24.12.14

Victoria's Secret Fashion Show 2014


Hello ampa semua,

Harap ampa semua sudah menonton rancangan meletops yang dinantikan oleh semua kakak-kakak and adik-adik sepanjang tahun ini iaitu Victoria's Secret Fashion Show 2014.  Pelbagai kelainan yang cuba dibawakan untuk tahun ini,  tapi kesimpulannya bagi I olls,  tahun ini takdaklah meletops sangat berbanding tahun-tahun dahulu.

Victoria's Secret Fashion Show 2014
Lokasi :  London's Earl's Court

Models pun semuanya muka yang sama,  duk ulang hat tu la.  Takdak muka baru yang va-va-vum pun.  Kamonlah,  Adriana Lima,  I olls bukan nak dengki dengan dia ka apa ka,  dia dah jadi Angels for the past 14 years.  Gila babs.  Bagila orang lain pulak u olls.  Muka-muka yang duk keluar dalam ANTM,  The Face tu semua apa jadi?  Betui dak?  Entahlah mungkin i olls seorang yang mempunyai perasaan ini.

Katanya adik Kim K iaitu Kendall Jenner sepatutnya menjadi salah seorang Angels baru dalam fashion ini tapi dia dan Cara Delevigne akhirnya memilih untuk berketwok untuk Chanel M├ętiers d’Art.  Haruslah depa nak pi ketwok untuk Channel.  Lagi meleps kot.

Ulasan VSFS2014 kali ini akan dibahagikan kepada beberapa bahagian besar untuk senang u olls melayan gambar-gambar sepsi ni semua.  So jom enjoiss!

click read more



Sumbangan Kebajikan Melalui Jualan Tiket

Dikatakan pada malam persembahan itu,  depa berjaya kumpul USD 2.5 juta untuk diberikan kepada American Cancer Society, Pelotonia and Gabriel’s Angels melalui penjualan tiket.  Katanya satu tiket ada yang telah dibida hingga USD 25,000 .  Gila meleps.


Dream Angels Fantasy Bras Berkembar

First time depa buat pertunjukan fashion show yang menampilkan dua pasang Fantasy Bra sekali gus.  Satu warna biru, satu warna merah.  Setiap satu bra tersebut berharga lebih kurang USD 2 juta.  Alessandra Ambrosio dan Adriana Lima telah dipilih untuk menjadi angels yang menggayakan baju dalam mahal nak mampos ini.

Rekaan baju dalam mewah ini ditatahkan dengan 16,000 butir permata rubi,  berlian dan permata biru nilam (sapphires) yang diikat dengan emas 18 karat.  Rekaan ekslusif oleh Mouawad jewelers mengambil masa 1,380 jam untuk disiapkan.

Yes,  baju dalam ini sepsi,  mewah dan mahal nak mampus.  Tapi takdakla beza sangat pun dengan Fantasy Bra yang dolu-dolu..










Apa pendapat ampa?  Boring kan?

2 comments:

  1. Thank you Jumie. Good review though I do not know what is happening with the layout of your blog. I had to scroll down to the bottom to read it due to the pinned post every time I visited your blog. Quite annoying. And the review is shredded into pieces, not in one big article so I found it less appealing to read but as always your style of writing compensated it. One thing I have to disagree with you; hiring new models are good for VS but to replace the old faces would be a sure disaster. I salute VS for hiring working moms as their Angles. Cara and Kendall are to commercial and less high fashion. VS is all about adult sexiness, not adult wannabes, except the PINK as the target is young audiences. I have prayed that VS will not hire Kendall as I don't want VS to be tainted by the Kardashian's trashes though I don't have anything against Kendall. I think she needs to wait a few more years if she wants to walk the runway in the VSFS. Models need to earn their stripes or else anyone can walk the runway. You may have walked the high fashion but can you walk the runway with only bras and panties and wings and ridiculous costumes yet still embodying adult sexiness? I don't think so. I have been following this show since 2000 but sadly to say VS is losing is lingerie "high fashion-ness' sense with too much elaborate shows on stage and too much limb movement by the model, even Adriana. Please, you are not Tyra Banks and you'll never will be. Only her can do the limb movement and still look hot and relevant. After the 2006 show, we can see lots of waving, flying kiss and twirling done by the models and for me it has ruined the show. For someone who live in the same place where they manufacture the plain bra and panties for VS (Yes folks. 30% of plain bras and panties are made here in Malaysia, in my hometown Teluk Intan coz I had been working there for a period. The company name is Caelygirl) I feel quite "proud" that someday the bras and panties I once helped build will be don by Adriana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Hadi bagi input komen yang penuh informative. :) Selepas membaca komen hang aku lebih faham and tahu lebih banyak tentang VSFS ini and yes, aku setuju dengan hujah hang. Again thank you so much. Tahun depan remind aku lagi k. MUAHH

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...