Sembah Ratu untuk Fynn Jamal

Hari ni nak bercakap dengan u olls semua tentang personaliti internet yang ternama di negara kita iaitu Ms.  Fynn Jamal.  Beliau seorang penulis,  composer,  penyanyi,  selebriti tapi yang penting beliau seorang isteri,  seorang ibu dan seorang wanita.  Pernah terbaca tentang luahan hati seorang peminat yang tidak suka dengan cara Fynn Jamal dalam blog Beautifulnara.

Peminat itu menyatakan ketidak selesaan beliau tentang cara Fynn Jamal yang terlalu terbuka apabila bercakap tentang status anaknya yang dijelaskan secara terbuka sebagai anak tidak sah taraf.  Peminat itu menyatakan bahawa sebagai seorang ibu,  seharusnya Fynn Jamal bertanggungjawab untuk memelihara aib anaknya.  Selain itu,  peminat itu juga berkata yang Fynn Jamal seorang 'defensive mother' dan selayaknya digelar sombong dan bongkak kerana selalu memberikan komen balik negatif kepada peminat yang cuba menasihat.


sumber gambar : rotikaya.com

Kalian boleh baca surat penuh peminat itu di sini  :  Surat Terbuka Seorang Pembaca Untuk Fynn Jamal


click sini

Repeat Order Disember 2014 | Dermalite Comedone Control Essence




Dermalite Comedone Control Essence 

Produk yang saya pakai sendiri sejak dua tahun yang lalu.  Berkesan untuk kulit yang berminyak dan berjerawat.  Hasil pemakaian berterusan dalam jangka masa panjang membuatkan kulit saya sudah tidak berjerawat,  kurang berminyak dan tidak mempunyai black head.  Malah white head juga amat kurang.  

Sejak menggunakannya,  saya promote untuk jualan dalam blog saya kerana produk ini sukar didapati.  Hanya ada dua official distributor di Malaysia,  satu di Kuala Lumpur (tapi i tak tau di mana) and satu lagi di Penang.  




Cara Pakai Yang Sangat Mudah

  1. Basuh muka dengan pencuci muka dan pakaikan toner / penyegar kulit. (Produk pilihan peribadi pengguna).
  2. Titikkan 2 - 3 titik Dermalite Comedone Control Essence pada tapak tangan yang bersih.  Menggunakan jari,  sapukan Dermalite Comedone Control Essence pada bahagian bermasalah seperti tepi hidung (kawasan yang sangat banyak white head),  kawasan T zone,  dagu dan kawasan yang selalu ditumbuhi jerawat.  Kalau ada jerawat baru nak tumbuh / pecah,  sapu juga kat situ.
  3. Biar for 30 seconds to 1 minute untuk pastikan Dermalite Comedone Control Essence  menyerap ke dalam kulit.
  4.  Teruskan dengan pemakaian krim pelembab / pelindung sinaran UV atau BB Cream.
  5. Ulang step ini setiap kali u olls basuh muka.  Paling bagus pakai 3 kali sehari.  Selepas nampak perubahan,  boleh kurangkan penggunaan kepada 2 hari sekali,  kemudian sehari sekali dan akhirnya sehari sekali hanya pakaikan apabila memerlukan (apabila jerawat tumbuh).
  6. Satu botol kecil (15 ml) boleh bertahan hingga 4 bulan.  Bergantung kepada kekerapan penggunaan.




Harga  

RM160 untuk size 15 ml
RM269 untuk size 30 ml 

(termasuk penghantaran seluruh Malaysia)





Cara Pembelian  

  • Watsapp ke +6012-413 0060 (Nama,  no telefon dan alamat penghantaran).  PLEASE DO NOT CALL.
  • Maklumat no akaun akan diberikan untuk tujuan pembayaran.  Hantarkan bukti pembayaran melalui Watsapp untuk tujuan semakan.
  • Tarikh tutup untuk pembelian / pembayaran adalah pada 15 Disember 2014.




Testimoni

Pengalaman sendiri


DULU


SELEPAS PAKAI


Terdapat banyak testimoni dari saya sendiri dan pengguna lain dalam link blog seperti di bawah.  Tapi berikut saya kongsikan pengalaman seorang pelanggan yang membeli Dermalite Comedone Control Essence pada Jun 2014 yang lalu.





Bacaan :


Penghargaan dan Ucapan Terima Kasih atas Sumbangan Darah


Jantan Pengorek Lubuk

Salam Jumie,

Thanks for reading my email. I ada benda nak tanya tentang hal kawan I ni. I dah nasihat dia banyak kali, tapi dia tetap dengan cara dia. I nak u tolong publish emel ni kat blog and biar dia baca sendiri. Dia memang duk baca blog u pun.

