23.7.14

Pemuda Israel Amerika Yang Berani

Video ini menunjukkan seorang pemuda Amerika Syarikat yang berbangsa Yahudi yang terang-terang menentang kekejaman yang dilakukan oleh pihak Israel kepada bangsa Palestin.

And dia ditangkap oleh pihak Polis kerana berbuat demikian.

Ampa tengok video ni.

#AllahhuAkbar
#PrayforGAZA
#PrayforMH17
#PrayforMH370


20.7.14

Gambar Wanita dengan Pakaian Bercorak Ayat Al Quran

Kawan-kawan terjumpa gambar ini,  harap ampa jangan cepat-cepat duk circulate gambar ini dengan perasaan amarah yang tidak terhingga kepada wanita ini.  Dari apa yang saya baca (dari macam macam laman sosial) wanita ini ialah seorang wanita dari KOREA dan dia tidak tahu tentang adat dan budaya agama Islam.  Dia beli baju ini di India.  



Click read more

WALISONGO Exclusive Woven by LOKAL



WALISONGO Exclusive Woven #kainpelikat with 7000 thread count is now available at Lokal. 

Grab yours today by calling our sales team. 
Tag your friends and family & let them know about this exclusive product!

To order/enquiries: 

Text/Whatsapp – 013 3918423 / 017 6542434


We deliver exclusivity to your doorstep!





Jom Jamu Mata

18.7.14

Lelaki Down Sindrom Seorang Pemilik Restoran

Thank to En.  Yusof Bakar sebab share video ini dengan saya.  Video ini mengenai seorang lelaki down sindrom bernama Tim Harris.  Dia bukan seorang lelaki biasa,  dia lelaki yang sangat istimewa sebab dia seorang pemilik restoran dipanggil Tim's Place dan juga seorang Olympian!  Kau mampu??

Saya sangat suka tengok semangat Tim yang amat kuat!  Dia bukan sahaja bagi semangat pada diri dia tapi kepada orang lain yang datang ke restoran dia dengan pelukan dan kasih sayang yang dia bagi.

Kepada kawan baik aku,  yang mai kerja dengan aku hari hari sejak 2008.  Aku nak bagitau kat hang ni "Jangan anggap kekurangan diri hang sebagai satu kelemahan.  Tapi anggaplah itu sebagai satu keistimewaan hang.  Sampai bila hang nak hidup dalam kesedihan.  Kegembiraan tidak akan mai kalau hang sendiri memilih untuk tidak menjemput kegembiraan itu dalam hidup hang"

U KNOW WHO U ARE!



17.7.14

Nicole Scherzinger - Phantom Of The Opera (Royal Variety Performance

Siriesly,  selalunya penyanyi pop and kumpulan perempuan-perempuan ni mempunyai suara yang sempret dan tak sedap.  Harap muka lawa and pakai baju nampak celahan tetek.

Tapi bukan wanita ini.

AKAK TABIK SPRING KAT BELIAU.

16.7.14

Mencari Pelakon Wanita untuk Filem KAKIPUKUI



HOT FILM STUDIO mencari pelakon wanita yang boleh dijadikan heroin untuk filem saya "Kaki Pukui" yg akan menjalani penggambaran selepas raya ini. Sekiranya ada, saya ingin mencari seorang pelakon wanita yang jelita dan sesuai untuk dijadikan kekasih kpd Aiman Hakim (Mentor).

Selain itu,  turut memerlukan 4 orang lagi pelakon wanita sebagai pelakon pembantu untuk digandingkan dengan Lan Pet2 dan Kumpulan Jambu Rajalawak. 

Casting pada Khamis 17 Julai 2014 di Alor Setar.

Untuk makluman, kadar bayaran bagi watak yang terpilih adalah antara RM1,000-RM3,000 bergantung kepada jumlah scene dan panjang dialog.

Tarikh shooting adalah pada 10 hingga 31 Ogos 2014 di Kodiang, Sik dan Yan Kedah.

