7.11.14

ANTM Cycle 21 Second Episode : Final 14

Hello u olls,

So minggu ini,  final 14 telah dipilih.  Ampa puas hati ka dengan semua pemilihan yang telah dibuat?  I olls takdak la nak setuju or bangkang over-over.  For me,  Marhayam Tyra Banks mesti tau apa dia nak untuk show dia.  Lagipun,  dalam kompetisyen ni tak semestinya kena betul betul lawa dan cantek tapi how u deliver yourself masa buat task (modelling / buat kerja) and sepanjang u olls meng-lestarikan diri u olls di sana.  Lestari dalam bahasa Inggeris adalah sustain.

Cuma i olls rasa sangat kesian kat Danny a.k.a Daniel yang tak dapat make it to top 14 sebab beliau adalah terkeluak juga pada cycle 20 yang lalu.  Romeo pastinya amat seronok sekali sebab dari awal Romeo tak suka kat Daniel tu.  I think,  Danny tu macam over sikit la.  Macam over confident.  Romeo sahaja yang dapat detect sikap dia tu.

And satu lagi,  yang peladang tu.  Josh Dibble.  Actually akak sangat taste kat dia.  Aiyoo muka sangat ganas-ganas ni.  Siap ada janggut semua.  Akak harap dia masuk.  Tapi bila depan camera dia kaku macam tebu.  Oleh itu,  dia terkeluar.  U olls boleh tengok dia kat sini  :  Josh Dibble - ANTM Cycle 21



Okay berikut adalah senarai top 14 yang I olls susun mengikut yang I olls paling suka kepada yang paling i olls rasa tak suka.  Tidak mengikut gender.  Tapi i olls rasa kali ni,  the BOOCH adalah lebih menyerlah.



Click read more



 TOP 1
Chantelle
Of course anak ayam ni aku letak no satu.  Kelebihan dia paling utama of course kepada corak kulit beliau yang meletops.  Kalau Malaysia,  kita panggil sakit sopak.  Bahasa orang putih,  depa panggil Vitiligo.  Tapi lainnya tompokan sopak beliau adalah seolah-olah sama warna dikedua-dua belah,  memang unik sekali.  Beliau di-discover oleh Tyra Banks melalui laman Instagramnya.  Tyra Banks suruh dia join ANTM Cycle 21.  Terus masuk u olls.  Tapi i suka bila dia depan camera,  dia sangat confident!







TOP 2
Keith
Muka dia macam model Raphl Lauren Polo,  Tyson Bekford.  Gila sangat meletops muka depa memang nampak sangat dorang.  Tapi harap Keith kena ada style and identiti sendirila baru dia macam boleh menonjol lagi.  I harap dia pi jauh.  I suka dia sebab dia hot.  SEKIAN!






TOP 3
Ivy
I letak dia no 3 sebab pompuan ini mempunyai muka high fashion yang mempunyai nilai komersial yang agak tinggi.  Muka dia macam mistik mistik pari pari macam mana ka.  And yes,  En.  Khafi suka kat dia.







TOP 4
Ben
Deni muka baik-baik.  Anak ikan elok.  I suka dia sebab dia ada muka anak orang kaya or royal royal gitu.






TOP 5
Adam
Ampa mesti tekejut i olls bubuh jantan ejakulasi 2 saat ni kat nombor 5.  Bagi I,  sepanjang ini,  inilah kali pertama ANTM ambil muka laki-laki Malaysia ni.  So i hope rupa macam ini akan mendapat tempat dalam fashion spread dunia. (TOLAK PERANGAI BERUK DIA NI).







TOP 6
Matthew
Mata dan face structure dia sangat meletops.  Dia sangat sweet juga.  Photographer complaint kata,  dia ni berlagak sebab bila photographer panggil dia Matt,  dia betulkan orang tu and bagitau nama betul dia Matthew.  Tyra Banks seperti biasa back up anak-anak ayam dia,  dia kata,  aku pun dulu masa photo shoot sapa pun panggil aku nama salah aku akan betulkan.  Itu bukan attitude problem,  tapi itu adalah prinsip hang.  LIKE IT OR NOT.






TOP 7
Lenox
Muka deni pun meletops kalau dalam gambar.  Very the editorial.







TOP 8
Denzel
Deni kalau bercakap tak elok.  Gigi dia macam terkeluak sikit.  HAHAH tapi bila dia dalam gambak dia elok.







TOP 9
Mirjana
Pompuan ni macam Russian mafia punya muka.  Tapi just preety face.  For me dia takdak nilai high fashion.  Tapi tak taula esok esok kalau dia boleh buktikan kualiti dia.









TOP 10 
Kari
Semua jantan duk suka kat dia.  Depa kata dia hot.  Muka dia agak pelik tapi yes,  dia lawa.  Tapi untuk editorial looks i dunnola dia boleh ka dak.







TOP 11
Shei
Deni sebenarnya boriam.  Takdak apa special kat dia selain ASIAN.  Badan dia lawa juga sebab panjang panjang.






TOP 12
Romeo
Deni bisexual.  Kerlas buat pengakuan.  Suara dia besak sangat jantan.  Muka dia actually sangat boring.  I tak berapa suka.  Badan dia pun tak cantek.  Tak taula pasaipa Tyra pilih dia.






TOP 13
Raelia
Deni muka macam jongang sikit.  Mata dia pun nak juling.  Tapi mungkin sebab tu dia nampak pelik dan Tyra suka.  Hope dia terus focus sebab i dont think dia boleh kekal lama kalau dia tak tau nak guna kelebihan yang dia ada.






TOP 14
Will
Dia punya muka Tyra suka sebab dia Nordic,  Scandinavian looks.  Dia juga boleh pakai kasut tinggi untuk catwalk.  Tapi bila depan camera,  dia pun agak kaku sebenarnya.  Hope lebih banyak task mendatang,  dia boleh buat dengan elok.




1 comment:

  1. Apa itu boriam? I suka antm ni sejak 1st round lagi. Kekekeke

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...