20.11.14

Surat Mah untuk Abiang

Assalamualaikum Abiang,

Luluh hati Mah masa membaca surat dari Abiang.  Sampai hati Abiang buat macam ni kat Mah?  Pasaipa Abiang tak berani kan diri dan bercakap dengan Mah sendiri?  Kenapa Abang perlu tulis surat sahaja?  Abang takut untuk berdepan dengan Mah ka?

Tak mengapalah.  Mungkin Abiang takut Mah kerat telok Abiang dengan pisau potong kulit ubi kalau Abiang buat konfesyen depan Mah.  So Abiang pun pilih untuk tulih surat sahaja.  Maka,  Mah pun memilih untuk membalas surat Abiang melalui surat jugak sebab Mah rasa Mah tak akan mampu berdiri depan Abiang lagi.  Tidak mampu untuk berdiri sahaja di depan Abiang kerana hakikatnya kalaulah Mah ada sahaja di depan Abiang the only thing yang Mah nak buat adalah membenamkan parang tumpul kat badan Abiang.

Abiang,  masa Abiang tulih surat bodoh piang tu,  Abiang terbayang dak apa perasaan Mah ketika membaca surat tu?  Mah confirm Abiang tak terpikiak langsung sebab orang IQ rendah memang lagu tu sikit.

Bagi Mah,  bila Abiang kata Abiang terlanjur dengan Zulaikha sebab Abiang tak lalu dengan diri Mah sebab Mah dah gemok,  busuk dan tak bergetah lagi,  itu semua hanyalah alasan.  Alasan Abiang untuk meletakkan kesalahan diri Abiang kat Mah.  Pasaipa tiba-tiba Mah pulak yang dipersalahkan?  Sedangkan memang Abiang yang bodoh piang,  Abiang ambil tindakan ikut kepala kote bukan kepala otak Abiang.  Abiang biak setan dan nafsu jadi raja,  pastu tiba-tiba Mah pulak yang dipersalahkan?


click read more



Okay fine,  Mah gemok,  Mah busuk,  Mah tak bergetah,  tapi macam mana kalau selama ni,  walaupun Mah sibuk dengan urusan anak-anak dan rumah kita,  Mah tetap maintain cantek anggun macam Mah yang dulu.  Mah yang dulu yang Abiang damba damba kan. Tapi,  sebab kurangnya iman,  Abiang tetap nak bermukah dengan Zulaikha.  So kalau macam tu,  apa pulak alasan Abiang?

Semua ni hanyalah alasan.  Alasan nak pelepaih ayak kote Abiang yang duk tendang kat kepala.

Tidak cukupkah Abiang duk tuduh dan salahkan Mah,  pastu bila Abiang kononnya merayu nak Mah balik,  Abiang letak syarat.  Abiang nak Mah kembali macam Mah yang dulu.  Pasaipa Abiang tak boleh ka nak terima Mah yang sekarang?

Sebenarnya Abiang ni memang dah betul betul terperangkap dalam permainan setan dan nafsu.  Permainan yang memerangkapkan Abiang ini bukan sahaja membuatkan Abiang jadi bodoh piang malah buta tuli sangat.  Mah ingat,  dah umur kita makin meningkat,  kita dah menjadi manusia yang lebih berpengalaman,  matang dan lebih bijak,  tapi tidak sekali untuk Abiang.  Abiang hanya nampak kebahagiaan rumah tangga ni hanya pada kesedapan di atas katil,  kepuasan di ranjang.  Betapa ceteknya pandangan Abiang tentang seksualiti.

Abiang,  kepuasan seksual bukan terletak pada fizikal tetapi kepada mental kita.  Kita yang reka dia nak jadi lagu mana.  Bukan semata-mata sebab tengok tuboh badan yang meletops.