Maklumat produksi filem berkenaan  :  KAKIPUKUI4

Untuk keterangan lanjut,  sila hubungi  :

Samsudin Awang
HOT FILM STUDIOS
No tel : 0123672244/ 03-55244423
Emel : hotfilmstudios@gmail.com

Wanita Melayu Racist Mengamuk Kereta Kena Laggar

Thanks to #GangAnakAyamJS yang share story ni dalam Group Wassap kami.

Melalui laporan yang dipaparkan dalam #TheRakyatPost kejadian ini berlaku semalam 15 Julai 2014 di Jalan Tun Ismail and Jalan Bukit Sekilau di Kuantan.

Perempuan Melayu bertudung ini mengamuk teruk dengan memaki lelaki warga emas berbangsa Cina yang terlanggar keretanya dengan suara yang tinggi dan perkataan yang amat racist sekali.




Jom click read more untuk tengok video

15.7.14

Suami Ketagih Syabu

Salam sis,

Biarla saya kenalkan diri sebagai Hidayah.  Saya sekarang dalam dilema masalah rumah tangga saya.  Alhamdulillah saya bertemu jodoh dengan suami saya selepas kenal lebih 2 tahun.  Kami suka sama suka dan sekarang hubungan kami dah hampir cecah 7 tahun.  Selepas 3 tahun kami bernikah,  barulah dikurniakan zuriat dan ketika itu juga Allah uji saya dengan misteri kehilangan suami saya selama 3 hari.

image from :  http://rockonthatlove.blogspot.com/

Waktu tu saya dah sarat mengandung dan menunggu masa untuk bersalin. Bila kami temui semula dengan suami, saya dikejutkan dengan berita yang dia mengambil dadah jenis syabu.

Dan apa yang lebih mengejutkan,  dia telah lama bergelumang dengan najis dadah tu.  Pada masa tu perasaan saya bercampur.  Sedih mengenangkan anak yang bakal lahir,  geram marah dan kecewa sebab dipermainkn selama ni oleh suami.

Tapi kerana sayang, saya turutkan juga kehendak suami.  Saya rahsiakan dari pengetahuan kedua-dua keluarga demi menjaga maruah dan air muka suami.  Rupa-rupanya saya telah menjadikan dia lebih bebas dengan benda keji tu.

Mula-mula keluarga saya tak dapat hidu masalah kami hinggalah suami saya mula berani tak pulang-pulang rumah dan sepi tanpa berita berhari-hari.  Kami masih tinggal dengan kedua orang tua saya memandangkan ekonomi kami yang tak stabil. Oleh kerana suami saya semakin berani meninggalkan saya dek kerana pengaruh dadah.

Perkara itu berlarutan sehingga anak kami berusia 3 tahun.  Selama mana saya harus bersabar sis? Dia juga pernah melafazkan cerai talak 1 pada saya sewaktu dia dalam keadaan khayal dadah.  Saya fikir mungkin ini jalan penyelesaian tapi bila saya kenangkan anak kami yang sangat rapat dengan papanya, saya jadi keliru dan dalam dilema.

Kami akhirnya rujuk semula selepas dia berjanji untuk berubah dan tingglkan sepenuhnya dadah.  Sekarang kedua-dua keluarga kami sudah tahu dan orang tua saya telah beri kata dua pada saya samada ingin teruskan atau bawa haluan kami sendiri.

Masalah saya sis, saya masih sayangkan suami saya tapi dia seringkali buat hal dengan cara menghilangkn diri tanpa berita selepas berhari-hari, kemudian merayu supaya saya terimanya semula.

Kadang-kadang saya rasa jemu dan penat dengan semua yang dia dah buat tapi kerana sayangkan dia saya beralah.apa yang buatkan saya lebih kecewa, selepas semua yang dah jadi, dia tetap lakukan perkara yang sama berulang kali.

Adakah silapnya datang dari saya yang terlalu berlembut dengan suami sebelum ni? Saya cuma harap dia nampak pengorbanan yang saya dah buat untuk dia, tapi apa guna kalau saya beralah, tapi dia tak buat sama macam saya.