Kawan I ni, dia kawan dengan mamat ni. Baru 6 bulan. Tapi tiba-tiba mamat ni minta putus. Haya sebab alasan tak call dia hanya 1 hari sahaja. Member saya pun salah la juga sebab tak balas balik WeChat dia. And mamat ni call pun dia tak jawab. Tapi bersebab la dia tak jawab and text balik mamat ni.

Tiba-tiba semalam mamat ni minta putus. Tapi walaupun baru kapel 6 bulan kawan mamat ni, kawan I dah pinjam duit dekat dia beberapa kali dah. So member saya tak boleh terima alasan mamat ni.

Tolong bagi pendapat sat macam mana nak bagi kawan saya a bit cool. Duk meroyan sahaja. Kesian pula tengok dia. Tapi memang bodoh dia juga sebab pi bagi pinjam duit semua kat laki tu. Katanya hati dah sayang, nak buat macam mana kan? Tak masuk akal juga mamat ni bagi alasan untuk putus.

Waiting for your reply,

Sahabat



sumber nevada-outback-gems.com

click read more

ANTM Cycle 21 Episode 4 : Abang Janggut

Hello u olls,

Mak sangat sentap minggu ini kerana Chantelle boleh terkeluar minggu ini.  Dah la akak dah bubuh dia pilihan nombor satu paling akak suka yang dijangka akan menang title America's Next Top Model cycle ini.  Kisahnya dia pulak yang terkeluar.  Adakah mandrem serapah Romeo di manusia bertatu itu memang benar-benar mujarab?

Mak rasa ini semua hanyalah satu kebetulan.  Setakat sihir witchcraft baca buku macam Romeo tu tok sah ampa duk takut sangat.  Satgi aku antar saka aku pi duduk atas bahu dia,  mampuih 4 hari tak boleh dia nak bercakap.

I olls tak berapa suka Romeo tu.  Sebab dia ada banyak negative vibe.  Dia suka macam cari pasal dengan orang.

Takpalah,  harap Chantelle buat yang terbaik untuk pastikan dia dapat masuk balik dalam minggu COMEBACK nanti.  Ampa dah boleh follow dia kat IG,  akak dah :)  http://instagram.com/winnieharlow




click read more

Santai di Melaka

Sebelum we olls balik ke Penang,  Dr.  Pitt bawak kami semua satu bus ke Melaka.  Seperti mesej akak kepada suami sebelum bertolak balik.

"Abiang,  hari ni kami dari Kajang.  Kami lunch kat Melaka dulu,  pastu terus gerak balik Penang,"

Pastu suami akak menjawab  "Awat ampa tak dinner kat JB dulu,  pastu baru balik Penang,"

Sesungguhnya suami akak juga mempunyai mulut rempang persis seorang pondan.  Takpalah,  jomlah tengok gambar we olls berjalan-jalan di Bandar Melaka lebih kurang 3 jam.  From 12 pm sampai 3 pm.  Lepas lunch kami pun bertolak balik ke Penang.

Kami sampai di Penang lebih kurang jam 12.30 malam.

Ini kali kedua akak ke Melaka.  Walaupun rumah keluarga mentua akak dekat sekentut dengan Melaka,  tapi tak pernah mai sini just jalan-jalan dengan suami.  Suami akak tidak suka orang ramai.  Dia akan rasa rimas.  Akak pulak,  memang suka orang ramai.  Lagi ramai orang tengok akak,  lagi akak bertenaga.

Haaa...jom tengok gambar akak posing maut bersama teman-teman di Kota Melaka.


click read more

Surat Mah untuk Abiang

Assalamualaikum Abiang,

Luluh hati Mah masa membaca surat dari Abiang.  Sampai hati Abiang buat macam ni kat Mah?  Pasaipa Abiang tak berani kan diri dan bercakap dengan Mah sendiri?  Kenapa Abang perlu tulis surat sahaja?  Abang takut untuk berdepan dengan Mah ka?

Tak mengapalah.  Mungkin Abiang takut Mah kerat telok Abiang dengan pisau potong kulit ubi kalau Abiang buat konfesyen depan Mah.  So Abiang pun pilih untuk tulih surat sahaja.  Maka,  Mah pun memilih untuk membalas surat Abiang melalui surat jugak sebab Mah rasa Mah tak akan mampu berdiri depan Abiang lagi.  Tidak mampu untuk berdiri sahaja di depan Abiang kerana hakikatnya kalaulah Mah ada sahaja di depan Abiang the only thing yang Mah nak buat adalah membenamkan parang tumpul kat badan Abiang.