Kalau Abiang anggap bahawa kepuasan seksual terletak pada tubuh badan yang wangi,  putih,  gebu dan mugil macam Zulaikha,  sumpah Mah cakap,  sampai bila pun Abiang tak akan pernah puas.  Mungkin sebab tu,  tiba-tiba Abiang heges nak mai balik dengan Mah (walaupun bersyarat) sebab Abiang dah bohsan dengan game Zulaikha?  Mana tak bohsan,  6 tahun tu agak lama la jugak.  Kalau asah pisau pun lama-lama pisau tu boleh nipis.

Takpalah Abiang,  Mah tak mau nak tulis banyak-banyak dah.  Abiang tak payah susah payah nak cari Mah kat rumah mak ayah Mah.  Mah dah ceritakan semua kat depa.  Depa memang nak jumpa Abiang sangat-sangat.  Tapi Abiang jangan harap Abiang boleh jumpa Mah lagi.  Apa-apa lepas ni,  Abiang boleh berhubung dengan lawyer Mah.

Abiang takpayah susah kepala otak nak pikiak pasai Mah lagi.  Mah boleh jaga diri Mah dan anak-anak.  Mah kuatkan ikhtiar hidup,  duduk bawah batu pun Mah rasa Mah boleh hidup.  Mah syukur Abiang,  sebab kalau Mah buang Abiang,  buang rumah kita,  buang kereta,  buang barang emaih,  buang pakaian cantek-cantek,  Mah tetap Mah.  Mah ada harga diri!

Abang tanpa kami semua?  Apa Abiang ada?

Menyesai pulak tulih surat panjiang-panjiang kat Abiang.  Memang betui kata kawan Mah sebenarnya mau kata satu benda ja kat muka Abiang.  "BUTOH".

Yang benar,

Mah



Artikel berkaitan  :  Pengakuan suami curang - Sinar Harian

8 comments:

  1. Abiang oh abiang... hahahahahaha... hamek kau abiang... kan ke pepagi dah exercise otot muka....

    ReplyDelete
  2. kahkahkahkah... terbaik 'Mah'
    abiang tu yang bongok sebenarnya.. huhu

    ReplyDelete
  3. iyo lah abiang
    ang pikir hat size bau mantop ang je
    perut boroi ang?
    bau ketiak ang?
    bau molot rokok ang?
    belum ku telek gigi kuning kesan nikotin ang tu lagik??????

    ang tak pikior selama neh ai sabarr sesajo dgn performance ang yg lemau
    ai ada komplen ke abiang?
    ai sabar dan terima..
    ai pikiaq faktor ke tua an ang yg buat performance kekayuan abiang tu
    rupa2 nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    penat kayuh sana siniiiiiii
    oh pleasee!!
    kalau dah tak larat tu abiang
    jgn komplen org lelebih
    ang tingkatkan mutu dan prestasi
    baru la mgeletis komen aiiii
    baru la boleh kata ai memacammmmmmmmmmm

    la ni..
    i mau take off
    sat/sun i nak berjimba2 gan kawan2 wasap ai
    ang take care anak2 ang..
    macam mana ai kuar lumah camtu la ai nak tengok bila balik nanti naa
    oh ye.. lapaq? suh zulaika ang tu masak.. hahahahhaha

    ada ai kisah?

    *sila up elaun ai yer.. tengok senarai list ai dah tepek kat pintu petiais

    cau cen ciiiiiiii





    ReplyDelete
  4. hahahahahahhahahaha !!! ayaq k*t* tu lawakkkk!!
    saya pun ada buat review kt sini pasai surat tu http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/11/pengakuan-suami-curang-dan-isteri-sewel.html

    ReplyDelete
  5. abiang ingat zulaikha tu sampai 10-20 tahun akan datang pon masih bergetah ka!!!

    ReplyDelete
  6. Maybe abiang nak Mah balik sebab Abiang dah dapat penyakit kelamin dengan Zulaikha...

    ReplyDelete
  7. Kalo betullah si abg tak suka sejak Mah pregnant 1st baby lagi..apsal lak dah ada 2 lagi anak???? Ada lak nasi ngan Mah! Bodoh

    ReplyDelete
  8. hahah abiang2... apa punya turr laa... mau dok kata depan muka "BUTOOHH" hahah

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...