Saya harap sis dapat bantu saya dalam mencari jalan untuk lepas dari dilema saya.  Adakah dengan perceraian boleh menamatkan episod kesengsaraan saya?  Saya dalam dilema memikirkan tentang masa depan anak saya yang akan kehilangan kasih sayang papanya dan saya takut dia menjadi mangsa dalam konflik rumah tangga kami. 

Mohon sis bantu saya. Terima kasih. Wassalam.

Click to read more

14.7.14

World Cup Dah Habis

Hello u olls,

Maka pagi ini habislah kisah-kisah World Cup 2014.  Nampaknya,  apa yang menjadi jangkaan iaitu kemenangan German untuk dapat piala World Cup untuk pusingan ini menjadi kenyataan.  Argentina,  takpa.....maybe kena balas dendam pada World Cup 2018 kat Rusia nanti.


Kak Shakira sedang membuat persembahan yang meletops semasa penutop World Cup 2014.

Harap lepas ni kita semua bolehlah kuatkan semangat dan fokus semula kepada aktiviti ibadah berpuasa di bulan Ramadhan.  Macam mana ampa punya aktiviti ibadah bulan puasa tahun ni?  Siriesly,  terus terang I olls cakap memang tahun ni,  aktiviti bertarawikh akak tak buat pun langsung.  Tak tau la penyegan pasaipa.  Lepas siap siap kemas dapur semua,  by 10pm dah GOAL nak tidok dah.  Takpala....lepas-lepas ni kita usaha la kot macam mana ka.

Click read more

12.7.14

Customize Your Own Case with @Pgadget

CUSTOMIZE YOUR OWN CASE

"Your case,your style" 

We accept:
Paypal 

✈️WORLDWIDE SHIPPING✈️ 

SMS/WhatsApp:+6016-5460532 

Email:pgadgetstore@gmail.com 

Check model and price
Click here : Model and Price List



#WorldCupFever



CLICK READ MORE

11.7.14

Apabila Brazil Kalah 7-1

Siriesly,  ampa boleh percayaka Brazil kalah sampai 7-1 dengan German masa perlawanan separuh akhir baru baru ni?  Sebenarnya nak bagitau mai kat ampa,  malam tu I dengan En.  Khafi mampuih lupa langsung pun pasai game Brazil vs German.  Masa bangun makan sok pun kami tak bukak pun channel bola.  Kami bukak TV saja bagi ada bunyi ja pun.  Tak tengok pun.  Pukul 6.25 i dah keluar rumah untuk pi kerja (i keluar awal sebab i ambil option masuk kerja awal iaitu 7.30 am so balik waktu anjal 4.30 pm sempena bulan Ramadhan).

Michael Steele/Getty Images (taken from website : Brazil Completely Melts Down In World Cup Semifinals, Goes Down 5-0 After 30 Minutes)

Masuk ja dalam kereta...........nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa penuh wassap notification kat fon aku pasai game Brazil and German.  Wassap-wassap group yang i join semuanya menjerit-jerit pasai hal ni.  Yang lawaknya,  i ada satu wassap group adik beradik keluarga angkat Jengka,  Pahang I,  depa semua tau i peminat Brazil kuat depa kata "Jumie mana????Awat diam???  Tak mau komen ka?"

I pun jadi pelik awat ni.

Pastu i pun semak Google Plus.


10.7.14

Sayur Campur Goreng ala Regina Ibrahim


Hello u olls,

Jom kita try buat sayur goreng campur yang simple mimple ini.  I olls tiru daripada wall Regina Ibrahim.  Mama Regina banyak resepi mudah,  kampung style yang sangat membuatkan ayak liur mengecur di petang Ramadhan.


Click read more untuk tengok cara nak buat sayur campur goreng :)

Jatuh Cinta dengan Sharifah Khasif

Boleh dak? I baru tau pasai this lady. Nama dia Sharifah Khasif Fadzilah Syed Badiuzzaman.  Beliau adalah seorang qariah dari Malaysia yang telah menjulang nama negara kerana memenangi anugerah tempat pertama dalam pertandingan tilawah di peringkat dunia pada tahun 2008 hingga 2009.  Wanita berdarah Melayu + Yemen telah membuatkan I olls sangat terkesima apabila terjumpa video clip beliau dalam Youtube.

