17.6.14

Wedding Shafiq and Ain in Kuala Lumpur

So after pit stop di Ipoh,  kami pun tiba di Kuala Lumpur.  Sebab kenduri kawen anak menakan I olls iaitu Shafiq Zulkifli dengan pasangannya Ain.  Majlis diadakan di rumah family di Taman Keramat dengan meriahnya. Ada karaoke and the food was so good!! Orang-orang KL, akak sangat mengrekemen ampa membuat tempahan makan kenduri dengan pihak
Fari's Catering di alamat no. 60, Lorong Delapan, Kampung Pandan, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia. No contact : 017-8886188.

I olls memang sangat suka majlis kenduri kendara family i olls.  Masa ni la nak jumpa sepupu sepapat ku yang semuanya gila gila and supporting belaka.  To Shafiq and Ain,  selamat pengantin baru and semoga u olls kuat!  Sama-sama susah sama sama senang ya.  Love u olls!


So here are some of our pictures and video yang akak nak share dengan u ollls!

Click read more








Persembahan silat pengantin oleh Zariq Zulkifli untuk abangnya, Shafiq Zulkifli ketika majlis persandingan yang berlangsung semalam. Silat pengantin Bawean ini adalah rentak asli daripada Pulau Bawean Indonesia.


The beautiful pengantin in firus green.


Anak menakan i olls,  Alia Fariha duk posing sorang sorang kat pelamin.  


Kakak I olls Sanita Samsudin (mak ayam Public Bank) dengan anak kembar dia Amirul Farihin and Alia Fariha.  

Posing dengan anak-anak menakan.  Time ni aku feeling la pakai lipstick merah!! Insattttttttttt ampa tengok la apa yang berlaku.  


Yang baju baju pink ni semua anak menakan I olls dari Ipoh.  Depa semua dah anak-anak dara dah lani.  Gila aku rasa sangat tua dah.
Yang kanan I olls tu,  bulan Februari tahun depan dia pulakkkkkkkkkkkkkk!  Steady Ainnn.......kita serang Putrajaya pulak nanti!




Abang Amie bila masa pun kalau nampak orang Selfie mesti dia nak masuk.  Kat belakang tu pakcik I olls,  Obek Maswan,  rambut dia putih macam Sultan Azlan Shah.  :P


SAYANGNYA aku dapat karaoke DUA LAGU SAHAJA sebab abang abang sepupu aku yang tamak haloba depa kongker microphone karaoke sampai tak bagi chan kat orang lain langsung.  Tapi yang bestnya I olls nyanyi lagu Let It Go....budak budak teruih keliling. HAHAHAH



Abang Zaki and abang DJ.  


Kakak-kakak sepupu I olls.  Depa ni nak lompat tapi malu-malu!!


Kak Dalina Daud (ramai kawan-kawan FB i add dia kan?) Dia ni kakak sepupu I olls.  Bersama suami dia and anak dara dia Syazana.  Dia ada anak teruna sorang,  Bob Syazwan tapi Bob tak dapat berada bersama kami masa kenduri ni sebab dia sedang training (polis bantuan Petronas).  Sayang.....:(


Kek 3 tingkat dengan macaroon yang sangat sedap dibuat oleh dua pupu saya Ita.  Kalau ampa nak tau harga and buat tempahan,  sila PM beliau di Facebook  :  Ita Rohaida Romli.  Siriesly sangat sedaplazohhhh.  Aku bagi ranap semua macaroon tak ingat dunia!!

 
Abang Dali and the beautiful Kak Linda.  Pada tarikh ini,  depa pun sedang meraikan ulang tahun perkahwinan depa ke 18 tahun.  GILANYAAAAAAAAAAAAA cepat masa berlalu.  

Depa ni pun teringin jugak!!


#ramdonphoto.  Masa ni dah penat dah ...kenduri dah habis.  Aku kat belakang tu tak tau la posing apa tu!!



Marlia Mornay a.k.a Yaya and Amy Zarima kat belakang duk bergadoh apa ka tak tiau la.  Aku kat depan pose tunjuk dahi luas.  Lipstick and make up semua dah hilang dah. HAHAHA



Pengantin salin baju pakai dress :)



Sapa sapa berkenan and teringin nak kenalan dengan Marlia Mornay (yang baju biru) buleh la add dia kat Facebook.  Kih Kih Kih  


Dua generasi.......Herm!



Yang penting!! Akak tetap bagi pose yang meleps! Walaupun..................

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...