Abiang,  masa Abiang tulih surat bodoh piang tu,  Abiang terbayang dak apa perasaan Mah ketika membaca surat tu?  Mah confirm Abiang tak terpikiak langsung sebab orang IQ rendah memang lagu tu sikit.

Bagi Mah,  bila Abiang kata Abiang terlanjur dengan Zulaikha sebab Abiang tak lalu dengan diri Mah sebab Mah dah gemok,  busuk dan tak bergetah lagi,  itu semua hanyalah alasan.  Alasan Abiang untuk meletakkan kesalahan diri Abiang kat Mah.  Pasaipa tiba-tiba Mah pulak yang dipersalahkan?  Sedangkan memang Abiang yang bodoh piang,  Abiang ambil tindakan ikut kepala kote bukan kepala otak Abiang.  Abiang biak setan dan nafsu jadi raja,  pastu tiba-tiba Mah pulak yang dipersalahkan?


click read more

Lelaki Berpakaian Wanita

Mahkamah Rayuan Putrajaya pada 7 November memutuskan bahawa seksyen yang yang memperuntukkan hukuman ke atas lelaki Islam berpakaian wanita bercanggah dengan perlembagaan dan terbatal.

Me and Mama Regina (sitting down) semasa sesi perbincangan kami tempoh hari.  Mama Regina ialah seorang wanita maknyah yang banyak memberi inspirasi kepada semua melalui penulisan dan lukisan beliau.  Buku fiksyen pertama beliau berjudul PERJALANAN akan dilancarkan oleh FIXI pada 21 November ini.  Semoga projek Panduan Maknyah berjalan lancar.  U guys can follow her di sini  :  https://www.facebook.com/Regina-Ibrahim


Seluruh Malaysia lani tengah gelabah apabila keputusan ini dibuat. Ada yang kata negara kita ni dah semakin liberal dan semakin menggalakkan hal-hal LGBT dan menganjurkan kehidupan pondan dan maknyah yang dahulunya hanya menjadi latar belakang kisah di lorong belakang.  Lorong belakang yang menjadi kunjungan abang-abang sunyi,  lelaki apom,  abang gersang dan pelbagai jenis abang lagi.  Kalau selama ini,  maknyah terpaksa memilih hidup dalam penyembunyian kerana cara hidup mereka adalah berbeza dan mereka mungkin akan ditangkap kerana berpakaian wanita,  apa bezanya dengan abang-abang sunyi ini?  Mereka juga pasti dalam penyembunyian.  Silap hari bulan,  mereka juga adalah antara mereka yang sibuk memberi lontaran tohmahan dan kejian apabila perubahan akta ini dibuat.

Maaf jika pengenalan ini terlalu panjang dan berbaur emosi.  Saya amat dekat dengan dunia maknyah.  Ada golongan maknyah yang tidak suka dengan cara saya.  Malah memberi amaran kepada maknyah lain "Hang janganla duk rapat dengan Jumie Samsudin tu,  dia nanti rapat dengan hang,  pastu dia korek cerita hang,  and then dia akan cerita dalam blog hang,"  sila semak dalam blog saya ada ka cerita pasal negativiti maknyah yang saya garapkan.  

Mungkin,  si polan berkenaan ada sebab peribadinya sendiri mengapa dia menyebar cerita palsu begitu kepada saya.  Atau mungkin kerana secara umumnya,  kita,  manusia sempurna (heteroseksual) terlalu banyak menindas,  diskrisminasi dan meletakkan golongan ini pada taraf yang jauh lebih rendah.  

Tapi,  kenapa ini berlaku?

click read more

Tahniah to Mama Regina Ibrahim


Apa yang u olls lihat di atas adalah muka kulit buku berjudul Perjalanan by Regina Ibrahim.  TAHNIAH MAMA.  Akhirnya cerita ini berjaya dibukukan.  Im speechless actually.  Tak tau nak kata apa.  Tapi aku harap sangat ampa semua pi beli buku ini.  Cerita ini memang best.  Sapa yang tak faham cerita dunia seorang maknyah,  ampa mai baca ni.

Aku percaya lepas ampa baca naskah ini,  persepsi ampa pasai dunia pondan akan berubah.

Thanks to Mama Regina yang telah kongsikan dengan aku naskah ini pada tahun 2010-2011 (i tak berapa ingat).  Aku dah baca cerita ini.  Amik 2 hari untuk bagi settle.  Yes,  ada ketawa,  ada sedih, ada debaran,  tapi akhirnya aku menangis dalam kegembiraan.  Watak Rozila sangat dekat dengan jiwa aku.