Masa tu i olls duk feeling-feeling nak cari video zikir la untuk dengar kan.  Sekali jumpa video beliau mengaji.  Aiyoooooooooo i terkesima teruih.  Suara dia lantang,  terang dan very strong.  Seharian i duk habis masa cari video video nyanyian qasidah,  bacaan Quran and zikir oleh beliau.  Siriesly sangat bangga and shahduuuu!!


ps/  Maybe ampa dah tau kot pasai dia....aku ja yang baru tau...#tuladuktengokBEYONCEsangat

Jom kita like beliau kat Facebook page  :  Sharifah Khasif Fadzilah Syed Badiuzzaman

Click read more to view Sharifah Khasif video

9.7.14

Perempuan Australia Yang Racist

Baru -baru ni Mama Regina shared satu video pasai seorang perempuan mat salleh ni yang memarahi dan mencerca seorang wanita Asia dalam train di Sydney.  Yang baguihnya,  orang lain yang naik train sekali dengan makcik ni telah mengambil video beliau sebagai bukti beliau telah marah-marah dan maki dengan kata-kata penuh racist.

Dia marah sebab budak budak duduk kat kerusi dalam train and tak bagi dia duduk.  Pastu,  macam mana ka teruih bergaduh bila lelaki yang amik video dia duk marah-marah ni duduk sebelah dengan seorang wanita Asia.  Dia kata, dalam bahasa Inggeris la "Kote hang kecik kot sebab tu hang tak mampu cari perempuan Australia.  And perempuan ni pun mesti bodoh sebab kawen dengan hang.  Dia mesti ingat hang kaya"

Gila betui la makcik ni punya duk maki orang.



Jom tengok video makcik bedebah ni kat bawah 

Anak Mamak Usahawan Makanan Berjaya di San Francisco, US

Terima kasih Syed Amir sebab bagi perkongsian ini.  Saya cepat-cepat mencari artikel dalam The Malay Mail yang menceritakan tentang kisah seorang wanita anak Mamak Penang yang kini merupakan seorang usahawan makanan yang semakin terkenal di kota San Francisco,  Amerika Syarikat.

Dalam artikel di The Malay Mail juga ada video mengenai beliau yang diterbitkan oleh Mashable Originals yang menceritakan tentang bagaimana wanita yang dikenali sebagai Azalina Eusope ini memulakan perniagaannya di kota itu.
First time tengok video ni,  benda pertama yang I olls noticed adalah "Ya Allah...keciknya pompuan ni,"  Tentunya wanita dengan bentuk fizikal ini akan menghadapi cabaran yang besar apabila berada di dapur.  Ampa kalau feeling masak hari hari untuk laki dan anak-anak,  jangan berani nak samakan impaknya dengan menjadi tukang masak di dapur besar untuk catering / restoran.

Dalam loghat Amerika + Penang itu,  I olls terus tekun melihat celoteh Kak Azalina.  Antara kata-kata yang membuatkan I olls rasa macam nak share sangat dengan ampa semua apabila dia kata (dah translate dalam Bahasa Penang) "Kalau nak berjaya dalam hidup,  bukan semata-mata nak kejar duit dan kekayaan.  Saya ingin berjaya apabila saya lihat bapa saya.  Semasa dia meninggal dunia,  dia mati dalam keadaan yang sangat sederhana (miskin),  tetapi satu Penang mai tengok hari pengebumian dia.  Bagi saya itulah kejayaan paling bermakna"

WORD!!!!


Memang saya amat sokong kata-kata wanita ini.  Dari cara dia cakap,  i tau,  wanita ini besar pengalaman hidupnya.  Kalau dapat jumpa dia mesti best.  Macam-macam benda yang boleh share (tapi kena minta dia jangan buat kerja apa langsung la).  Satu lagi saya suka pasai wanita ini,  ialah dia sangat bangga dengan leluhur dirinya sebagai Anak Mamak.

