDA
Japan






No Jersey   :  4
Current Club    :  AC Milan
Position     :  FORWARD
Birthday   :  13-Jun-86
Age   :   28
Tinggi   :  182
Hair Colour   :  Blonde
Hair Style   :  Smart
Eye Colour   :  Drark Brown
Social Media   :  http://en.keisuke-honda.com

Menang best dress award di Jepun untuk lelaki tahun 2012. Vouge senarai dia sebagai 12 pemain lelaki paling attractive untuk World Cup. Dah kahwin dengan seorang cikgu tadika nama Misako.  Depa ada anak lelaki





Mats HUMMELS
German




No Jersey   :  5
Current Club    :  Borussia Dortmund
Position     :  DEFENDER
Birthday   :  16-Dec-88
Age   :   25
Tinggi   :  192
Hair Colour   :  Black
Hair Style   :  panjang
Eye Colour   :  Brown
Social Media   :  https://twitter.com/mats15official

Beliau dilahirkan di Bergisch Gladbach, North Rhine-Westphalia. Bapak dia juga seorang pemain bola sepak dan pengurus pasukan bola sepak profesional.  




Miguel VELOSO
Portugal




No Jersey   :  4
Current Club    :  Dynamo Kyiv
Position     :  MIDFIELDER
Birthday   :  11-May-86
Age   :   28
Tinggi   :  181
Hair Colour   :  Dark Brown
Hair Style   :  Funky
Eye Colour   :  Dark Brown
Social Media   :  Iinstagram.com/diomibenedica4

 Nama penuh Miguel Luís Pinto Veloso.  Dia juga suka buat rambut fesyen merapu.





Orestis KARNEZIS
Greece




No Jersey   :  1
Current Club    :  GranadaPosition     :   GOALKEEPER
Birthday   :  11-Jul-85
Age   :   28
Tinggi   :  189
Hair Colour   :  Black
Hair Style   :  Smart
Eye Colour   :  Brown
Social Media   :  Orestis Karnezis Official Fan Club





Sami KHEDIRA
German




No Jersey   :  6
Current Club    :  Real Madrid C.F.
Position     :  MIDFIELDER
Birthday   :  April 4, 1987
Age   :   27
Tinggi   :  189 Hair Colour   :  Black
Hair Style   :  Panjang
Eye Colour   :  Brown
Social Media   :  Facebook/samikhedira1987


Khedira dilahirkan di Stuttgart. Bapak dia Tunisia dan mak dia ialah German.  Khedira ada GF iaitu Lena Gercke (seorang model fesyen German).  Dia pernah menyebabkan amarah rakyat Tunisia sebab gambar kekasih membuat cover shot vugil untuk sebuah fesyen German. Bad boy juga abang long kita ni.





Olivier GIROUD
France










No Jersey   :  9
Current Club    :  Arsenal
Position     :  FORWARD
Birthday   :  30-Sep-86
Age   :   27
Tinggi   :  192
Hair Colour   :  Blonde
Hair Style   :  Smart
Eye Colour   :  Biru Social Media   :  https://www.facebook.com/GiroudOfficial12
Mesti ampa tertanya-tanya siapakah lelaki yang paling kendu dalam semua ni.  Siriesly,  kalau nak suruh pilih dalam semua senarai 34 ini,  akak pilih beliau sebagai pemain bola sepak World Cup 2014 yang paling kacak sekali.

Sorry ehk....David Beckham,  Christiano Ronaldo semua sila tolak tepi.  Yang ni lagi kerlasssssssssssssssssssssssssssssss.......

Giroud dah berkahwin dan mempunyai seorang anak.  Tetapi lepas tu,  depa bercerai.  Tak lama lepas depa bercerai,  dia buat pengakuan penceraiannya berpunca akibat hubungan sulit beliau dengan seorang model wanita.  Aiiyooooo.....

En.  Khafi kata ini antara favorite player dia.  HAHAHA sekian!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...