Kesimpulan cerita ini,  u can changed anything to your body,  u boleh perm kan rambut,  boleh cukur kening,  boleh bagi kurus,  boleh buat body,  boleh bertudung litup,  boleh memakai tu pis,  boleh buat pembedahan ubah jantina...........TAPI KALAU HATI U TAK BERUBAH,  LUHUR JIWA U MASIH PENUH DENGAN NEGATIVITI,  TIADA GUNA SEMUA PERUBAHAN LUARAN YANG U OLLS BUAT.

Jom dapatkan buku ini segera.  Secara online,  di kedai-kedai buku yang menawarkan naskah FIXI ataupun secara online di sini  :  Google Playbook Perjalanan

ps/  Jangan feeling mintak naskah berautograf dari aku ya!!  Ampa tunggu mama announce dia punya book signing ceremony.

Blood B- and O- Needed Urgently!!






Perhatian untuk semua warga PULAU PINANG yang dikasihi,

Bapa kepada seorang pelajar exchanged di Pejabat Antarabangsa USM berasal dari German telah terlibat dengan kemalangan jalanraya yang serius semasa melawat anaknya di Pulau Pinang. Beliau kini dalam keadaan kritikal di Hospital Besar Pulau Pinang dan memerlukan darah jenis B- atau O-.

Kami merayu orang ramai yang mempunyai jenis darah B- atau O- untuk menderma darah kepada pihak beliau dengan kadar segera.

Kepada warga Pulau Pinang, anda boleh ke Unit Tabung Darah Hospital Pulau Pinang dan salurkan darah anda. Sila maklumkan bahawa derma ini untuk Encik Hubert Lott.

Kepada warga USM, anda boleh ke Pusat Sejahtera hari ini untuk menderma darah!! Pihak Pusat Sejahtera akan salurkan darah ini kepada pihak Hospital.

Perhatian dan kerjasama semua pihak saya dahului dengan ucapan terima kasih.

ps/ Beliau ialah bapa kepada Daniel, cikgu Bahasa German yang saya ceritakan tempoh hari!!

Please share this news around. THANK YOU!

Original Clarks Terus dari United Kingdom



Salam to all!!

Kasut-kasut dari UK Clark Sales dijamin original dan dibawa terus dari United Kingdom. Delivery time yang amat singkat iaitu less than 1 month dan anda akan dapat rekaan kasut / handbag terkini yang terkini terus dari UK.


Berikut adalah cara-cara mudah untuk membeli dengan pihak UK Clark Sales :


Step 1  : Choose your favourite item(s) 


Step 2  : PM me the following details:
  • Full name
  • Full delivery address
  • Phone number
  • Email address
  • Item’s code/name
  • Item’s size
  • With or without box (box:RM25 each)

After we have received your order, we will send you an invoice within 2 days.

Step 3  : After receiving our invoice, please bank in or transfer the FULL payment (shoe’s price + postage) to our MAYBANK account within 2 days. If there is no reply from you, your order would be void without any further notice.

Step 4  : Once you have banked in the FULL payment, please send us an email which includes the transaction date, amount and bank name with the reference number.

Step 5  : Please wait for our final invoice and estimated delivery date.


** hurry up, all these shoes are based on availability.
***Postage via air and now we have 2 trips a monts to Malaysia (ETA mid and ETA end)

click read more

ANTM Cycle 21 Third Episode : First Elimination

Hello u olls,

Minggu ketiga,  depa dah kena buat runaway dengan hanya memakai party thread yang agak messy itu.  Model hanya pakai thong yang super skimpy.  Setiap model akan jalam catwalk depan orang ramai,  orang ramai akan spray benda tu kat badan depa and depa kena pose.  Akak rasa idea ini adalah sangatlah boring.  Macam dah takdak cara lain ka nak buat?  Maybe sebab dah terlalu banyak challenge depa buat,  so depa buat ja challenge entah apa-apa tak best.

Seperti biasa Adam a.k.a Lelaki Ejakulasi 3 Saat adalah paling monyet sekali masa catwalk.  Siriesly,  dia duk jerit-jerit,  bukak mulut,  tunjuk lidah,  tunjuk masel,  ampa tak rasa ka dia macam beruk mak ye?



click read more

ASK 2014 Yang Sendu


Akak berkesempatan untuk tonton ASK 2014 yang lalu.  Ada beberapa perkara yang ingin akak kongsikan.


  • Kenapa dah berapa tahun penganjuran malam anugerah kat Malaysia ni,  kita lebih memberikan keutamaan kepada persembahan padahal agenda utama iaitu sesi ucapan penerima anugerah kita cut short sampai akak rasa sangat kasihan.

    Malam anugerah macam nilah menjadi peluang kepada penggiat seni yang bersusah payah untuk hasilkan karya mereka walaupun industri seni kita penuh dengan pancaroba.  Pada malam anugerah inilah mereka boleh luahkan dan ungkapkan apa yang tidak teruangkap.