Kat Penang ni,  bukan semua orang nak mengaku dia anak mamak.  Sama la macam anak Boyan macam I.  Semuanya malu dan segan.  Dah sah sah kulit hitam manis,  mata bundar dan hidung mancung.  "Hang anak mamak ka?"  "Dak....dakk....family aku keturunan Arab"  Banyak sangat aih kawan I lagu ni.

Buat apa nak malu mengaku luluhur diri?  Siapa yang tak malu dan bangga dengan leluhur diri pastinya orang itu mempunyai jati diri yang kuat dan jati diri yang kuat adalah antara bahan utama menuju kejayaan hidup.

Jom tengok gambar,  video dan baca artikel mengenai wanita hebat ini!



Click read more

8.7.14

Datuk Sharifah Aini Dalam Kenangan


Acapakali aku sebut nama dia dalam blog aku.  Kak Pah.  Kak Pah.  Kak Pah.  Kini Kak Pah sudah pergi mengadap Ilahi.  Satu berita yang amat mengejutkan para peminat di Bulan Ramadhan penuh rahmat.  

Maafkan aku kalau selama ini ada terkutuk dan tercaci wanita ini. Aku harap dia maafkan aku.  

Kak Pah,  satu nama yang amat gah dalam industri seni tanah air kita.  Beliau berjaya mencipta standard dan kelas beliau sendiri.

Aku akan kenang wanita bersuara buluh perindu ini sampai bila bila.

Read more about Kak Pah  :  http://jankaulu.blogspot.com/

Palak Becah | Pisang Goreng Bawean Style


Pembuka selera malam ni Pelak Becah. Manisan ni orang Bawean punya speciallity. Tapi orang Jawa, Bali pun tau makan macam ni tapi mungkin ada nama panggilan yang berbeza. 

Favorite keluarga saya bila mai Bulan Ramadhan. 

Click read more for recipe

Ulasan Filem The Godfather

Assalamualaikum,

Ampa semua tau kan,  i lani memang sangat banyak menonton filem.  Rather than baac buku sebab suka tertidur bila baca.  Ini tanda tanda dah tua kot.  Otak macam slow sikit.  So baca movie yang i duk download and minta soft copy dari kawan-kawan.

I olls juga buat account kat IMDB untuk keep track apa movie yang dah tengok and apa yang i teringin nak tengok later (watchlist).



So dalam senarai TOP 250 best movie dalam IMDB,  tempat pertama filem paling best based on orang ramai punya rating and review daripada pengkritik filem adalah The Shawshank Redemption and filem ini baru sahaja naik jadi filem terbaik (naik dalam list) baru baru ini.  Selama ini,  sejak I olls duk tengok IMDB ni,  best filem adalah The Godfather.  Lani filem ini jadi tempat kedua filem paling best.

But I have to say,  lepaih tengok antara The Shawshank Redemption dengan The Godfather memang sah sah THE GODFATHER adalah lebih best.

Why i say that,  jom baca review.

7.7.14

Simple Recipe : Nasi Goreng Minyak

Pernah tak,   u olls ada lauk pauk kenduri (orang bungkus bagi ka...apa ka) macam glai daging,  ayam masak merah,  dalca dan macam -macam lagi,  masih ada dalam kuali periuk u olls.  And lauk pauk ni kalau macam dengan nasi minyak memang sedap.  




Tapi masalahnya,  nak buat nasi minyak agaklah renyah.  Nak kena tumis bawang,  ada susu sejat,  sukatan kena betul.  Kan?

So mai sini nak ajak ampa resepi nasi goreng minyak yang amat mudah.  Cepat.  And semua orang boleh buat punya.  

Click read more

Komen Ikhlas Dari Seorang Sukarelawan Soup Kitchen

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya ingin share status posting dari seorang sukarelawan Soup Kitchen bernama Izzati Rahman mengenai komen beliau mengenai larangan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor kepada NGO Soup Kitchen yang tidak lagi dibenar beroperasi dalam lingkungan 2 kilometer dari pusat beli-belah terkemuka Lot 10 di Jalan Bukit Bintang, yang meliputi sebahagian besar pusat bandar, berkuat kuasa serta-merta.

