1.7.14

Shaun Ross Model Lelaki Albino Pertama

Hello u olls semua,

Hari itu akak pernah tunjuk ampa pasai satu model yang androgenic iaitu dia lelaki tapi dia nampak macam perempuan pun boleh,  nampak macam lelaki pun boleh.  Hari ini akak nak share dengan ampa pasai model lelaki albino pertama.

Nama dia Shaun Ross.  Dia ni African American dari The Bronx,  New York.  Lahir tahun 1991 so tahun ni he is 23 years old.


Dibesarkan dalam komuniti yang orang kulit gelap Amerika,  of course dia menghadapi zaman kanak-kanak yang amat sukar kerana di sekolah dia, dia seorang sahaja yang berkulit putih.  Not because dia Caucasian, tapi sebab dia albino. Budak lelaki selalu kacau dia kat sekolah.

Ada satu time masa dia 7th grade (12/13 tahun) dia gaduh dengan seorang budak laki.  Pastu depa dorang kena detensyen.  So dalam bilik detensyen tu,  budak laki tu duk perli dia macam macam seperti Powder,  Wite Out,  Casper dan macam-macam lagi.  Shaun tak tahan dan bangun untuk confront budak laki tu,  tapi budak laki tu tolak dia jatuh dan macammana ka,  6 batang pen tercucuk masuk dalam belikat Shaun.  Setiap tusukan masuk sedalam 6 inci.  Itulah pengalaman paling ngeri dalam hidup dia.

Tak lama lepas itu,  dia buat satu video and bubuh kat Youtube.  Entah macam mana,  video itu di-discover oleh seorang talent scout dan terus meng-latih dia menjadi seorang model.  And voillaa!! Hari ini beliau menjadi salah seorang model lelaki yang paling dikehendaki dalam dunia modelling high fashion.

Kata dia,  dalam satu interview di dengan Tyra Banks Shaun Ross ada berkata "Well i put it this way,  its like anybody,  you can be black,  you can be white u can be fat,  u can be skinny.  If its you,  u know how to work that area. NO ONE TELL U NO DIFFERENT.  You just be yourself.  No one can sit there and tell you,  you know,  you bad and u look different,  if i gonna sit there im gonna have a big left leg,  well you know what,  im gonna make that leg look like it come from the Givency ad,"

Kerlassss!!!  I sangat suka keunikan.  Stereotype beauty are boring.

JOM TENGOK gambar-gambar beliau.

Click read more





 

















Shaun (Life+Times) from Danny Roche on Vimeo.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...