    Ini bukan isu lapok.  Tapi kenapa tidak ada pembaharuan?  Idea orang baru sentiasa dicantas oleh orang lama?

    click read more

Ditindih Makcik Bertudung Semasa Tidur

Cerita pertama yang akak nak share dengan u olls adalah pengalaman akak di bilik tidur akak dan suami.  Masa ni akak dah kawen la.  Ini kali pertama akak kena gangguan macam ni,  and sejak tu akak dah tak kena dah.

Kisahnya macam ni,  malam tu,  akak dah lalok nak tidur.  Duk melek-melek mata,  sekali baru nak terlena,  akak rasa rumah akak bergegar.  Lebih kurang 3 saat.  GILAAAAAAAAAAA!!  Memang rasa real punya earth quake u olls.

Ini bukan rasa macam nak terjatuh parit bila kita nak tidok,  ini memang rasa rumah akak bergegar.  We olls kan Penang kan dah beberapa kali rasa small gegaran sebab kesan dari Indonesia,  so akak duk ingat ni adalah gempa bumi la.

Dengan segala hormatnya,  mohon kebenaran menggunakan gambar Mak Ayam Puchong yang Letosan iaitu Kak Senduk.  Sembah Ratu 17 Step Tarian Lilin.  Terima kasih sebab mention nama saya dalam blog akak yang meriah itu.  Akak tau tak betapa bangganya saya sebab akak sudi mention blog saya!  Sejak dulu saya memuja akak!! Love u kak Senduk.


click read more

Keangkeran Rumah Ku

Salam Jumaat to all,

Thanks kepada Mr.  Izaidin Misdi yang telah memberikan reminder dalam beberapa komen dalam artikel yang lain.  Dia ingatkan akak bahawa akak pernah janji untuk ceritakan tentang ke-angkeran rumah akak.  HUHUHU.  Baiklah,  di malam Jumaat keliwon  ini,  akak menceritakan cerita angker tentang rumah akak.

Kalau sapa yang ingat,  dulu akak pernah berjanji nak buat siri cerita seram dan misteri di kampus tempat akak bekerja,  tapi selepas mendapat teguran dari beberapa pihak,  so akak pun dengan rasa rendah diri mintak mahap dan akak telah keluarkan semua kisah yang berkaitan.  Hope u olls semua memahami.  Takpa,  mungkin kita kena lebih inovatif dalam penceritaan.

Okay,  hari ni akak nak cerita pasai keangkeran rumah akak.

Inilah rumah kami.  Dua tingkat.  Ada 5 bilik,  dua rumah tamu,  dua dapur  and satu bilik mandi and toilet.

click read more

Sembah Ratu


Hello u olls,

Ampa mesti selalu terbaca term Sembah Ratu dalam blog akak.  Paling kerap akak tulis adalah 'sembah ratu 44 step zapin'.  Tapi u olls fahamkah terma ini?

Kalau tengok kepada perkataan ni,  sembah ratu.  Pasti u olls tahu apakah caranya kan?  Kita orang Nusantara pasti dah tau macam mana kita hormat tunjuk kepada baginda sultan dan permaisuri kan?  So adakah terma Sembah Ratu ini perlu literally tunjuk sembah sembah macam depan raja tu?

Actually no!  Ianya hanyalah terma yang boleh diganti untuk sesuatu tindakan/perbuatan yang menunjukkan tanda hormat kepada seseorang individu yang lain.

Sembah ratu dalam Noxfords JS bermaksud;  tanda hormat;  respect; salute; kepada seseorang individu atas apa yang dia mampu miliki,  mampu buat. ATAU;  perbuatan untuk bertemu dengan seseorang yang amat dihormati apabila masuk kawasan marhayam or ratu;  perbuatan untuk bertemu dengan seseorang yang dihormati apabila ingin memohon sesuatu.

click read more



Romeo Beckham dalam Iklan Burberry

Akak tertengok video meletops "From London with Love" | Starring Romeo Beckham.  Untunglah marhayam Victoria Beckham and David Beckham...anak-anak depa pun lani dah start masuk campaign letops letops.  Buat duit noks.  



Suka tengok video ini dimana Romeo bukan suka suka melompat tak tentu hala.  Ada tunjuk bakat dia menari di tangga.  Sangat cute okay!! Dalam video ini,  Romeo jadi love cupid,  sebab suntikan majis cinta dia ..... semua model dalam iklan ni bercinta.  GICHUUEWWW!

Jom tengok video dia.  

Click read more

ANTM Cycle 21 Second Episode : Final 14

Hello u olls,

So minggu ini,  final 14 telah dipilih.  Ampa puas hati ka dengan semua pemilihan yang telah dibuat?  I olls takdak la nak setuju or bangkang over-over.  For me,  Marhayam Tyra Banks mesti tau apa dia nak untuk show dia.  Lagipun,  dalam kompetisyen ni tak semestinya kena betul betul lawa dan cantek tapi how u deliver yourself masa buat task (modelling / buat kerja) and sepanjang u olls meng-lestarikan diri u olls di sana.  Lestari dalam bahasa Inggeris adalah sustain.

Cuma i olls rasa sangat kesian kat Danny a.k.a Daniel yang tak dapat make it to top 14 sebab beliau adalah terkeluak juga pada cycle 20 yang lalu.  Romeo pastinya amat seronok sekali sebab dari awal Romeo tak suka kat Daniel tu.  I think,  Danny tu macam over sikit la.  Macam over confident.  Romeo sahaja yang dapat detect sikap dia tu.

And satu lagi,  yang peladang tu.  Josh Dibble.  Actually akak sangat taste kat dia.  Aiyoo muka sangat ganas-ganas ni.  Siap ada janggut semua.  Akak harap dia masuk.  Tapi bila depan camera dia kaku macam tebu.  Oleh itu,  dia terkeluar.  U olls boleh tengok dia kat sini  :  Josh Dibble - ANTM Cycle 21



Okay berikut adalah senarai top 14 yang I olls susun mengikut yang I olls paling suka kepada yang paling i olls rasa tak suka.  Tidak mengikut gender.  Tapi i olls rasa kali ni,  the BOOCH adalah lebih menyerlah.



Click read more

Bila Rozita Che Wan Beranak

Siriesly aku sangat rimaihla duk baca komen-komen orang yang tak habis-habis duk kutuk macam-macam pasai Rozita Che Wan,  daripada dia kawen lagi sekali dengan Zain Saidin,  dia pi honeymoon,  dia mengandung sampai lani dia beranak.  

Kutukan yang bertubi-tubi daripada rakyat Meleis benar-benar menunjukkan betapa ampa semua yang duk mengutuk dia tak pasai-pasai ni semua adalah sangat cetek otak and kosongnya jiwa ampa.  Rezeki,  untung nasib sendiri dapat sendiri makan la.  Kalau dia dapat lebih awat ampa nak pi kutuk dia over-over.  Fenomena ini juga menunjukkan betapa rakyat Meleis secara tidak langsung amat obses dengan dunia artist.  Apa sahaja artist nak buat,  ampa kelumit sampai depa mampuih lah.

I olls sejak dulu memang always adore marhayam besar ini.  Rozita Che Wan dari dulu memang always been true to herself.  Aku suka cara dia present diri dia,  always full make up and kemas.  Bersiap habis.  And bila dia beri temuramah dengan pihak wartawan.  DIA TAK FAKE DAN CUBA BAGI JAWAPAN PROPA.  Dia selalu akan bagi jawapan yang straight forward yang hang suka atau tak memang amat praktikal untuk diri dia.

Contohnya,  hal bulu mata.  Dia memang mengaku bulu mata dia pakai tu adalah bulu mata pelasu.  Dia tak pernah pun kata,  INI BULU MATA SEMULA JADI I.  SEJAK LAHIR BULU MATA I BANYAK SEKELEPOK LAGU NI.

Lagi satu,  pasai dia kawen dengan Zain,  ramai mengata dia kawen dengan lelaki muda.  Dia jawab seketoi,  dia kata "Memang i nak pilih kawen dengan anak teruna.  Senang.  Kalau i kawen dengan laki orang ka,  susah,  macam-macam lagi benda nak kena pikiak,"  Jawapan dia relaks sahaja.

And now,  bila dia beranak meletops cantek berseri.  Pun orang nak mengata dia.  I post satu ayat rekaan dalam facebook I olls.  Nenjia 200++ orang duk like.


click read more

Tema untuk Gala Night USM International Office Autumn Semester 2014

Hello u olls,

Haa nak mai sharing is caring dengan ampa semua pasai tema untuk Gala Night USM International Office Autumn Semester 2014 yang akan berlangsung pada 19 Disember 2014 akan datang ni.  Setakat ni,  I ols dah lalui dua gala night, 1 is Hollywood Red Carpet dimana I olls telah menang best dress.  Kurlass! And then seterusnya depa buat Grecian Gods and Goddess,  i olls announce dalam Facebook and blog kata I olls nak pakai something super sexy.  Tapi kisahnya,  bila masuk hari event,  i olls propa u olls semua sebenarnya,  i pakai dress hitam dengan barang kemas warna emaih.  Very the mami mami Penang.  HAHA

So tema untuk semester ni apa plaks?  Kalau ampa tau mesti ampa akan merembes keseronokkan.