Beliau berkata, langkah itu adalah usaha kerajaan bagi membersihkan ibu kota daripada golongan peminta sedekah serta gelandangan dan aktiviti Soup Kitchen yang memberi makanan kepada mereka, mencemarkan imej bandar raya, terutama dari segi kebersihan.

Kisah ini telah menjadi perhatian ramai pihak.  Antara menteri pun sudah ada pertelagahan.  Pihak media juga dituduh kerana menyembunyikan fakta.

Bagi saya,  sekiranya betul apa yang dikatakan oleh Menteri berkenaan,  bagi saya larangan itu datang dari perspektif yang amat kecil.  Memberikan makanan percuma kepada golongan gelandangan bukanlah satu tindakan yang akan menyebabkan lebih banyak 'homeless' tetapi gelandangan juga manusia ada hati dan perasaan.  Mereka hidup begitu kerana sudah tidak ada jalan lain di dunia ini yang ingin ambil tahu tentang mereka.  They almost give up their live.  Makan percuma mungkin salah satu daripada harapan baru daripada masyarakat sekeliling yang boleh membuatkan mereka rasa "masih ada orang yang ambil tahu tentang kami" dan dari situ mereka akan terus berusaha untuk perbaiki ikhtiar hidup mereka.

Itulah pendapat saya.

Saya nak share komen daripada Izzati Rahman kepada u olls semua sebab I rasa penulisan beliau amat ringkas.  Tetapi ditulis dari satu perspektif yang berbeza.  Kita semua kena besarkan persektif kita,  baru kita boleh 'lihat' dunia dengan lebih baik.


 

Click to read more

6.7.14

Ramadhan Buffet Dinner at Evergreen Laurel Hotel Penang

Jom berbuka puasa di Evergreen Laurel Hotel Penang.

Tawaran istimewa untuk tempahan 10 orang atau lebih,  anda akan dapat 25% diskaun.  Dan dengan tempahan untuk 30 atau lebih orang,  anda akan dapat potongan harga sebanyak 30%.

Untuk enquiry dan tempahan,  please email to penfnb@evergreen-hotels.com atau hubungi 04-226 9988 ext 2820/2819/2802 untuk tempahan.

5.7.14

RAYA 2014 | Mamu's Cake | Original Homemade Cakes

Hello u olls semua,

Hari raya tahun ni kalau ampa plan nak beli cake, akak mencadangkan ampa beli daripada my friend MAMU! Siriesly, i dah rasa semua cake yang dia dan mak dia buat. Memang SUMPAH sedap gila. Antara pilihan yang ada adalah Cheesecake, Nescafe Moist Cake, Banji Roll Cake, Suji Delima Cake, Buttercake and Marblecake (Marblecake and Buttercake takdak dalam poster lagi).

Harga sangat murah. Original resepi yang tidak menggunakan bahan pengawet. Home made u olls. Yang penting mendapat STAMP of APPROVAL by JUMIESAMSUDIN.COM

Untuk tempahan sila wassap ke Mamu 017-581 2947

Tarikh tutup tempahan RAYA 2014 adalah pada 25 July 2014


Sia - Chandelier (Official Video)

Hello u olls,

Saja nak share dengan u olls video dari Sia (one of my favorite female vocalist) iaitu lagu Chandelier. Gila video ini sangat meleps sebab dia bagi satu budak perempuan nama Maddie Ziegler untuk menari dalam video ini. Maddie popular kat US melalui rancangan realiti TV bertajuk "Dance Mom". Ampa boleh follow Maddie kat Instagram kat sini : Instagram/madisonziegler1313



Click read more untuk tengok video dan gambar

3.7.14

Pendirian Hidup

Hello u olls semua,

Baru baru ini saya tulis satu artikel pasai wanita yang feeling bercinta dengan suami orang and macam mana I tak setuju dengan kehidupan poligami.  Bukannya i menolak hukum Allah,  baguih apa ada poligami ni sebab hukum dia membela nasib semua wanita.  Wanita diangkat untuk diberikan keadilan dalam hak rumah tangga.  Bukan disimpan sebagai gundik dan dikira sebagai second class berbanding isteri pertama.

