28.1.15

Tahniah Miss Sabrina Benneet, Miss Malaysia Universe 2014

She will always the QUEEN for us. 



Hello u olls semua,

Sekali lagi Malaysia berhiba apabila wakil Malaysia untuk pertandingan ratu cantik Miss Universe 2014 yang berlangsung di Doral,  Miami USA sekali lagi gagal untuk mendapat sebarang nombor.  I olls yang memang duk mengikuti perkembangan beliau dalam Facebook Page and Instagram memang duk letak harapan tinggi dah.

Sabrina memang seorang wanita yang anggun dan cantik.  Bukan feeling-feeling gedik u olls.  I suka cara dia senyum and cara dia bercakap.  Once in a while dia akan post video perkembangan beliau di sana.  Yang meletops-nya,  dia punya video CAKAP BAHASA MELAYU okay.

Sangatlah bangga sebab walaupun dia fasih bercakap Inggeris tapi apabila dia pilih untuk bercakap Melayu,  aku rasa macam 'wow' humblenya beliau ini.  Bahasa Melayu yang beliau gunakan juga adalah tertib tersusun dan bukan bahasa pasar.  Siapa kata kamu akan kelihatan bodoh apabila bercakap Bahasa Melayu?  Gitu carutan.

I memang duk feeling deni nak menang dah.  Sebab kalau ampa follow jugak IG Miss Universe Official,  depa selalu akan repost gambar-gambar Miss Malaysia and katanya Donald Trump sendiri telah ReTweet satu komen follower beliau yang bermaksud dia menyokong bahawa top 15 beliau termasuk wakil dari Malaysia.


click read



\
Tweet Donald Trump yang memberikan harapan pelasu kepada peminat Malaysia.



Tapi sayangnya,  nama Miss Sabrina Benneet langsung tidak tersenarai dalam top 15.  Masa tu aku dah lost interest nak tengok perkembangan Miss Universe dah.  Seperti biasa,  nama-nama Latinos sahaja yang naik sebagai top.  Bencilah.

Katanya,  senayan Maghrib aku pun membuka TV Star World dan menontonla rancangan Miss Universe 2014 yang live dari Miami katanya.  Tapi tu semua adalah rancangan ulangan.  So i pun tengoklah the TOP 5 untuk Miss Universe.  Masa ni la depa buat sesi tanya-tanya soalan.  Nahariamla macam mana Miss Ukraine boleh terlepaih jadi top 5.  Muka ja macam pepek mahal-mahal style kontrol ketat nak mampuih ni.  Tapi bila tanya soalan,  nahariam buat malu sahaja.


Dari kiri,  Miss Columbia,  Miss Jamaica,  Miss Ukraine Pepek,  Miss Netherlands and Miss USA.



Ada satu soalan ni,  soalan yang sama ditanya kepada kelima-lima top 5.  Soalan dia,  apakah sumbangan negara hang kepada dunia?

Most of the contestant menjawab secara SKEMA iaitu "Negara saya akan memberikan sumbangan terbaik kepada dunia..."

Tapi Miss Jamaica membalas "Sumbangan terbaik Jamaica kepada dunia adalah muzik Bob Marley dan Usain Bolt yang merupakan pelari terpantas di dunia,"  TAPI DIA JAWAB BAHASA ORANG PUTIH LA......aku translate la kat ampa siap - siap.

Miss Ukraine muka ketat paling serr sekali dia jawab "Negara kami tak ada sumbangan apa kat dunia sebab lani kami ada masalah.  Tapi kami akan usaha untuk buat terbaik untuk bagi sumbangan kepada dunia,"  sorrylah kalau aku salah translate sebab actually Miss Ukraine ni bukan reti sangat cakap orang Putih pun.

Miss Columbia yang menang pun memberikan jawapan yang light-light sahaja.  Miss Netherland lagi la serr.  Belanda bukan macam negara yang baguih bukan kampung-kampung ka,  awat contestant negara depa macam bangang?

Okaylah katop kes pasai pertandingan Miss Miss Universe bangang ni.  Patutlah pertandingan ni macam takdak artist letop-letop pun buat performance ka jadi judge ka apa ka,  judge pun semua artist Hollywood bangang-bangang yang tak berapa nak popular tu semua.  Takpalah,  kita layan ja la pertandingan ni seperti biasa pada tahun-tahun depan.

Apa pun,  i olls just nak ucapkan tahniah kepada Miss Sabrina Benneet.  Kalah menang adat pertandingan (walaupun dalam pertandingan yang kotor dan berbaur politik macam Miss World and Miss Universe tu).  HAHAh tetap nak pereng.  Apa pun,  akak selaku peminat dan rakyat Malaysia berasa bangga kerana wakil Miss Universe Malaysia kali ini adalah true Malaysian yang telah berjaya membuatkan kita semua bangga.

Love u SABBY!!


1 comment:

  1. dia dah pun menang actually....sebagai wakil negara....

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...