UK Clark Sales

16.7.14

Wanita Melayu Racist Mengamuk Kereta Kena Laggar

Thanks to #GangAnakAyamJS yang share story ni dalam Group Wassap kami.

Melalui laporan yang dipaparkan dalam #TheRakyatPost kejadian ini berlaku semalam 15 Julai 2014 di Jalan Tun Ismail and Jalan Bukit Sekilau di Kuantan.

Perempuan Melayu bertudung ini mengamuk teruk dengan memaki lelaki warga emas berbangsa Cina yang terlanggar keretanya dengan suara yang tinggi dan perkataan yang amat racist sekali.




Jom click read more untuk tengok video








Apa pun,  saya nak ucapkan tahniah kepada Ms. Jessica Qi yang rakam kejadian ini dan post dalam Facebook beliau yang kini sudah ada more than 20k shares.

Siriesly,  mengenangkan kes ini berlaku dalam bulan Ramadhan,  im sure kita semua boleh ambil iktibar dalam kejadian ini.  Sungguh memalukan apabila kerana scratch sedikit di badan kereta, kita duk buat teruk sampai menjatuhkan maruah orang dan paling ser maruah diri sendiri.  Baguihla sekarang ni zaman internet.  Nasib pakcik Cina ini pasti akan terbela kerana now satu DUNIA dah tengok perangai sebenar wanita ini yang tak tau nak hormat orang tua.  Esok lusa,  saya percaya pakcik ini akan menjadi popular dan menerima tawaran untuk menjadi duta minuman Ginseng penenang hati.

Sekian,  harap identiti wanita bertudung ini dapat diketengahkan.  I really nak tengok dia siapa.

ps/  baru first time pakai kereta import kot....sebab tu kerek

Baca post asa;  :  Woman’s temper, racist rant make it to Facebook and Youtube

7 comments:

  1. yes,sya pun nk tgk jgk wajah manusia yg 'pailang' tu...kereta import tapi dressing mcm bundle jer...hahaha!!!

    ReplyDelete
  2. hmm..dunia je yg maju...manusia jd semakin barbarian pulak dah

    ReplyDelete
  3. dgr cita keta pompuan tu di registerkan under butik pengantin sumting2 kat kuantan tu..
    maybe dia pekeja kot.. so takut la sbb kna langgar..
    tu pn nasib dia baik sbb yg langgar tu cina tua... ce klu kna cina muda ka gangster ka..
    mau tekencing tang tu apa! silap2 dia yg bg duit kt detu plak!! LOL

    ReplyDelete
  4. Jumie!!! pompuan ni Kiki Kerja Kahwin..dia sgt glamer n byk join events2 pengantin semua tu..klu follow dia pon dia dok update pasal2 kahwin ni la..kami dh follow dia lama..xtaw la rupanya dia mcm ni..klu dlm fb lyn cam elok2 jaaaaaaa..

    ReplyDelete
  5. Jumie, aku rasa malam semalam dia xdapat nih, sebab tuh aiyak naik sampai kepala dengan minyak2 naik sekali :p

    ReplyDelete
  6. deni bini org ka? kalau ya sungguh malang suami dia... dan kalau belum, x boleh dibuat bini pompuan cenggini...

    ReplyDelete
  7. jumie..dah ramai orang duk ubah muka dia dah..pasniee comfirm ada parody..nasib maharaja lawak dah habis..kalau dakkk hurmmm..pakat jadi bahan

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com