Tapi yang terjadi,  kebanyakan lelaki gunakan peluang ini untuk kepentingan masing-masing.  Kerana nafsu,  kebajikan para isteri tidak dijaga dengan baik.  Sebab itulah,  saya menasihatkan dalam blog saya,  janganla nak cari pasai.  Duk tak duduk nak jadi isteri no dua/tiga.  Perkahwinan poligami yang indah digembar gembur oleh Salih Yaacob melalui media.  Tapi pahit manisnya,  depa sahaja yang telan.  Takkan depa nak cerita semuanya.  Kita yang ada laki satu ni pun duk makan hati duduk tak duduk,  ini kan pulak laki kita duk kena jaga hati bini bini lain.

Kata akak "Berani hang kawen laa lain........" 

2.7.14

Apabila Artist Membalas Komen Peminat di Laman Sosial?

Hello u olls semua,

Sempena posa-posa ni la,  I olls nak ajak la kita bermuhasabah diri sikit.  Mana yang patut.  Hari ni topik yang menarik perhatian I olls untuk catat dah lama bermain dalam kepala otak I iaitu soalnya apabila artist membalas komen peminat di laman sosial?

Baguih ka depa komen balik?  Ataupun tak baguih?  Cara mana paling sesuai?  Cara mana paling serr?  Sapa salah dalam situasi ni?  

Ini perkongsian saya.

Fasha Sandha balaih balik komen apabila peminat kata dia la punca Nora Danish bercerai dengan laki dia dulu.  Panjang Kak Fasha balaih.


Baca lebih baca 

1.7.14

Shaun Ross Model Lelaki Albino Pertama

Hello u olls semua,

Hari itu akak pernah tunjuk ampa pasai satu model yang androgenic iaitu dia lelaki tapi dia nampak macam perempuan pun boleh,  nampak macam lelaki pun boleh.  Hari ini akak nak share dengan ampa pasai model lelaki albino pertama.

Nama dia Shaun Ross.  Dia ni African American dari The Bronx,  New York.  Lahir tahun 1991 so tahun ni he is 23 years old.


Dibesarkan dalam komuniti yang orang kulit gelap Amerika,  of course dia menghadapi zaman kanak-kanak yang amat sukar kerana di sekolah dia, dia seorang sahaja yang berkulit putih.  Not because dia Caucasian, tapi sebab dia albino. Budak lelaki selalu kacau dia kat sekolah.

Ada satu time masa dia 7th grade (12/13 tahun) dia gaduh dengan seorang budak laki.  Pastu depa dorang kena detensyen.  So dalam bilik detensyen tu,  budak laki tu duk perli dia macam macam seperti Powder,  Wite Out,  Casper dan macam-macam lagi.  Shaun tak tahan dan bangun untuk confront budak laki tu,  tapi budak laki tu tolak dia jatuh dan macammana ka,  6 batang pen tercucuk masuk dalam belikat Shaun.  Setiap tusukan masuk sedalam 6 inci.  Itulah pengalaman paling ngeri dalam hidup dia.

Tak lama lepas itu,  dia buat satu video and bubuh kat Youtube.  Entah macam mana,  video itu di-discover oleh seorang talent scout dan terus meng-latih dia menjadi seorang model.  And voillaa!! Hari ini beliau menjadi salah seorang model lelaki yang paling dikehendaki dalam dunia modelling high fashion.

Kata dia,  dalam satu interview di dengan Tyra Banks Shaun Ross ada berkata "Well i put it this way,  its like anybody,  you can be black,  you can be white u can be fat,  u can be skinny.  If its you,  u know how to work that area. NO ONE TELL U NO DIFFERENT.  You just be yourself.  No one can sit there and tell you,  you know,  you bad and u look different,  if i gonna sit there im gonna have a big left leg,  well you know what,  im gonna make that leg look like it come from the Givency ad,"

Kerlassss!!!  I sangat suka keunikan.  Stereotype beauty are boring.

JOM TENGOK gambar-gambar beliau.

Click read more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE