23.6.14

Senarai Pemain World Cup 2014 Yang Kacak Part II (Manehhh)


Kategori Maneh

Maneeehhhh ni adalah 'manis' dalam bahasa Penang.  Depa ni sangatlah sweet.  Tapi tau la kan....manis manis ni bahaya!  Depa-depa yang i olls pilih dalam kategori ni semuanya mempunyai senyuman yang amatlah maneh melecaih.  Jom berkenalan dengan depa ni semua.




Click read more



Henri Bedimo
Cameroon





No Jersey  :  12
Current Club  :  Lyon
Position  :  Defender
Birthday  :  4 Jun 1984
Age  :  30
Tinggi  :  176 cm
Hair Colour  :  Black
Hair Style  :  Short
Eye Colour  :  Dark Brown
Social Media  :  Henri Bedimo Officiel Facebook

Sangat suka tengok dia senyum.  Inilah kita panggil sebagai belek suwit (black sweet).  Badan dia pun elllss.  Actually dia ni dah berumur tapi tak boleh nak masuk dalam kategori Abah Abah sebab dia nampak sangat muda lagi.  I dunno sama ada dia ada GF or dah kawen.  No trace pasai cerita dia dalam internet. Tapi biasalah,  footballer,  duit banyak.  Untuk tahun 2012,  pendapatan tahunan beliau mencecah 0.6 juta Euro.  





Mitch Langerak
Australia






No Jersey   :  12
Current Club    :  Borussia Dortmund
Position     :  Goalkeeper
Birthday   :  22 Ogos 1988
Age   : 25
Tinggi   :  191 cm
Hair Colour   : Blonde
Hair Style   :  Smart
Eye Colour   :  Light brown
Notes   :  Mitchell James Langerak.  Main untuk Bundesliga.
Social Media   :  Instagram/mitchlangerak
Dilahirkan dengan nama Mitchell James Langerak.  Main untuk Bundesliga (liga German).  Sadly dia dah ada GF and dia post dalam IG dia.   








Mario Goetze
German





No Jersey   :  19
Current Club    :  FC Bayern Munich
Position     :  Forward
Birthday   :  3 Jun 1992
Age   : 22
Tinggi   :  176
Hair Colour   :  Blonde
Hair Style   :  Smart
Eye Colour   :  Brown
Social Media   :  Instagram/gotzemario
Götze dilahirkan di Memmingen, Bavaria. Bapa dia adalah seorang professor di Dortmund University of Technology.  Adik dan abang dia juga adalah seorang pemain bola sepak profesional.  I rasa deni macam sesuatu la.....boleh makan ni.






Liassine Cadamuro
Algeria






No Jersey   :  17
Current Club    :  Mallorca
Position     :  Defender
Birthday   :  5 Mac 1988
Age   :   26
Tinggi   :  187 cm
Hair Colour   :  Black
Hair Style   :  Short
Eye Colour   :  Dark brown
Social Media   :  Liassine Cadamuro Benta Facebook Officielle Page

Parentage dia Italy + Algerian mother.  Lahir kat France.  Sekarang dia main untuk kelab .  Nampak dia macam Prince Oberyn (GoT).  Sapa setuju dengan saya angkat tangan!






Axel WITSEL
Belgium




No Jersey   :  6
Current Club    :  Zenit St. Petersburg
Position     :  Midfielder
Birthday   :  12 Jan 1989
Age   : 25
Tinggi   :  183 cm
Hair Colour   :  Dark brown
Hair Style   :  Afro
Eye Colour   :  Blue
Social Media   :  Facebook.com/axelwitsel28
Beliau berdarah campuran Martinique (French Caribbean) di belah bapa dia dan Belgian belah mak dia.  Patutlah buleh dapat mata biru lagu tu.  Aiyoooooooooooooo..... 










Mattia De Sciglio
Italy




No Jersey  :  2
Current Club  :  A.C. Milan
Position  :  Defender
Birthday  :  20-Oct-92
Age  :  21
Tinggi :  179 cm
Hair Colour  :  Brunnete
Hair Style  :  Smart
Eye Colour  :  Brown
Social Media  :  Instagram.com/desci2

Dia ni baru nak naik ni.  Tak popular lagi.  Tapi mak kecewa dia dah ada kekasih hati....




Tino Sven SUSIC
Bosnia and Herzegovina





No Jersey   :  14
Current Club    :  Hajduk Split
Position     :  Midfielder
Birthday   :  13 Februari 1992
Age   : 22Tinggi   : 186 cm
Hair Colour   :  Blonde
Hair Style   :  Smart
Eye Colour   :  Dark Brown
Social Media   :  Instagram.com/sule_31

Dilahirkan di Sarajevo.  Kemudia dia dan keluarganya merantau ke Belgium.  Bapa dan pakcik dia ialah lagenda bola sepak negara Bosnia.  Sapa setuju kalau i kata muka dia macam Tengku Jalil Johor?

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...