27.11.14

ANTM Cycle 21 Episode 4 : Abang Janggut

Hello u olls,

Mak sangat sentap minggu ini kerana Chantelle boleh terkeluar minggu ini.  Dah la akak dah bubuh dia pilihan nombor satu paling akak suka yang dijangka akan menang title America's Next Top Model cycle ini.  Kisahnya dia pulak yang terkeluar.  Adakah mandrem serapah Romeo di manusia bertatu itu memang benar-benar mujarab?

Mak rasa ini semua hanyalah satu kebetulan.  Setakat sihir witchcraft baca buku macam Romeo tu tok sah ampa duk takut sangat.  Satgi aku antar saka aku pi duduk atas bahu dia,  mampuih 4 hari tak boleh dia nak bercakap.

I olls tak berapa suka Romeo tu.  Sebab dia ada banyak negative vibe.  Dia suka macam cari pasal dengan orang.

Takpalah,  harap Chantelle buat yang terbaik untuk pastikan dia dapat masuk balik dalam minggu COMEBACK nanti.  Ampa dah boleh follow dia kat IG,  akak dah :)  http://instagram.com/winnieharlow




click read more


ANTM MAKE OVER

Akak sangat suka episod make over.  Memang suka la tengok depa ubah style rambut apa semua ni.  And of course nak tengok drama pompuan and pondan ni semua.  Memang macam celaka sangat lah.  Berbanding cycle yang dulu-dulu,  akak rasa peserta kali ini lebih cool.  Kari,  si pompuan hot yang disukai oleh ramai jantan dalam cycle kali ini yang menjadi mangsa drama.  Tapi dia control jugak.  Takdak la teruk sangat.

Bila pikiak balik awatla depa ni rasa teruk sangat bila orang ubah penampilan depa.  "Oh...sebab depa rasa insecure sebab depa rasa depa tak cantek?"  Aiiyo.  Sedihnya hidup depa kan.  Tapi betul juga,  Kalau depa tak cantek...sapa nak hire depa jadi model??

Sebab tula jugak akak dah pikiak banyak-banyak,  akak pun berhenti jadi model dah sekarang.  Stress u olls hidup sebagai model ni,  makan pakai make up penampilan semua kena jaga.  Jadi pompuan agam tulis blog macam ni sudah la...HAHAHA




Actually make over yang paling akak suka untuk lelaki adalah Adam.  Mak rasa lepas depa kerat pendek rambut dia jadi macam Abang Askoker (abang askar) macam mana ka....teruih muka dia elokkkkkkkkkkkkkkkkkkk!  Mak taste teruih.  Kalau dak,  dengan rambut panjang dia tu,  nampak macam lelaki kampung feeling simpan rambut panjang bagi nampak cool.

Make over untuk lelaki paling ser adalah Denzel.  APA YANG DEPA PIKIAK APABILA PI SURUH DIA PAKAI JANGGUT MACAM TU?  I DONCH UNDERSTAND.



Adam yang sangat elllsss selepas potong rambut.  Kejang otot kakak-kakak di Tasik Taiping lepas tengok Adam potong rambut cam ni kan.  Ahaks.




Janggut dan seluar dalam memang tidak sesuai diperagakan serentak.  Sapa setuju sila angkat tangan!



Make over untuk perempuan yang paling i suka adalah Kari.  Yes,  bongok punya Kari pi nangis lebih lebih sebab dia rasa diri dia macam alien lepas depa colour rambut dia jadi blonde macam tu.  Kalau I jadi dia,  aiiyooo i suka kot.  Teruih nampak dia macam pompuan mahal macam mana ka.  Kalau dengan rambut kepok-kepok tu,  dia nampak sama macam pompuan video klip hip hop biasa saja.

Make over untuk perempuan yang paling i olls tak suka adalah Rhaelia.  I rasa macam kampung buat rambut kerinting macam tu.  Dia nampak sangat tidak model.  Nampak macam Whitney Houston tahun 80 an.