HAHAHA sebab i pun duk seronot sangat ni.





Okay,  tema kami kali ini adalah WEDDING!!

Meriah u ollls.  Walaupun I olls dah kawen,  tapi haruslah I olls feeling macam nak kawen lagi.  I olls tidak perlu pikir panjang-panjang,  memang duk ada dah jawapan dalam kepala I olls sejak dulu.  Teringin nak pakai baju penantin ni,  haritu masa i kawen i tak sempat nak pakai.

So,  for this wedding themed dinner,  I akan pakai sebagai South Indian Bride!! Kau mampu??




click read more

ANTM Cycle 21 : Adam Smith yang Menjengkelkan

Hello u olls,

Kiter dah tengok dah ANTM Cycle 21 baru baru ni kat Astro.  Aiiiyoooo siriesly,  my expectation towards Adam Smith yang anak kacukan Malaysia itu amatlah meng-downkan.

Nombot 1,  dia pendek.  Nombot 2,  dia over sangat perangai macam budak-budak.  Sampai laki I,  Encik Khafi pun rasa jelek tengok dia.  Laki I kata "Deni pasai pa?"


click read more

Kulit Lincin dengan Basic H and Herbal Blend Shaklee

Bapak I olls seorang yang sangat aktif.  Sudah berusia 60-an,  tapi masih gigih dan bersemangat membuat pelbagai aktiviti walaupun cara beliau berjalan pun dah senget sedikit macam rentak step tarian Obee Cha Cha.

Bapak saya juga mempunyai green fingers oleh itu,  beliau suka berkebun.  Apa sahaja yang ditanam pasti menjadi.  Dia suka menanam pokok buah-buahan especially buah mampelam.  Takpayah baja teruk-teruk,  dia letak ja bijik pelan tu kat situ,  esok lusa jadi pokok.  Cukup 3-4 tahun terus berbuah macam gila.

Kami selalu melarang bapak untuk membuat kerja berat-berat,  tapi ampa taula,  orang tua mana boleh nak dilarang.  Depa buatlah apa yang mampu.  Bila sakit penat,  baru depa mengadu kat kita.

Nak dijadikan cerita,  satu hari selepas berkebun tiba tiba dia rasa seperti disengat di kaki. Tapi bila dia periksa,  tidak ternampak apa serangga ka binatang ka kat kulit kaki dia tu.  So dia pun mandi dan bersihkan badan seperti biasa.  Malam itu,  kakinya jadi merah merah.  Tidak sakit atau pedih,  namun makin lama makin membengkak dan menjadi makin merah.

Akak ada bawa dia ke klinik tapi ubat itu langsung tidak memberi kesan.  Kami adik beradik bawak dia pula ke Hospital walaupun dia tentang sekeras-kerasnya sebab dia takut nanti kena bayar bill tinggi (bapak I olls ni kaya tapi kede sikit).

Makin lama makin teruk.  Kami adik beradik makin risau.

Adik I olls,  Surianie Samsudin ialah seorang pengedar produk SHAKLEE yang sah.  Dulu I olls ada letak iklan dia kat blog.  Tapi lepas tu,  i olls stop dah sebab dia dah popular.  So tolong promote penyewa iklan yang lain pula.

Dia shared dengan kami pasai satu produk Shaklee bertajuk Basic H and Herbal Blend Shaklee.  Dia suruh kami try kat bagi bapak kami pakai.  Alhamdulillah,  lepas beberapa kali memakai produk ini,  kaki bapak i olls menjadi sembuh.  Ini adalah cerita semula perbualan telepon antara bapak I olls dan adik I olls.

Basic H and Herbal Blend Shaklee.  Gambar dari winstshop-ent

Anak Ayam JS

Aku takdak mood nak masuk kelas hari ni.  Tapi kehadiran akan diambil kerana malam ini ada pembentangan oleh rakan sekelas yang lain.  Oleh itu,  aku melawan perasaan balok liat ku.  Pembentang untuk malam ini dimulakan oleh seorang rakan sekelas ku.  Aku tak berapa rapat dengan beliau,  maklumlah kuliah untuk pelajar Sarjana,  lepas kelas semua bergegas pulang untuk meneruskan kerja masing-masing.  Ramai dalam kalangan rakan sekelasku adalah somebody bekerjaya dan sudah lama menempah nama dalam bidang media massa.  Cuma aku sorang dan beberapa kerat lagi yang duk feeling fresh grad terus buat master katanya.



