20.9.14

Makan Sushi dengan Chin Chin

Kali ini dia punya turn melanja i makan sushi.  Kami memang suka makan sushi.  Ya,  seperti i selalu bagitau kat ampa semua.  Setiap kali saya tengok sushi,  mata saya bercahaya macam bintang.

Chin Chin pun sangat suka memakan sushi.  Sebab senang nak dia makan sendiri.

Ampa semua kena berkenalan dengan kawan I olls bernama Chin Chin ni.  Beliau ialah OKU Celebral Palsy pertama yang menang Anugerah Emas Naib Canselor USM pada tahun 2006.  Kau mampu?  Now she's working in USM (dah almost 6 tahun sudah) dan setiap hari kami pi kerja sekali.
Ampa boleh berkenalan dan baca catatan peribadi beliau tentang asesibiliti sebagai seorang OKU di sini  :  Suka Duka Kehidupan Chin Chin

Sebelum ni ada banyak i duk cerita pasai Chin Chin,  ampa carila sendiri dalam blog ni.  (:P) Tapi post ini adalah semata-mata untuk promote blog Chin Chin kat ampa.







1 comment:

  1. Sushi jugak peberet Sha !! Wahhh gadis OKU bersemangat waja... comel muka chin chin :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...