Macam dua orang yang berbeza!!



I tanya laki I "Boleh dak aku buat rambut macam ni?"  Laki aku kata "Hang nanti nampak macam Aso Aso baru set rambut nak pi kenduri,"  Aso merujuk kepada makcik dalam Bahasa Cina.





Berikut gambar make over bagi peserta lain  ;




Will:
Pompadour style



Keith:
No makeover 




Ben:
Buzz cut



Romeo:
Dyed ice blonde, grey contacts




Matthew:
Shaved sides




Lenox:
Dyed dark brown




Mirjana:
Blunt bob cut





Shei:
Half platinum blonde, half jet black




Chantelle:
Ombre style long weave





PHOTOSHOOT TUNGGING TEBALIK

Nampak macam senang tapi siriesly sangat susah nakhariam oi.  Si models yang nak dishoot kena ada vision dia sendiri.  Dia kena boleh bayang dah macam mana dia nak dilihat dalam gambar.  Barulah pose dia dapat dipelbagaikan.  Photo shoot paling boring I olls rasa adalah Romeo sebab dia nampak macam dia tau apa dia nak buat,  tapi sebenarnya dia pun duk merapu macam orang lain.  Personally i paling suka photoshoot Lenox.  Dia nampak cool and dia dah composed betul betul apa dia nak buat.
So here goes gambar hasil photoshoot depa yang I olls susun ikut dari paling I olls suka kepada yang paling I olls tak suka.

1




2



3



4



5





6





7




8



9




10


11



12



13






MARIJANA SI SUNDALINA

Pedih ulu hati akak melihat cara Marijana duk melayan jejanz.  Kalau minggu terdahulu,  dia duk feeling kat Matthew,  tapi minggu ni dia feeling pi kacau Denzel pulak.  Duk peluk pegang tangan semua.  I olls yang tengok dalam TV pun rasa rimas,  apatah they olls yang duk ada kat lokasi.  Suami akak pun pereng katanya apabila tengok Denzel dengan mudahnya menerima kegelentisan pompuan kuat menyerah tu.

I kata kat laki I "Jantan nak ingat apa.  Dia layan saja.  Tapi kalau dia pi layan and harap macam-macam dari pompuan ni dia sendiri bodo la.  Kalau dia nak fling-fling sahaja memang dia untung la.  Dia memang tau kot,  Mirjana ada laki kat rumah,"  explained I olls kepada suami.  Deni pun feeling layan ANTM.

Dalam hidup kita,  mesti kita ada kenal sundalina macam Marijana ni.  Dia akan serah ja kat sapa-sapa yang duk ada.  Buffet spread katanya.  Wanita macam ni dia sunyi.  Dia just nak drama dalam hidup dia.  Sebab dia hanya nak raikan moments yang ada.





MATTHEW DI-JUDGE

Tengah depa semua seronok mabuk-mabuk,  kisahnya berlaku satu perkara yang sering berlaku apabila semua orang sudah HIGH iaitu penciuman GAYLES.  Sapa pernah pi party / clubbing mesti pernah tengok fenomena ini.  One time kiss macam itu tidak membuatkan seseorang itu secara otomatik bertukar menjadi GAY / LESBIAN.  Hang kalau dah mabuk bukan hang sedak apa pun kan.  Oleh itu adalah tidak adil apabila semua orang meng- JUDGE Matthew atas perbuatan dia mencium Will di bibir.  Penyataan Will menyatakan yang dia kesian melihat Matthew di-judge sedemikian kerana adalah sama dengan perasaan beliau sepanjang hidupnya sejak kecil sebagai seorang GAY.  Omai.

1 comment:

  1. last tengok ANTM pada tahun bape tah..
    waktu tuh siar kat 8tv rasenya..
    peserta semua fomfuan..
    task depa kene naked body painting...
    terinzal saye jadinya..
    tapi bile ingat yang saye nih bengkok..
    tertiba tak jadi inzal..
    ahahahahah..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...