Jumie Samsudin membuat persembahan sempena sambutan Hari Wanita 2012.


click read more

Malaysia BUGSLOCK 100% Bahan Semulajadi untuk Menghalau Nyamuk

BUGSLOCK adalah alat mengawal kehadiran nyamuk yang diperbuat daripada 100% bahan aroma semulajadi.  BUGSLOCK dicipta dalam reka bentuk gelang tangan kreatif yang boleh dipakai di pergelangan tangan atau kaki dan mengeluarkan aroma yang menghalau nyamuk.  Produk ini diperbuat daripada bahan bukan toksik yang tidak membahayakan pemakai dewasa malahan kanak-kanak.


BUGSLOCK mempunyai sijil daripada Korea Environment dan Merchandise Testing Institute yang membuktikan produk ini adalah selamat.  Malah BUGSLOCK juga merupakan produk berdaftar di bawah US Environmental Protection Agency.

Syarikat kami,  X CUBE ENTERPRISE adalah syarikat yang berdaftar sebagai pengedar sah produk ini di Malaysia.  BUGSLOCK adalah produk 100% asli diimport dari Korea Selatan.  Pembelian daripada laman web kami untuk mengelakkan daripada membeli produk tiruan yang tidak memberikan kesan yang terbaik.




Beli BUGSLOCK Asli di sini  :

Malaysiabugslock.com







Deskripsi produk

  • Setiap pergelangan tangan adalah baru dipek dalam beg khas yang boleh diguna semula untuk penyimpanan.  
  • Mudah untuk dibawa ke mana-mana
  • Sesuai digunakan pada bila-bila masa,  untuk aktiviti luar atau dalam rumah.  
  • Boleh dipakaikan dipergelangan tangan atau kaki (untuk kanak-kanak) atau digantung pada beg galas,  bucu katil etc
  • Mempunyai butang pengikat untuk pelbagai size
  • Effective hingga 240 jam
  • Terdapat dalam warna kuning,  merah jambu,  hijau,  biru dan oren.
  • Size: 25cm(L) x 1.8cm(W) 
  • Bahan 100% semulajadi dari minyak essen citronella dan 70% ultra micro fiber




Cara Menggunakan  :

  • Potong bahagian atas pek (mengikut tanda yang disediakan).
  • Buka pek tersebut dan keluarkan gelang BUGSLOCK.
  • Pakaikan gelang tersebut pada bahagian yang bersesuaian.
  • Jangan buang pek tersebut untuk penyimpanan semula.  
  • Untuk penyimpanan,  masukkan gelang semula dalam pek dan seal semula pek tersebut. 





Pengalaman sendiri  :
Saya dan Khafi tinggal di rumah kampung.  Nyamuk memang sentiasa ada di rumah sebab banyak pokok dikeliling rumah.  Kami telah mencuba BUGSLOCK dan memang ternyata produk ini berkesan.  Kalau dulu,  nak tengok TV di ruang tamu pun kena pasang ubat nyamuk,  tapi now,  kami hanya gantung BUGSLOCK di tepi sofa.  Nyamuk memang tidak ada.  Masa tidur kami ubahkan BUGSLOCK ke tepi katil.  Bau aroma dari BUGSLOCK adalah bauan seperti batang serai.  Serai memang dikenali sebagai penghalau nyamuk semulajadi.  Amat menyarankan untuk membeli produk ini especially kepada mereka yang mempunyai anak-anak kecil,  sometimes bila nak pergi ke aktiviti luar seperti berkelah dan sebagainya,  boleh pakaikan BUGSLOCK di pergelangan kaki anak anda. Juga kepada kita yang ingin pergi hiking,  berkhemah,  BUGSLOCK boleh dipakaikan di beg ataupun di khemah,  tak perlu pasang ubat nyamuk yang mungkin membahayakan kerana api boleh membakar.  Satu invesmen yang bagus untuk melindungi keluarga anda.   - JUMIE SAMSUDIN


Beli BUGSLOCK Asli di sini  :

Malaysiabugslock.com


 

Cushion Kereta Baru Untuk Bini Yang Cantik

Akak dan suami ada satu kereta sahaja.  Kereta Viva warna biru.  Sudah pakai almost 6 tahun.  Masih dalam keadaan yang amat baik hasil penjagaan yang berjadual dan pemanduan yang berhemah.  Walaupun sudah pakai 6 tahun,  tapi enjin masih dalam keadaan yang elok.  Cuma,  cushion kereta yang original sudah nampak seperti orang segan mati tak mahu.

Akibat malu tatkala menumpangkan kawan-kawan naik kereta kami,  oleh itu kami dorang bersetuju agar cushion kereta ini harus ditukak.  Ditambah pulak kami laki bini mempunyai size badan berskala orang American- Samoan,  oleh itu tekanan berat badan telah menyebabkan cushion kereta 6 tahun ini telah menjadi penyek.  Paling teruk kat dua seat depan,  siap terkeluak besi.  Hare betui.



Click read more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...